Finance Director EMEA

Finance Director EMEA

  • Finance
  • Zwolle
  • 875 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Wavin werkgeverspagina voor andere vacatures

Wavin is één van de meest innovatieve spelers op het gebied van leidingsystemen voor bijvoorbeeld drinkwater, riolering, regenwater, gas, elektro en telecom. Daarmee voorziet het bedrijf in essentiële dagelijkse behoeften, zoals een veilige toevoer van schoon water en comfort in huis. De nieuwe Finance Director voor EMEA tilt de organisatie naar het volgende niveau door de centrale en lokale finance teams te leiden (100fte), best practices te realiseren, en strategische verbeterprojecten te implementeren.

OVER WAVIN

Wavin levert kunststof leidingsystemen voor een breed scala aan residentiële en niet-residentiële doeleinden. De systemen, oplossingen en diensten van Wavin zijn essentieel voor de behoeften van het dagelijks leven, zoals een veilige toevoer van schoon water en gas, controle van afvalwater en stormwater, energiezuinige verwarming en verkoeling van gebouwen en de beschikbaarheid van electro en telecom.

In 2012 werd Wavin onderdeel van het conglomeraat Mexichem, de wereldleider in leidingsystemen en actief in chemicaliën en stoffen. In de afgelopen 15 jaar heeft Mexichem een buitengewone groei laten zien, met een omzetstijging van 250 miljoen naar ongeveer 7,5 miljard dollar. De drijfveer voor deze uitbreiding is een reeks van 26 succesvolle overnames (waaronder Wavin). Deze overnames versterkten de aanwezigheid van Mexichem in belangrijke regio’s en voegden kennis, vaardigheden en eigen technologie toe.

DE VACATURE: FINANCE DIRECTOR EMEA

De Finance Director EMEA is onderdeel van Building & Infrastructure, de grootste Business Group van Mexichem. De rol is veel breder dan alleen financiën. Hij/zij implementeert strategische verbeterprojecten, ondersteunt en coördineert acquisitietrajecten, stimuleert procesverbeteringen, is een volwaardige partner voor de business en stuurt een groot internationaal team van financiële experts aan.

COACHING EN LEIDERSCHAP

De Finance Director geeft leiding aan de financiële organisatie in de acht EMEA territories van de Business Group Building & Infrastructuur, in totaal ongeveer 100 fte. Gezamenlijk omvatten zij een groot deel van Europa en het Midden Oosten. Het contact tussen de territories is de laatste jaren steeds hechter geworden. De Finance Director zet daarin de volgende stap. Hij/zij zorgt voor nog meer afstemming en standaardisatie, zorgt voor implementatie van best practices en vernieuwende ideeën en operational excellence in zijn finance kolom. De Finance Director coacht en stuurt de Territory Finance Heads om proactief internationale verbeterprojecten te initiëren.

Behalve een leider en een coach voor de lokale finance organisaties, geeft de Finance Director ook sturing aan het centrale team van Business- en Operational Controlling binnen EMEA. Zij richten zich op het monitoren en adviseren van de business inzake Commerciële, Supply Chain en Productie Performance. De Finance Director coacht hen in het voorbereiden van de juiste informatie: scherp, to-the-point, actiegericht en anticiperend op de toekomst.

BUSINESS PARTNER

De Finance Director stelt zich op als sparringpartner van de Managing Director Building & Infrastructure EMEA. Hij/zij ondersteunt de Vice President, Finance Building & Infrastructure en de business bij het implementeren van grote, strategische veranderprojecten. Daartoe werkt de Finance Director veel samen met onder andere Legal, Sales, Operations, HR, IT en Procurement. Hij/zij werkt voornamelijk vanuit Zwolle, maar zal ook regelmatig de lokale bedrijven bezoeken.

“Als Finance Director is het belangrijk om mensen mee te krijgen op een inspirerende en coachende manier. Hij/zij moet een leider en motivator zijn die de teams op basis van innoverende ideeën kan meenemen in veranderprocessen. De Finance Director is hands-on en  verdiept zich in het verhaal achter de cijfers teneinde effectieve sturing aan de organisatie te geven.’ – Gerben Heuver

Ervaring

• 10+ jaar in een senior financiële functie
• Ervaring in internationale B2B manufacturing omgeving
• Ervaring met verandertrajecten en het aansturen van grote teams
• RC/RA kwalificatie

Wavin werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.