Finance & Control Manager

Finance & Control Manager

  • Finance
  • Energy
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1438 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perpetual Next werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Afgeronde master in finance of accounting aangevuld met RA/CPA
  • Audit-achtergrond gecombineerd met ervaring als controller
  • Kennis van Dutch GAAP en IFRS
  • Affiniteit met hernieuwbare energie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De scale-up Perpetual Next is een klimaattechnologiebedrijf dat strijdt tegen klimaatverandering door de ontwikkeling van duurzame, hernieuwbare energie op basis van laagwaardige, organische reststromen. Om de ambitieuze groeiplannen te verwezenlijken breidt het financeteam uit met een Finance & Control Manager

Over Perpetual Next

Volgens Perpetual Next is de toekomst perpetual, ofwel: eeuwigdurend. En om ervoor te zorgen dat de klimaatverandering geen roet in het eten gooit, werkt het bedrijf op circulaire wijze aan oplossingen voor het energieprobleem. Perpetual Next converteert via eigen productiefaciliteiten en technologieën lokale, organische afvalstromen in hernieuwbare energie, grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Zo transformeren voedselresten in biogas en verandert afvalhout in bio-kool.

 “Wij zijn een ondernemende en dynamische organisatie die nu de transitie doormaakt van scale-up naar een volwassen bedrijf.” – Dennis Krispijn, CFO van Perpetual Next

Perpetual Next is in 2019 opgericht als onderdeel van het Nederlandse Momentum Capital, een investeringsmaatschappij en de oprichter van meerdere internationale bedrijven met een gezamenlijke waarde van circa 475 miljoen euro. In nog geen twee jaar is Perpetual Next uitgegroeid tot een groep met diverse Europese productievestigingen, onder andere in Estland en het West-Engelse Ellesmere Port. Naast productie houdt het bedrijf zich ook bezig met de handel in en levering van biologische grondstoffen en hernieuwbare waardenstromen.

Momenteel is Perpetual Next actief in Nederland, Groot-Brittannië, België en Estland. Maar om in 2030 Europees marktleider te kunnen zijn, is er nog werk aan de winkel. De komende jaren staan daarom in het teken van het verder professionaliseren en versneld groeien via organische groei en overnames  van productiefaciliteiten met aanverwante handels- en leveringsactiviteiten. De Finance & Control Manager zorgt ervoor dat deze groei op een gecontroleerd plaatsvindt.

Vacature: Finance & Control Manager

De Finance & Control Manager kijkt ernaar uit om flink te bouwen aan Perpetual Next. Binnen dit bouwproces houdt zij/hij zich niet alleen bezig met de dagelijkse financiële operatie, maar duikt ook op strategisch vlak met de Group Finance Manager de diepte in.

De Finance & Control Manager krijgt de opdracht om een solide finance-organisatie te bouwen, mede door de volledige financiële administratie van de tien entiteiten te beheren en coördineren. Uit eerdere ervaring weet zij/hij hoe een professioneel en goedwerkend proces eruit ziet en kan zij/hij dit vertalen naar een heldere structuur. Die stevige financiële infrastructuur moet zelfs als best practice dienen voor alle nog aan te kopen bedrijven. De Finance & Control Manager speelt een belangrijke rol in de financiële boekhouding inclusief rapportages, forecasts, budgetten en BTW-aangiften. Zij/hij focust op continue verbeteringen om Perpetual Next door te ontwikkelen van scale-up tot een bedrijf dat naar de beurs kan gaan.

De Finance & Control Manager stuurt een divers team aan van zeven fte’s, in Nederlands, Estland en Engeland en coacht de teamleden in hun professionele groei en schoolt hen bij waar nodig. Daarnaast zorgt zij/hij voor een uitstekend stakeholdermanagement, zodat alle belangrijkste stakeholders altijd over de juiste financiële informatie beschikken om hun beslissingen op te baseren.

De ideale kandidaat van Perpetual Next is iemand die verandering omarmt, maar tegelijkertijd structuur blijft aanbrengen. Zij/hij werkt gedetailleerd, maar weet ook precies wanneer iets goed genoeg is. Mogelijke risico’s en kansen ziet zij/hij van mijlenver aankomen om hier vervolgens proactief op te anticiperen. En mocht er een stressvolle situatie ontstaan? Geen nood, want de Finance & Control Manager weet altijd rust te creëren en een goed overzicht te bewaren.

Bij Perpetual Next geldt: the sky is the limit. Dat geldt ook voor het energieniveau. De Finance & Control Manager voelt zich daarom prettig in een internationale en dynamische omgeving met een open-minded en vooral ondernemende mentaliteit. Zij/hij rapporteert aan Rachid Maachi, Group Finance Manager, en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, de fabriek in Duiven of, wanneer gewenst, deels vanuit huis.

 

Interesse?

Perpetual Next werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.