Finance & Control Analyst

Finance & Control Analyst

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 698 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bloomon vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De paus bedankt ons niet voor niets elk jaar voor ‘die bloooemen’. Nederland is een immense speler in de internationale bloemenmarkt: meer dan 70 procent van alle handel verloopt via de veilingen in Aalsmeer en Ede. De B2C-verkoop van bloemen gebeurt voor 99 procent via de traditionele offline kanalen. Bloomon is sinds 2014 de new kid on the block. Met een goedgevulde kas en een hoofdkantoor vol ervaren en ambitieus toptalent stuwt deze scale-up de digitale transformatie van de bloemenmarkt.

Werken bij Bloomon

Een belangrijke voorwaarde: geen allergie voor stuifmeel en/of pollen, want het kantoor in Amsterdam staat vol geurige boeketten en prachtige bloemen. Dat is bewust gedaan: het behouden van affiniteit met het product is cruciaal om de dienstverlening aan de klant continu te kunnen optimaliseren. Dat is gelijk een van de kenmerken van de werk-ethos bij Bloomon: klantgericht en ambitieus om elke dag te groeien. Het verbeteren van de customer experience staat hoog op de strategische agenda voor 2017, net als internationale expansie. Bloomon is op dit moment actief in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, maar het doel is om een wereldspeler te worden. Door de meest recente investering (februari 2017) van 21,4 miljoen euro wordt deze stip op de horizon steeds tastbaarder.

“We willen de nummer één van de wereld worden. We realiseren ons dat het een enorme klus is om met een levend product de internationale markt te veroveren. Daarom hebben gekozen voor investeringspartijen op basis van de kennis die zij in huis hebben.” – Patrick Hurenkamp, Founder

Bloomon is opgericht door Patrick Hurenkamp en Bart Troost (allebei voormalig consultant van BCG) en Koen Thijssen (daarvoor Managing Director bij Rocket Internet en investment banker). Op het moment dat Bloomon succesvol genoeg was om nieuwe professionals aan het team toe te voegen, hebben ze besloten alleen écht talent aan te nemen. De oprichters wilden een divers en complementair team bouwen. En dat is gelukt: op het hoofdkantoor in Amsterdam werken inmiddels 80 professionals met 13 verschillende nationaliteiten. Het team bestaat uit e-commerce experts (ex-Rocket Internet), online marketing specialisten, zeer ervaren financials, commercieel talent en (heel veel) ex-Consultants van gerenommeerde bureaus als McKinsey, BCG en SparkOptimus. En natuurlijk ook Stylisten en Bloemisten.

Vacature voor Finance & Control Analyst

De positie van Finance & Control Analyst bestaat uit meerdere facetten. Door de invulling van deze functie kan Bloomon kan blijven opschalen, verder internationaal uitbreiden en in de nieuwe markten snel up-to-speed zijn. De Finance & Control Analyst is intensief betrokken bij het voorbereiden van toekomstige investeringsrondes en is een challenger voor de interne Business Owners. Tegelijkertijd is dit een pragmaticus die vol energie de financiële en administratieve processen verbetert. Hij/zij tilt de budget control cyclus naar een hoger niveau (optimaliseren en opschalen), speelt een belangrijke rol bij financiële forecasts en verbetert interne controls. De Finance & Control Analyst werkt in de volle diepte en breedte van de finance functie. Het kan zijn dat hij/zij ’s ochtends collega’s helpt met een administratieve klus en ’s middags bezig het informatiepakket over de vorderingen van de onderneming samenstelt, op basis waarvan investeerders investeringsbeslissingen nemen. Het finance team is centraal georganiseerd bij Bloomon en wordt aangestuurd door Mattijs Keijzer (Global Head of Finance bij Bloomon, ex-KPMG). De Finance & Control Analyst werkt nauw met hem samen en ondersteunt hem onder andere bij het opstellen van de jaarlijkse budgettering en business plannen.

Contact

Finance & Control Analyst Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.