Finance & Business Strateeg

Finance & Business Strateeg

 • Finance
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 765 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Catawiki werkgeverspagina voor andere vacatures

Wat hebben de kaak van een T-Rex, oude Pokémon-kaarten en het kleinste pistool ter wereld gemeen? Allemaal zijn ze geveild via Catawiki. Het online veilingplatform is de snelst groeiende tech onderneming van Europa. Om de groei voort te zetten en nog verder te accelereren is er bij Catawiki een nieuwe vacature voor een Finance & Business Strateeg. Perfecte beheersing van Business Strategy én Financial Planning & Analysis is het doel. 

Catawiki groeit hard

Catawiki werd in 2008 op een zolderkamertje in Assen opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen. Inmiddels is het gegroeid tot een bedrijf met 450 medewerkers. Catawiki heeft twee locaties in Nederland – Assen en het WeWork Metropool kantoor in Amsterdam. Daarnaast zijn er kantoren in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Catawiki is oorspronkelijk opgericht als een website waar verzamelaars hun verzameling online kunnen bijhouden en tevens zelf items aan de catalogus kunnen toevoegen. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in verschillende categorieën zoals kunst, oldtimers, antiek, horloges, sieraden, fashion, postzegels en boeken. In 2011 werd het veilingmodel toegevoegd aan de website. De veilingen van Catawiki worden samengesteld door gespecialiseerde veilingmeesters die garant staan voor een gevarieerd en hoogwaardig aanbod. Kopers betalen hun aankopen via het veilingplatform. Catawiki betaalt twee weken na verzending uit – mits de klant tevreden is. Dit geeft extra zekerheid en ondersteunt de kwaliteitsgarantie. Zowel koper als verkoper betalen een commissie.

We willen bijzondere objecten voor een groot publiek toegankelijk maken, geen dingen die je overal op de hoek van de straat vindt. We willen best een Van Gogh veilen, maar daar koersen we niet op.” – René Schoenmakers, Founder & CEO Catawiki

Na de introductie van het veilingmodel ging het snel. Want het veilingmodel bleek een succesvol businessmodel. In de periode 2011-2015 is Catawiki met 45.080% gegroeid. Hiermee werd Catawiki de wereldwijde winnaar van de Deloitte Fast500 ranking. Het succes bleef niet onopgemerkt: in september 2014 haalde Catawiki € 10 miljoen aan investeringen op van het toonaangevende Accel, de partij die ook Facebook en Dropbox mede groot heeft gemaakt. In juli 2015 heeft Accel nog eens € 75 miljoen geïnvesteerd in Catawiki. Uitzonderlijk hoge bedragen voor Nederlandse start-ups. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding naar het buitenland, marketing en het aannemen van ervaren talent om de organisatie naar het volgende niveau te tillen. Eind 2015 werd CFO Willem van Wijmen aangetrokken. In zijn team is nu een nieuwe vacature voor een Finance & Business Strateeg.

Over de vacature

De Finance & Business Strateeg werkt nauw samen met de CFO en de rest van het management team om de business nog slimmer en winstgevender te maken.  Een perfecte koppeling tussen Financial Planning & Analysis en Business Strategy is hiervoor de sleutel.

“Als bedrijf varen we heel scherp aan de wind. Des te belangrijker is het om koers te houden.” – Willem van Wijmen, CFO Catawiki

De Finance & Business Strateeg neemt de lead in het ontwikkelen van nieuwe analytische modellen, inrichten van cohort-analyses, optimaliseren van forecasts en deze gebruiken om voortgang in de gaten te houden, early warning signals oppikken, nieuwe inzichten ontsluiten, trends ontdekken en zo de strategie up-to-date houden. De inzichten die de Finance & Business Strateeg aandraagt vormen directe input voor de evaluatie van de strategie. Discussies over strategische issues voert de Finance & Business Strateeg op het hoogste niveau. De board vertrouwt op de inzichten van deze professional en laat zich inspireren door diens pitches. Effectief en daadkrachtig communiceren en het managen van stakeholders zijn dan ook belangrijk in deze functie.

Persoonlijkheid

 • Analytisch en gestructureerd
 • Zelfstandig
 • Proactief en hands-on

Ervaring

 • Internationale scope binnen:
 • Private Equity omgeving of
 • Strategy consulting of
 • Finance binnen e-commerce

Interessant, want

 • Meegroeien in de hardst groeiende tech start-up van Europa
 • Grote impact op strategie en organisatie
 • Innovatief product

Contact

Finance & Business Strateeg Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.