Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Finance & Control Manager

Finance & Control Manager

  • Finance
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 3174 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perpetual Next werkgeverspagina voor andere vacatures

Perpetual Next strijdt tegen klimaatverandering door de ontwikkeling van duurzame, hernieuwbare energie op basis van laagwaardige, organische reststromen. De scale-up heeft een sterke groeistrategie met een duidelijk doel: Europees marktleider zijn in 2030. In het verwezenlijken van deze groei heeft de Finance & Control Manager een sleutelrol.

Over Perpetual Next

Volgens Perpetual Next is de toekomst perpetual, ofwel: eeuwigdurend. En om ervoor te zorgen dat de klimaatverandering geen roet in het eten gooit, werkt het bedrijf op circulaire wijze aan oplossingen voor het energieprobleem. Perpetual Next converteert via eigen productiefaciliteiten en technologieën lokale, organische afvalstromen om in hernieuwbare energie, grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Zo transformeren voedselresten in biogas en verandert afvalhout in bio-kool. In 2021 plant Perpetual Next bovendien 1 miljoen bomen voor de opslag van CO₂ om de volgende generatie te verzekeren van grondstoffen.

“We zijn een ondernemende en dynamische  organisatie die nu  de transitie doormaakt van scale-up naar een volwassen bedrijf” – Dennis Krispijn, CFO van Perpetual Next

Perpetual Next is in 2019 opgericht als onderdeel van Momentum Capital, een Nederlandse investeringsmaatschappij en oprichter van meerdere internationale bedrijven met een gezamenlijke waarde van circa 475 miljoen. In nog geen twee jaar tijd bezit Perpetual Next een portfolio van Europese productievestigingen, waaronder in Estland en het West-Engelse Ellesmere Port. Naast de productie biedt het bedrijf ook handels- en leveringsactiviteiten voor biologische grondstoffen en hernieuwbare waardenstromen.

Momenteel is Perpetual Next actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Polen en Estland. Maar om in 2030 Europees marktleider te kunnen zijn, is er nog voldoende werk aan de winkel. De komende jaren staan daarom in het teken van verder professionaliseren en versneld groeien middels bouw en overnames  van productiefaciliteiten met aanverwante handels- en leveringsactiviteiten. De Finance & Control Manager zorgt ervoor dat de groei van Perpetual Next op een gecontroleerde wijze plaatsvindt.

Vacature: Finance & Control Manager

De Finance & Control Manager kijkt erna uit om flink te bouwen. Binnen dit bouwproces houdt zij/hij zich niet alleen bezig met de dagelijkse financiële  operatie, maar duikt ook op strategisch vlak de diepte van Perpetual Next in. Het unieke aan deze rol is dat de Finance & Control Manager in korte tijd op veel verschillende vlakken ervaring kan opdoen.

De allereerste opdracht van de Finance & Control Manager luidt: zet een solide finance & control organisatie neer. Uit eerdere ervaring weet zij/hij hoe een professioneel en goedwerkend proces eruit ziet en vertaalt dit naar een heldere structuur. Een stevige financiële infrastructuur die als best practice gaat gelden voor alle nog aan te kopen bedrijven. Over de hele linie speelt zij/hij een belangrijke rol in de financiële boekhouding inclusief rapportages, maar ook de planningen en controles. Zij/hij zorgt er onder andere voor dat de jaarrekeningen op orde zijn en is verantwoordelijk voor de financiële consolidatie.

De Finance & Control Manager staat overigens graag in contact met verschillende mensen en schakelt eenvoudig op verschillende niveaus. Zo krijgt zij/hij het tienkoppige finance & control team onder haar/zijn hoede. Dit team bestaat onder andere uit Finance Operations (Shared Services), Financial Control en Business Control, en wordt samen met de CFO, Dennis Krispijn, verder opgebouwd. De Manager Finance & Control coacht de teamleden in hun professionele groei en schoolt hen bij waar nodig. Naast dit alles zorgt zij/hij voor een uitstekend stakeholdermanagement, zodat alle belangrijkste stakeholders altijd de juiste financiële informatie voorhanden hebben om hun beslissingen op te baseren. Bovendien ontwikkelt zij/hij goede contacten met haar/zijn collega’s in M&A en Treasury & Investor Relations, en semi-collega’s van Momentum Capital, externe accountants en diverse adviseurs. Kortom: dankzij de Finance & Control Manager weet iedereen altijd what to do.

“Je bent iedere dag met uiteenlopende onderwerpen bezig en richt je werk geheel naar eigen inzicht in. Ik durf te zeggen dat je deze rol als ‘CFO light’, niet snel gaat vinden bij een ander bedrijf.” – Rory van ‘t Schip, Manager Finance & Control van Momentum Capital.

Zodra de financiële infrastructuur staat, heeft de Finance & Control Manager alle tijd om ook aan de voorkant mee te denken. Zo heeft zij/hij bijvoorbeeld een duidelijke visie over welke bedrijven interessant zijn ter overname. Is het eenmaal zo ver en is er een nieuwe acquisitie gedaan? Dan weet zij/hij deze feilloos binnen de huidige structuur van Perpetual Next te integreren. De Finance & Control Manager heeft daarom een behoorlijke streep voor als zij/hij ervaring heeft met M&A-gerelateerde projecten in een buy & build-context.

De ideale kandidaat van Perpetual Next is iemand die verandering omarmt, maar tegelijkertijd structuur blijft aanbrengen. Daarnaast werkt zij/hij gedetailleerd, maar weet ook precies wanneer iets goed genoeg is. Mogelijke risico’s en kansen ziet zij/hij overigens van mijlenver aankomen om hier vervolgens proactief op te anticiperen. En mocht er een stressvolle situatie ontstaan? Geen nood, want de Finance & Control Manager weet namelijk altijd rust te creëren en een goed overzicht te bewaren.

Bij Perpetual Next geldt: the sky is the limit. En zo ook het energieniveau. De Finance & Control Manager voelt zich daarom prettig in een internationale en dynamische omgeving met een open-minded en vooral ondernemende mentaliteit. Zij/hij rapporteert aan Dennis Krispijn, CFO, en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam of, wanneer gewenst, deels vanuit huis. En aangezien zij/hij verantwoordelijk is voor de finance-collega’s werkzaam op verschillende locaties in binnen- en buitenland, is zij/hij bereid om met enige regelmaat te reizen.

 

Interesse? 

Perpetual Next werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.