Finance Manager

Finance Manager

 • Finance
 • Health
 • Heemstede
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1543 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Home Instead vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 7 jaar ervaring
 • Met finance en business control
 • In een snelgroeiende of veranderende organisatie
 • Hands-on
 • Meedenken op strategisch niveau

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Home Instead biedt thuiszorg, maar dan anders. Het accent ligt op persoonlijke aandacht en professionele ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. De Finance Manager bekleedt een functie van strategisch belang op het Nederlandse hoofdkantoor, waar zij/hij gestructureerde processen implementeert en meedenkt over de commerciële strategie.

Over Home Instead

Home Instead faciliteert senioren en hun families in de wens zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. De CAREgivers van Home Instead verlenen allerlei vormen van praktische en sociale ondersteuning, variërend van boodschappen doen en met de klant een kopje koffie drinken, tot helpen met aankleden of opruimen.

Bij de 44 vestigingen van Home Instead Nederland werken 3200 bevlogen mensen aan het bieden van een professioneel alternatief voor mantelzorg. De CAREgivers van Home Instead volgen zonder uitzondering een stevige interne training die hen in staat stelt elke klant uitstekend te helpen binnen de afgebakende kaders. Cruciaal is dat de thuishulp van Home Instead voor elke klant de tijd neemt: een bezoek duurt minimaal een uur. Op die manier is er ruimte voor verbinding en echte persoonlijke aandacht.

Home Instead is een internationale franchise-organisatie die hard groeit. Een klein aantal vestigingen is geen franchise, maar staat direct onder de hoede van het hoofdkantoor. In Nederland wordt een groot deel van de diensten van Home Instead vergoed vanuit de WLZ; een ander deel komt uit andere financieringsstromen, zoals WMO, PGB of particulier.

Vacature: Finance Manager

De Finance Manager werkt, vanuit het hoofdkantoor in Heemstede, aan het uitbouwen van een volwassen en gestructureerde financiële organisatie die de operatie van Home Instead Nederland ondersteunt. Zij/hij verleent daarnaast ook op strategisch niveau sturing aan die organisatie, vanuit een business control- en financieel perspectief. De Finance Manager werkt hierin samen met een klein team, dat zij/hij gedeeltelijk zelf samenstelt en opbouwt. Ook werkt zij/hij nauw samen met de Group CFO in Zwitserland.

De Finance Manager is actief op zowel operationeel als strategisch niveau. Zij/hij zet de financeprocessen neer die nodig zijn om de professionalisering en groei van Home Instead te blijven faciliteren. Hierbij gaat het om het kiezen en implementeren van passende, efficiënte werkwijzen en het hierin coachen van de finance-organisatie. Ook verdiept de Finance Manager zich in de thuiszorgmarkt, de relevante geldstromen en meest recente wet- en regelgeving, eventueel geholpen door haar/zijn eerder opgedane ervaring in de sector. Op basis hiervan bouwt de Finance Manager, in samenwerking met het leadership team, een gedegen financiële en commerciële strategie die verdere groei mogelijk maakt.

In deze rol worden de meer voor de hand liggende taken op het gebied van finance en control gecombineerd met strategische uitdagingen. Welke plek kan Home Instead innemen in het zorglandschap? Welke rol speelt innovatie in deze markt en in ons businessmodel? Waar ligt de potentie als het gaat om het optimaliseren van onze bedrijfsvoering? In deze, en andere vragen, gaat de Finance Manager zich verdiepen.” – Danique Schoorl, Senior HR Manager

De kandidaat heeft aantoonbare expertise in finance en business control. Zij/hij beschikt over ervaring in een relevante sector of organisatie, zoals (thuis)zorg en/of franchiseconstructies. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen, maar ook bedrijven met meerdere vestigingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie of mondzorg kunnen een relevante achtergrond bieden, evenals franchise-organisaties in de horeca of retail. De kandidaat brengt structuur aan en ontwikkelt een visie op toekomstbestendige processen, zoals automatisering. Zij/hij is tevens in staat deze visie te implementeren en een klein team te smeden en te coachen. De Finance Manager komt terecht op een functie van strategisch belang, in een internationale, groeiende organisatie met een maatschappelijk karakter.

 

Interesse?

Home Instead werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.