Experience Lead

Experience Lead

  • Sales
  • Consulting
  • Diemen
  • Vanaf Vanaf 5 jaar werkervaring jaar werkervaring
  • 838 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Randstad werkgeverspagina voor andere vacatures

Als baanzoekende kom je al snel uit bij Randstad. De inmiddels grootste HR-dienstverlener ter wereld zorgt sinds 1960 voor de juiste match tussen kandidaat en organisatie. Technologische, economische en sociologische ontwikkelingen zorgen sindsdien voor veel veranderingen. Het speelveld van Randstad verandert even snel mee en het bedrijf transformeert zich momenteel tot een agile-organisatie. Hiermee is er plek gekomen voor een Experience Lead die zorgt voor de juiste touch.

Over Randstad Group

Het legendarische verhaal van een van de bekendste HR-dienstverleners start in de Amsterdamse studentenkamer van oprichter Frits Goldschmeding. Samen met medeoprichter Gerrit Daleboudt ontwikkelde hij hier het concept voor de nog niet bestaande uitzendmarkt. Zijn allereerste uitzendkracht bracht hij op de fiets naar haar werk. Zo kwam ze op tijd bij haar nieuwe werkplek aan én wist ze voortaan precies waar ze moest zijn.

Randstad Group is inmiddels actief in 39 landen en bekend met merken als Randstad, Yacht en Tempo-Team. Ook runt het de HR-zaken onder lokale namen als Expectra en Appel Medical (FR), Gulp (DE), Twago en Spherion (US). Randstad heeft een ambitieus doel: in 2030 speelt het bedrijf een rol in het werkende leven van 500 miljoen mensen. Om dit te bereiken transformeert Randstad zich tot een agile-organisatie.

“Om onze innovatiekracht te versnellen moet onze change-organisatie transformeren. Outside-in-denken, met customer journeys werken, scherpere keuzes maken – de Nederlandse organisatie ontdekt wat werkt. Wij bepalen de standaard.” – Mariette Leenhouts, Director Marketing & Communications Randstad Groep Nederland

Een organisatie in beweging

Met datagedreven outside-in-denken wil het uitzendbureau een duurzame impact maken. Hierdoor gaan niet alleen de bekendheid en conversie omhoog, maar verbeteren op de lange termijn ook de NPS/tevredenheid, voorkeur, loyaliteit en het marktaandeel. Om dit alles waar te maken, bouwt het bedrijf één overkoepelende visie en strategie voor de hele Randstad Groep Nederland.

Randstand Groep Nederland beweegt van een puur faciliterende naar een strategisch partner. Om dit proces te ondersteunen, is er meer expertise op het gebied van o.a. branding, positionering, contentcreatie en data-analyse nodig. Met dit idee in het achterhoofd gaan de brandteams van Randstad, Tempo-Team en Yacht/ BMC met expertfuncties werken.

Vacature: Experience Lead

Grootse en meeslepende belevingen creëren doet de Experience Lead het allerliefste. Belevingen die precies de juiste snaar van de doelgroep raken en de merkpositie van Randstad claimen. Dankzij een krachtig inlevingsvermogen kruipt deze kameleon eenvoudig in de huid van de doelgroep.

Niemand komt om de onderscheidende campagnes van deze experience-expert heen. Deze campagnes vallen alleen niet zomaar uit de lucht. Steevast de aandacht vragen én behouden, vraagt om een sterke customer-value-proposition (CVP). Om deze te ontwikkelen is naast een creatieve mindset ook inhoudelijke informatie nodig. Hiervoor schakelt de Experience Lead veel met andere afdelingen. De ideale kandidaat is daarom een ijzersterke stakeholdermanager die anderen makkelijk enthousiasmeert.

Naast een visionaire en strategische blik is deze persoon op de juiste momenten pragmatisch ingesteld. De Experience Lead is budgetverantwoordelijk en begrijpt het kostbare spel van paid-media en creatieve bureaus. De investeringen van deze doener zorgen voor impactvolle uitingen met zo weinig mogelijk middelen. Kennis van data en slimme datagedreven inzichten zijn hiervoor essentieel.

In deze rol wordt veel aandacht besteed aan experimenteren. Slaat een concept aan, dan kan dit van pas komen voor de andere Randstad-merken: Tempo-Team en Yacht/BMC. Een leuke bijkomstigheid is dat deze Experience Lead dus indirect voor alle labels werkt. Deze kennisdeler functioneert als het ware als de rechterhand van de Brand Manager en werkt vanuit het hoofdkantoor in Diemen.

Randstad Group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Carrièreadvies van Dominique Hermans en Mariëtte Leenhout

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.