Equity Analist

Equity Analist

  • Finance
  • Private Equity
  • Den Haag
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 2403 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Juno Investment Partners werkgeverspagina voor andere vacatures

Juno belegt in beursgenoteerde aandelen van small- en midcaps; bij voorkeur familiebedrijven. Juno maakt haar investeringsbeslissingen op basis van eigen onafhankelijke fundamentele research. De Equity Analist identificeert en analyseert nieuwe interessante investeringsmogelijkheden. Daarnaast is zij/hij actief betrokken in het fund-managementproces. Een mooie kans voor een analist die wil werken in een gedreven teamgerichte omgeving en enthousiast wordt van succesvolle businessmodellen en financiële analyse.

Over Juno Investment Partners

De oprichters van Juno Investment Partners (Juno), Frans Jurgens en Lennart Smits, zijn hun eerste fonds gestart aan de eetkamertafel in 2007. Inmiddels werkt Juno met tien personen vanuit een prachtig pand in Den Haag en heeft het bedrijf de ambitie om de komende jaren verder uit te breiden.

Juno investeert in Europese beursgenoteerde bedrijven in de categorieën small- en midcap. Juno combineert bovendien de rol van fund manager met die van financieel analist. Het Juno team doet hun eigen fundamentele research; dat zorgt voor grote betrokkenheid en diepe kennis over de bedrijven en industrieën waarin wordt geïnvesteerd.

Juno investeert met een horizon van ten minste vijf jaar. De investeringsfocus ligt op voorspelbare winstgroei, sterke, vaak unieke bussinessmodellen van marktleiders in niches. Veelal komen die aspecten samen bij beursgenoteerde familiebedrijven, die daarom ook oververtegenwoordigd zijn in de zeer geconcentreerde portefeuilles. Juno streeft ernaar om op een verantwoorde en rustige wijze te werken aan structurele vermogensgroei voor de meer dan 450 klanten in haar beleggingsfondsen.

“Voor onze investeringen zoeken we marathonlopers die jaar na jaar mooie resultaten boeken. We zijn niet op zoek naar sprinters in de portefeuille. We zoeken kwaliteit en groei, dat geldt voor de financiële cijfers en voor de bestuurders van de bedrijven.” – Rob Deneke, beheerder van het Juno Continuation Fund

Juno beheert twee beleggingsfondsen: het Juno Selection Fund (JSF) en het Juno Continuation Fund (JCF, per Q1 2020) en enkele grotere institutionele mandaten. Het trackrecord van het JSF hoort bij de beste in Europa. Het totale vermogen onder beheer bedraagt meer dan €750 miljoen.

Juno is een platte organisatie met veel mogelijkheden en vrijheid. De werksfeer is open en gelijkwaardig. Alle medewerkers nemen eigen initiatief om direct impact te hebben op het klantresultaat. Het team is gedreven en voortdurend op zoek naar manieren om te verbeteren en van elkaar te leren. Het hechte en enthousiaste team breidt nu uit met twee Equity Analisten; één voor het JSF en één voor het JCF.

Vacature: Equity Analist

De Equity Analist identificeert Europese middelgrote en kleinere beursgenoteerde bedrijven die structurele winstgroei op lange termijn kunnen genereren. Wanneer een bedrijf in het vizier is voert de Equity Analist bedrijfsbezoeken uit, doet zij/hij bedrijfs- en financiele analyses en spreekt met het management, experts of concurrenten om een goed beeld te krijgen. De Equity Analist gebruikt de interne waarderingsmethodiek om bedrijven te waarderen en binnen het team investeringsvoorstellen te doen. Zij/hij helpt ook om deze interne waarderingsmethodiek up-to-date te houden en deze verder te verbeteren.

De Equity Analist bouwt een netwerk en kennis op en blijft op de hoogte van wat er in de branches gebeurt. Dit doet zij/hij door contact met stakeholders en door bedrijven en congressen te bezoeken. De Equity Analist is in staat om tijdelijke ruis te onderscheiden van fundamentele ontwikkelingen die van belang zijn voor de langere termijn. De trends in de operationele gang van zaken bij de bedrijven waarin wordt geinvesteerd is vele malen belangrijker dan de bewegingen van hun beurskoers.

“We zijn een klein team en een platte organisatie; een nieuw teamlid heeft snel veel verantwoordelijkheid. Wij zijn op zoek naar iemand die een persoonlijke klik heeft met ons bedrijf en wat wij doen.” Lennart Smits, Founder van Juno

Doordat Juno een jong en groeiend bedrijf is, met weinig hiërarchie, zijn er voldoende kansen om zich te ontwikkelen. Dit bereik je door breed georiënteerd en nieuwsgierig te zijn.

 

Interesse?

Juno Investment Partners werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via Doxwijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.