Energy Business Lead

Energy Business Lead

 • Operations
 • Consulting
 • Rotterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1961 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Count & Cooper werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • 10+ jaar werkervaring 
 • In de energiesector 
 • En Business Development/Sales 
 • Opbouwen van sterke klantrelaties 
 • Verantwoordelijk voor orderportefeuille 
 • Met een WO-opleiding

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Count & Cooper is bekend als specialist in geïntegreerde projectoplevering, met name in de infrastructuur- en bouwsector. Door wereldwijde investeringen in de energietransitie wil het bureau ook in deze sector te groeien. Om dit te bereiken is dit innovatief en snelgroeiende bedrijf op zoek naar een ondernemende Energy Business Lead.

Over Count & Cooper

In de bouw- en infrastructuursector worden projecten steeds grote en complexer waardoor meerdere disciplines nodig zijn om één bouwproject te kunnen realiseren. Dit stelt hoge eisen aan de samenwerking tussen partijen en aan hoe projecten het beste kunnen worden ingevuld.

In de afgelopen tien jaar is Count & Cooper in omvang en reputatie gegroeid, en staat het bureau inmiddels bekend als expert in ‘integrated project delivery’. Het bedrijf speelt een belangrijke rol als onafhankelijke consortiumpartner bij de spannendste Nederlandse bouwprojecten met een positieve impact op onze samenleving. Denk aan de verbreding van de A9-snelweg voor een betere doorstroming en daarmee betere bereikbaarheid van de noordelijke Randstad of aan de bouw van de nieuwe fietsenparkeergarage voor 7.000 fietsen onder water bij Amsterdam CS.

Count & Cooper is gek op innovatie en leeft volgens het motto: “hoe ingewikkelder, hoe leuker” om creatieve oplossingen te bedenken en uit te voeren. Het bedrijf creëert de noodzakelijke verbinding tussen mensen met uiteenlopende achtergronden en bedrijven om vernieuwende megabouwprojecten te realiseren. Ondersteund door digitale technologie leveren de teams van Count & Cooper een cruciale bijdrage aan zowel de tenderprocessen als aan de uitvoering van complexe projecten. 

Count & Cooper heeft de blik op de toekomst gericht en zoekt continu naar mogelijkheden om een positieve impact te maken op de maatschappij. In de strategie van 2021 is een start gemaakt met het aantrekken van duurzame projecten, passend binnen de sustainability development goals van de Verenigde Naties. Zo werkt Count & Cooper mee aan de moderniseringsopgave van onze steden en aan de bescherming van het vasteland tegen de stijgende waterspiegel. De energietransitie past in dit rijtje; deze sector moet in 2025 goed zijn voor 25 procent van de totale omzet van het bedrijf.

Vacature: Energy Business Lead

Count & Cooper wil zijn capaciteiten als specialist in geïntegreerde projectoplevering snel verder ontwikkelen en een grote impact maken op de globale energietransitie. De Energy Business Lead is verantwoordelijk voor het vinden en opzetten van nieuwe projecten in de energiesector en het samenbrengen van verschillende partijen om energiegerelateerde megaprojecten te realiseren. Geen project is te groot of te uitdagend binnen Count & Cooper.

De Energy Business Lead heeft ruime ervaring en beschikt over een groot netwerk in de energiesector. Zij/hij gebruikt haar/zijn grondige kennis van de energiemarkt om de business development strategie van Count & Cooper voor de energiesector op te bouwen en nieuwe business te stimuleren. De Energy Business Lead zet zelfstandig een ‘go-to-market’ strategie op en identificeert relevante targets in de energiesector. Zij/hij is proactief op zoek naar nieuwe klanten om een sterke salespipeline te creëren.  

De Energy Business Lead onderhoudt goede relaties met verschillende stakeholders en stimuleert integrale samenwerking tussen de verschillende partijen. Zij/hij onderhoudt de communicatie met klanten zoals TenneT en eigenaren van windmolenparken en met energieleveranciers en technische specialisten, bijvoorbeeld specialisten op het gebied van kabels en leidingen.  

“De Energy Business Lead gaat actief bijdragen aan de energietransitie. Het is een kans om complexe uitdagingen op te lossen met creatieve oplossingen. Je krijgt ruimte om je eigen business op te zetten en mee te bouwen aan een nieuwe wereld.” Eva Jongbloed, HR Manager & HR Business Partner
 

Count & Cooper staat voor een ondernemende en high performance werkcultuur met een divers team van professionals en een plezierige werksfeer. De ontwikkeling van mensen heeft topprioriteit binnen Count & Cooper. ‘Out of the box’ denken wordt beloond en de successen worden groot gevierd samen met het hele team.   

Deze functie is perfect voor een ondernemende en ambitieuze kandidaat met ervaring in de energiesector. Er is ruimte om je eigen pad te kiezen. Daarnaast biedt deze rol veel voldoening door de zichtbaarheid van de impact van het werk van Count & Cooper op het dagelijks leven van iedereen.  

Interesse?  

Count & Cooper werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.