E-commerce Manager

E-commerce Manager

Deze vacature is vervuld. Misschien kun je beter even kijken op de pagina van Pricewise.
Amsterdam

E-commerce

Digital, Sales

Publicatie: 11 december 2017

Pricewise is uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van prijzen vergelijken in Nederland. Het team van meer dan zeventig professionals vergelijkt dagelijks honderden verschillende abonnementen. Het product is bijzonder complex en tegelijkertijd bijzonder eenvoudig. Want hoewel de interface overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is, wordt de backend gestuurd door een complex algoritme dat real-time alle prijzen van energie- en internetabonnementen, zorg- en autoverzekeringen en leningen berekent, per categorie vergelijkt én sorteert. De E-commerce Manager zorgt ervoor dat Pricewise elke dag gebruiksvriendelijker wordt.

Kijk en vergelijk

Er zijn meerdere vergelijkingswebsites in Nederland. De markt voor vergelijkers wordt steeds groter en ook volwassener. Momenteel is er een consolidatieslag gaande. Het startsein daarvoor was de overname van hoyhoy.nl door Pricewise begin 2016. De verwachting is dat in Nederland ruimte is voor twee tot drie grote spelers. De vergelijkers zijn aan elkaar gewaagd: ze zijn allemaal actief in meerdere categorieën (energie, telecom, verzekeringen, etc.) en hebben in elke categorie een andere marktpositie. Pricewise is bijvoorbeeld marktleider in energie, nummer twee in autoverzekeringen en een challenger op het gebied van internetabonnementen. Dat levert een interessant krachtenveld op waarin elke aansluiting, bezoeker en conversie telt.

“We zijn ambitieus. Het belangrijkste voor ons is de consument de beste deal bieden en aanbieders indirect dwingen eerlijk en transparant te zijn. Schaalvergroting kan daarbij helpen.” – Niels Brölman, Co-Founder Pricewise 

Pricewise is bewezen succesvol. Nu is het tijd voor verdere professionalisering, optimalisering en opschaling. Wat gaat goed en wat kan beter? Waar liggen de succesverhalen, hoe schalen we op en wat hebben we nodig voor groei? Een mooi moment om bij Pricewise aan de slag te gaan. Of zoals ze het zelf zeggen: “we spelen Champions League en zitten in de game voor de beker.”

Vacature: E-commerce Manager

De E-commerce Manager is eindverantwoordelijk voor de P&L en verbetert de conversie-ratio. Hij/zij ontwikkelt een schaalbaar model waarin kosten, marges, budgetten, huidige performance en groeipotentieel meegenomen worden. Daarbij is back-end even belangrijk als front-end. Het is van belang dat de E-commerce Manager het hele team meeneemt in deze ontwikkeling, zorgt dat iedereen weet wat zijn/haar verantwoordelijkheden zijn en dat successen samen worden gevierd.

Team & organisatie

De E-commerce Manager stuurt een team van in totaal acht professionals aan. Twee Data & Product Managers destilleren actionable insights uit verschillende databronnen en vertalen deze naar concrete verbeteringen aan het platform. Om het psychologisch aspect niet over het hoofd te zien, worden zij ondersteund door een Conversie Specialist. Daarnaast leunt de E-commerce Manager op de kennis en inzichten van de Market Managers (5 fte). Zij zijn ieder verantwoordelijk voor een eigen categorie en weten precies wat op welk moment speelt in deze markten.

Bij Pricewise draait alles om het online platform. De E-commerce Manager is een van de belangrijkste personen om dit platform optimaal te laten functioneren. Met andere woorden: de E-commerce Manager is een zeer belangrijk aanspreekpunt voor de hele organisatie. Hij/zij heeft veel contact met de directie en de afdelingen Marketing, Customer Service, Sales en Development.

Datamanagement

De E-commerce Manager stuurt de ontwikkeling van het ‘gewoon’ verzamelen en analyseren van data naar het maken van de juiste vergelijking voor elk individu. Een Porsche uit 2001 verzeker je immers anders dan een VW Polo. En een gezin heeft een andere energiebehoefte dan een bedrijf. Het toevoegen van data uit open-sources zoals het Kadaster of de Kamer van Koophandel biedt kansen om altijd een passend advies te kunnen geven. Dit vergt echter serieuze aanpassingen in de backend. Denk aan het verrijken van de database, het koppelen van data uit verschillende bronnen, technische integratie van alle systemen met het platform en het structureren van alle flows. De E-commerce Manager kent de terminologieën en stuurt zijn/haar team en (indirect) het Development team hierop aan.

Conversie optimalisatie

De E-commerce Manager (her)kent het belang van kwalitatieve traffic, een sterke omnichannel customer journey en de perfecte UX. Hij/zij realiseert zich maar al te goed dat overstappen via Pricewise pas de allerlaatste stap in de funnel is en dat alle pijlen gedurende de hele flow de juiste kant op moeten staan. Dus waar komen waardevolle bezoekers vandaan en wat voor gedrag vertonen zij binnen het platform? Waar komen ze binnen en waar stappen ze uit? Sluit de content daarop aan? De E-commerce Manager gaat zowel op zoek naar bottlenecks als naar kansen. Denk aan de beste en meest logische betaalsystemen, de meest effectieve on-site zoekmachine, de slimste navigatiestructuur en de duidelijkste content – alles om tot de meest optimale conversie-ratio te komen. Tot slot buigt de E-commerce Manager zich over de nazorg en het verhogen van de loyaliteit. Bijvoorbeeld door het belonen van terugkerende bezoekers.

Voor wie is dit interessant?

Voor een commerciële en datagedreven online specialist. Een professional die weet wat het effect van die éne procent meer kan zijn voor de toekomst van een heel bedrijf en er energie uit haalt op die manier impact te maken. De ideale kandidaat voor deze rol begrijpt de business en kan zijn/haar drijfveren goed overbrengen op het team.

Persoonlijkheid

 • Enthousiast
 • People Manager
 • Resultaatgericht
 • Analytisch
 • Affiniteit met (web)tech

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar werkervaring
 • Achtergrond bij start- of scale-up / Fast50
 • E-commerce en/of een online platform
 • Data-analyse
 • Front- en back-end
 • Customer journey management
 • Bouwen van flows en funnels
 • Online Category Management

Pricewise werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Marlies Hoogvliet, Manager bij Top of Minds, via marlies@topofminds.com.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Marlies Hoogvliet

Manager

Inspirerend interview