E-commerce Manager

E-commerce Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Den Bosch
 • 729 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fatboy werkgeverspagina voor andere vacatures

Vacature voor een E-commerce Manager

Fatboy is internationaal breed aanwezig op het wereldwijde web: de webshop is actief in twaalf landen en Fatboy is alom vertegenwoordigd op social media. De E-commerce Manager vertaalt de marketingstrategie naar een e-commercestrategie. Enerzijds is hierbij het doel om nog meer online traffic en omzet te generen, anderzijds gebruikt de E-commerce Manager zijn/haar creatieve en commerciële skills om een unieke shopper-experience te ontwikkelen. Bij Fatboy.com is winkelen op het web een feestje.

De werkzaamheden

Fatboy.com is het speelveld: de E-commerce Manager heeft de verantwoordelijkheid voor de website voor twaalf landen vanuit marketing- en sales perspectief. De E-commerce Manager is betrokken bij het uitrollen van het optimalisatietraject van Fatboy.com en het positioneren van de website als content-, sales- en servicekanaal. Om dat te realiseren is de E-commerce Manager bekend met de customer journey van de bezoekers van Fatboy.com, duikt regelmatig in de website statistieken (via Google Analytics) en vertaalt dat naar traffic- en conversiedoelen. Op basis van al deze gegevens bepaalt de E-commerce Manager waar de kansen liggen voor Fatboy.com en gaat hij/zij aan de slag met onder andere A/B tests en SEO – het doel is het genereren van meer online traffic naar Fatboy.com. De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor het operationeel beheer van de webshop: (nieuwe) productintroducties plaatsen in de webshop, check-out flows en after sales. Ook is deze persoon betrokken bij het optimaliseren van de usability en responsive gebruiksgemak voor verschillende devices (mobile, tablet en desktop). Om succesvol te zijn is de E-commerce Manager continu op de hoogte van de nieuwste online functionaliteiten en hij/zij geeft gevraagd en ongevraagd advies om de webshop verder te ontwikkelen en optimaliseren. Daarnaast bewaakt de E-commerce Manager de “look & feel” van Fatboy.com om een consistente klantbeleving in alle landen te creëren. Belangrijk is het behouden van de balans tussen omnichannel (retail versus direct sales) en de interne afstemming met de juiste afdelingen. De E-commerce Manager werkt veel samen met de marketing-, web development- en salesteams.

Profiel

De E-commerce Manager is geen programmeur, marketeer of verkoper, maar heeft kennis van al deze functies en bezit de kunst om de verschillende afdelingen binnen Fatboy te faciliteren en te verbinden. Hands-on, klantgericht en proactief zijn kernwoorden die passen bij de E-commerce Manager. Deze persoon is gewend om met A-merken te werken, kan out-of-the-box denken en is altijd op de hoogte van de nieuwste technologieën en concepten op het gebied van e-commerce. De ideale kandidaat gaat stralen bij het idee dat de website van Fatboy door zijn/haar toedoen meer omzet genereert op internationaal niveau.

Persoonlijkheid

 • Creatief
 • Ondernemend, neemt graag initiatief
 • Communicatief sterk
 • Passie voor online

Ervaring

 • Minimaal 7 jaar werkervaring
 • Minimaal HBO-niveau
 • Kennis van web usability en accessibility
 • Eerder resultaten behaald op conversie doeleinden
 • Ervaring met Google Analytics

Contact

E-commerce Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.