E-commerce Product Owner

E-commerce Product Owner

  • E-commerce
  • Consumer
  • Culemborg
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1076 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de SoLow werkgeverspagina voor andere vacatures

Met de steun van investeringsmaatschappij Vendis Capital wil SoLow binnen vijf jaar de grootste feest-, knutsel- en cadeauwinkel van Europa worden. Een professioneel e-commerceplatform is hierbij onmisbaar. Aan de E-commerce Product Owner de taak om de huidige webshop van nul naar honderd te tillen en de voorbereiding te treffen voor replatforming.

Over SoLow

Winkelen is een beleving waarbij je blij verrast moet worden, dat is de filosofie van SoLow. Wie binnenstapt in een van de winkels raakt dan ook direct geïnspireerd door het uitgebreide en bijzondere aanbod van prettig geprijsde artikelen.

SoLow timmert hard aan de weg en heeft sterke groeiambities. Binnen vijf jaar wil het bedrijf groeien van 39 winkels op toplocaties in Nederland naar honderd winkels in Nederland, België en de rest van Europa. Daar hoort een professioneel e-commerceplatform bij dat meeschaalt met de internationale ambities.

De SoLow-winkels worden ondersteund door het servicekantoor en het distributiecentrum, beide gevestigd in Culemborg. De sfeer is familiair en werknemers zetten samen hun schouders eronder. Dat het bedrijf sterk groeiende is, is terug te zien in de uitbreiding van personeel, maar ook in de kansen en mogelijkheden. Een ondernemende houding komt goed van pas, want er is nog veel mogelijk en in goede ideeën wordt geïnvesteerd.

“In dit groeiende bedrijf zijn nog weinig gebaande paden. Dat betekent dat je zelf veel invloed hebt op de te kiezen richting en de invulling van de rol.” – Claire Blok, CCO // Formuledirecteur

Vacature: E-commerce Product Owner

De E-commerce Product Owner trekt de komende jaren de SoLow-webshop naar een hoger niveau. Momenteel staat er een WooCommerce-webshop van een jaar oud, die nog niet dezelfde beleving biedt als de winkels. De E-commerce Product Owner speelt een belangrijke rol in het professionaliseren van de webshop op korte termijn en replatforming op lange termijn, om te kunnen voldoen aan de internationale groeiambities.

Met welke systemen in de toekomst wordt gewerkt, is nog niet besloten. De mening van de Product Owner wordt hierbij op waarde geschat, waarbij kennis van Product Information Management zeer welkom is. Het grote aantal artikelen en groeiende aantal winkels van SoLow maakt de inrichting van de backend een uitdagende puzzel. Voor een naadloze click&collect-ervaring in honderd winkels door heel Europa moet het systeem de voorraad voor elke winkel inzichtelijk hebben.

Schakel tussen developers en business
SoLow werkt samen met externe developers. De E-commerce Product Owner overziet en structureert het developmentproces om te zorgen dat elke sprint zo efficiënt mogelijk verloopt. Als schakel tussen de business en de developers stemt zij/hij wensen en mogelijkheden af en zorgt zij/hij dat prioriteit wordt gegeven aan de juiste taken.

Tot de dagelijkse taken van de Product Owner behoren het beheer van de backlog, het schrijven van user stories, inschieten van support tickets en aanvullen van businesswensen waar nodig. Ook definieert de Product Owner deelprojecten, stemt zij/hij de planning af met de webbouwer en koppelt zij/hij test- en releasedata weer terug aan de business. Om tot succesvolle uitvoering te komen, moeten immers altijd de juiste stakeholders zijn aangehaakt.

“Wat deze rol bijzonder maakt, is dat je als Product Owner echt een platform vanaf de grond mag opbouwen.” – Maarten Luijk, Manager E-commerce

De Product Owner rapporteert aan de Manager E-commerce en is een sparringpartner richting zowel projectmanagers van SoLow als developers van het webbureau. Hiervoor is brede kennis en begrip vereist van webtechniek en de business. Omdat de Product Owner zowel de stakeholders als de developers te vriend te houden heeft, is het belangrijk dat zij/hij stevig in haar/zijn schoenen staat, rust weet te bewaren en de gave heeft om tot compromissen te komen waar alle partijen blij mee zijn. In deze sleutelpositie maakt de E-commerce Product Owner enorme impact op het bedrijf.

Interesse? 

SoLow werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.