E-commerce Manager Benelux

E-commerce Manager Benelux

 • Marketing
 • Leisure
 • Amsterdam/Heerenveen
 • 931 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Body & Fit werkgeverspagina voor andere vacatures

Een fitte en gezonde lifestyle is een keuze. Met haar enorme assortiment (voedingssupplementen, fitnessartikelen, etc.) en advies op maat maakt Body & Fit die keuze voor iedereen zo toegankelijk mogelijk. De E-commerce Manager Benelux bepaalt de digitale propositie voor Nederland en België, de grootste en belangrijkste markten van Body & Fit. Met veel kennis van het productportfolio en een goed gevoel voor de doelgroep zorgt hij/zij dat bodyenfitshop.nl de optimale ervaring biedt voor iedere sporter.

Over Body & Fit

Body & Fit biedt alles wat je nodig hebt om fit en gezond te leven. Van voedingssupplementen en sportvoeding tot afslankproducten en superfoods; en van sportkleding en fitnessartikelen tot keukenapparatuur (zoals blenders, juicers en stoomkokers) en boeken vol kook- en sportinspiratie. Daarnaast staan tientallen personal trainers, voedingsdeskundigen en andere experts van Body & Fit digitaal klaar om je te adviseren. Zo is het dé plek voor iedereen die een gezonde(re) en fitte(re) levensstijl ambieert.

Body & Fit is al twintig jaar een van de marktleiders in Nederland en België. Inmiddels heeft de webwinkel maandelijks zo’n 1 miljoen klanten en is de online health & lifestyle shop actief in de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Maar daarmee is de honger nog lang niet gestild: Body & Fit wil de Europese nummer één worden. Daartoe is het bedrijf in 2017 onderdeel geworden van het grote Ierse concern Glanbia. Samen hebben zij de slagkracht om Europa te veroveren.

Vacature: E-commerce Manager Benelux

De E-commerce Manager verbetert de Nederlandse webshop, bijvoorbeeld waar het gaat om traffic, conversie, promoties en pricing. Hij/zij is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het marketing- en e-commerce plan voor de Benelux. Daaronder valt onder andere product- en categoriemanagement, content- en performance marketing, assortiment, marktsegmentatie en kanaalontwikkeling.

De E-commerce Manager Benelux geeft direct leiding aan twee merchandisers en stuurt indirect negen marketing professionals, drie designers en – samen met de Performance Marketing Manager – een aantal externe bureaus aan. De standplaats van de E-commerce Manager is Amsterdam. Daarnaast zal hij/zij gemiddeld één tot twee keer per week in Heerenveen te vinden zijn.

“Ik zoek een echte leider. Iemand die de lijnen uitzet, maar zelf ook hands-on meewerkt en waar men iets van wil leren. Ik wil dat hij/zij continu kijkt naar wat er beter en sneller kan.” – Gilles Holl, Head of Trade

De functie is tegelijkertijd praktisch én strategisch. Het strategische komt naar voren in het leiden van grote initiatieven om het merk Body & Fit krachtiger neer te zetten. De twee belangrijkste strategische onderwerpen waar de E-commerce Manager Benelux zich op richt, zijn het krachtiger positioneren van Body & Fit’s expert- en adviesfunctie en het optimaliseren van de compleet nieuwe Nederlandse webshop die binnenkort wordt gelanceerd. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld een loyaliteitsprogramma, een abonnementsmodel, een strategie richting marketplaces zoals bol.com en de promotie van de nieuw gelanceerde sportkledingcategorie.

Aan de andere kant zorgt de E-commerce Manager Benelux voor een optimale samenwerking tussen de afdelingen. Zo leidt hij/zij de wekelijkse overleggen met Marketing en de Channel Owners om de marketingkalender vorm te geven. Daarin is de Manager E-commerce Benelux de belangrijkste sparring partner voor Marketing. Hij/zij kent het productportfolio door en door en heeft veel gevoel voor wat er speelt bij de verschillende doelgroepen. Op basis daarvan challenget hij/zij de optimale marketingmix en de gebruikte keywords, en initieert hij/zij innovaties in de customer journey. Alles om de webshop optimaal te laten performen.

Kandidaatprofiel

 • WO-opleidingsniveau
 • Idealiter 7+ jaar ervaring in online Retail gecombineerd met FMCG
 • Ervaring met Google Analytics, SEO en SEA
 • Affiniteit met sport en gezonde lifestyle
 • Sterk logisch denker en analytische vermogens
 • Initiator
 • Commerciële mindset die goed tot z’n recht komt in een resultaatgerichte omgeving

Body & Fit werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne.limmen@topofminds.com.

Contact

E-commerce Manager Benelux Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.