E-Commerce Manager

E-Commerce Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 975 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ANNA + NINA werkgeverspagina voor andere vacatures

ANNA+NINA is in zes jaar uitgegroeid tot huisleverancier van de mooiste sieraden en accessoires in Nederland. De succesvolle scale-up is van een sieraden-agency uitgegroeid tot een succesvolle retailer met drie winkels en een internationale webshop waar eigen sieraden en (interieur)accessoires de show stelen. Een ondernemende E-Commerce Manager bouwt voort op dit succes door via de webshop ANNA+NINA verder te laten groeien in Nederland én daarbuiten.

OVER ANNA+NINA

Het succesverhaal van ANNA+NINA begint in 2012 tijdens een vakantie naar Bali. Oprichters Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot willen samen gaan ondernemen en nemen vanuit Bali een aantal sieraden mee terug naar Nederland. Door slim gebruik te maken van hun achtergrond in PR en fashion vindt het tweetal snel de eerste retailers die de sieraden opnemen in hun assortiment. Zo zetten ze binnen no-time een nieuw sieradenmerk in de markt. Met dit succes op zak schrijft het duo ook andere merken aan en groeit ANNA+NINA uit naar een volwaardige sieraden-agency.

Van agency naar internationale retailer

Niet lang daarna opent het tweetal een eigen conceptstore in het centrum van Amsterdam, die in eerste instantie dient als showroom en winkel in een. Om de ruimte te vullen besluiten ze om daar ook producten van andere merken neer te zetten. En dat blijkt een schot in de roos: in korte tijd groeit de conceptstore uit tot een ware hotspot voor sieraden en andere accessoires.

Door slim gebruik te maken van influencers en social media weten steeds meer klanten ANNA+NINA te vinden. En zij keren maar al te graag ook terug naar de inspirerende ‘world of wonder-beleving’ die ANNA+NINA in hun winkels en webshop creëren. En zo is het bedrijf uitgegroeid tot succesvolle retailer. Inmiddels zijn er nog twee winkels en een webshop geopend en is er een eigen lijn met interieuraccessoires toegevoegd aan het aanbod. Ook staan er een eigen kledinglijn en de eerste winkel in het buitenland op de agenda. Daarnaast levert ANNA+NINA als groothandelaar nog steeds haar collecties aan meer dan honderd Nederlandse en internationale retailers, waaronder grote high-end warenhuizen als Liberty in Londen.

Het team van 45 gepassioneerde professionals werkt vanuit een prachtig pand in hartje Amsterdam naar de volgende groeifase toe waarin verdere professionalisering en internationale groei centraal staan. Daarin spelen de webshop en het online merk een sleutelrol. De E-Commerce Manager zorgt dat beiden staan als een huis en speelt zo een tastbare rol in de verdere groei van ANNA+NINA.

DE VACATURE: E-Commerce MANAGER

De E-Commerce Manager is commercieel eindverantwoordelijk voor het online succes van ANNA+NINA. Hij/zij haalt het maximale uit de webshop, bouwt een sterk online merk en zorgt dat ANNA+NINA ook in het buitenland een ‘household name’ wordt. Hij/zij is een ondernemende en commerciële digitale duizendpoot die de volledige online operatie overziet en optimaliseert.

De E-Commerce Manager ontwikkelt een innovatieve strategie voor de internationale online groei en naamsbekendheid van ANNA+NINA. Hij/zij vertaalt de groeistrategie naar een jaarlijkse roadmap voor de webshop en sluit de juiste strategische partners aan voor de uitvoer. De E-Commerce Manager zet de webshop in als middel om nieuwe (internationale) markten aan te boren en te laten groeien en stuurt daarmee de internationale groei van ANNA+NINA.

De E-Commerce Manager ontwikkelt voor ieder land waar ANNA+NINA opereert een strategisch trafficplan zodat klanten met de juiste content op het juiste moment worden benaderd, geïnspireerd of gereactiveerd. Hij/zij selecteert de beste online bureaus om samen met hen het maximale rendement te halen uit de verschillende kanalen en het budget. De E-Commerce Manager zet data centraal en maakt de juiste beslissingen op basis van inzichten uit dashboards en rapportages die hij/zij waar nodig zelf inricht. Naast het vergoten van traffic via online marketing kanalen bouwt de E-Commerce Manager een sterke high-value customerbase, die succesvol wordt gereactiveerd aan de hand van inspirerende e-mailmarketing campagnes.

Naast trafficoptimalisatie haalt de Manager Online ook het beste uit de webshop. Hij/zij zorgt dat klanten zich ook online volledig in de inspirerende wereld van ANNA+NINA kunnen onderdompelen. De E-Commerce Manager inspireert klanten met het juiste productaanbod en zorgt dat dit zo goed mogelijk in de online etalages staat. Zo zorgt hij/zij dat alle Nederlandse en Engelse productinformatie zowel up-to-date als SEO-proof is en dat alle producten zijn voorzien van de juiste aansprekende foto’s.

Om maximale conversie en order value te realiseren optimaliseert de E-Commerce  Manager de recent nieuw gebouwde webshop. Hij/zij richt samen met de IT-partner A/B testen in om de optimale customer journey en user experience te bepalen. Verder maakt de E-Commerce Manager inkoopplannen, bepaalt de budgetten en zorgt dat de online marketingkalender feilloos aansluit bij de retail variant.

Naast de verbetering en groei van de dagelijkse business stoomt de E-Commerce Manager de organisatie ook klaar voor de toekomst. Hij/zij ontwikkelt een strategie om de langetermijnvisie van ANNA+NINA te realiseren en onderzoekt mogelijkheden om de bestaande online propositie uit te breiden. Daarbij adviseert hij/zij het Management Team over strategische (online) groeivraagstukken en speelt een sleutelrol in het opbouwen van het E-commerce team.

KANDIDAATSPROFIEL

ERVARING
 • Minimaal 4 jaar relevante ervaring in een brede e-commerce en/of online marketing positie
 • Minimaal HBO opgeleid
 • Ervaring in webanalytics, data-analyse, A/B testen en email marketing
 • Ervaring met grafische programma’s als Adobe Indesign & Photoshop is een pre
PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch sterk
 • Proactief
 • Gestructureerd
 • Ondernemend
 • Communicatief sterk

ANNA + NINA werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.