Discount Lead Europe

Discount Lead Europe

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1852 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zeven jaar ervaring
 • Met onderhandelingen op hoog niveau
 • Strategisch
 • Communicatief
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

In de veranderende markt spelen discounters voor Kraft Heinz een steeds strategischer rol. Als verantwoordelijke voor de volledige Europese discountstrategie weet de Discount Lead de groeipotentie van dit kanaal optimaal te benutten.

Over Kraft Heinz

Binnen de FMCG-industrie is Kraft Heinz een begrip. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf werd wereldberoemd vanwege haar ketchup, maar heeft daarnaast nog een veelvoud aan mooie, iconische merken onder haar vleugels. Van Brinta, Venz en De Ruijter in de ochtend en een glas Karvan Cévitam of Roosvicee in de middag tot spaghetti van Honig ‘s avonds: de producten van Kraft Heinz zijn prominent aanwezig in het dagelijks leven van consumenten in meer dan dertig landen.

Kraft Heinz is vastberaden niet alleen de eigen organisatie, maar ook de voedselindustrie op zijn kop te zetten. Innovatie speelt een sleutelrol binnen het bedrijf en wordt in elke tak zoveel mogelijk doorgevoerd. Die innovatieve, datagedreven en ambitieuze mindset is tekenend voor Kraft Heinz en haar medewerkers. Ook heeft Kraft Heinz de wens om haar ecologische footprint te verminderen en natuurlijke hulpbronnen te beschermen en veilig te stellen voor toekomstige generaties.

Vacature: Discount Lead

De discountmarkt is een belangrijke groeipilaar voor Kraft Heinz. Het is tevens een markt die flink aan het veranderen is. Die verandering wordt onder meer aangejaagd door de hoge inflatie en het feit dat discounters voor consumenten steeds meer de primaire supermarkt worden. Die ontwikkeling heeft impact op de dynamiek tussen Kraft Heinz en de Europese discounters waarmee het werkt, waaronder Lidl en Aldi. Kraft Heinz wil het momentum en de groeipotentie benutten en met een effectieve strategie haar positie in het discountkanaal verder uitbouwen. De Discount Lead zet deze strategie neer, rolt deze over Europa uit en draagt P&L-verantwoordelijkheid voor het hele continent.

Onderhandelen op het hoogste niveau
Het succes van de Discount Lead valt of staat bij haar/zijn onderhandelingsvaardigheden. Onderhandelingen worden vrijwel altijd op het hoogste niveau gevoerd. Daar is de Discount Lead niet alleen heel goed in; zij/hij krijgt er ook veel energie van. Alleen sterke salesvaardigheden zijn echter niet genoeg: goede relaties kunnen opbouwen en onderhouden is in deze rol minstens zo belangrijk. Met haar/zijn empathisch vermogen en overtuigende manier van communiceren weet de Discount Lead bestaande samenwerkingen te versterken en nieuwe relaties op te bouwen. Het Europese Discount Team telt zo’n tien mensen die verantwoordelijk zijn voor het discountkanaal in Nederland, Italië, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. Als spin in het web maakt de Discount Lead van dit team een hechte community. Ook hier zijn haar/zijn people skills en communicatieve vaardigheden onmisbaar. De Discount Lead ziet erop toe dat in deze community kennis, shopper insights en best practices continu gedeeld worden, waardoor landen van elkaar kunnen leren en profiteren. Door helder te communiceren, zorgt de Discount Lead dat alle landen weten waar Kraft Heinz met het discountkanaal naartoe wil én dat ze dit doel begrijpen en omarmen. Daarnaast werkt de Discount Lead veel samen met de lokale Sales Directors en -teams.

“In deze rol onderhandel je op het hoogste niveau. Dat moet je niet alleen leuk vinden, je moet er energie van krijgen. Tegelijkertijd zijn goede people skills een must om intern een hecht team te kunnen bouwen. Kortom: een uitdagende en fantastische rol waarmee je echt impact kunt hebben op Kraft Heinz en onze groeiambities.” – Wes Geerts, Channel Director Continental Europe

 

Groeimogelijkheden en exposure

De Discount Lead geniet veel exposure binnen de Europese organisatie, wat op termijn kansen biedt voor mooie vervolgstappen. De belangen zijn groot, net als de groeiambities. Dat maakt de rol een uitgelezen kans voor een energieke, strategische salesprofessional met uitmuntende onderhandelingsvaardigheden die in het discountkanaal haar/zijn expertise wil uitbreiden en in die continu veranderende omgeving het verschil wil maken. In de markt én Kraft Heinz staan alle seinen op groen om dat verschil ook daadwerkelijk te maken.

 

Interesse?

Kraft Heinz werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.