Director Venture Building

Director Venture Building

  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1871 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Innoleaps werkgeverspagina voor andere vacatures

Building the business of tomorrow, dat is Innoleaps’ belofte. De scale-up helpt multinationals als FrieslandCampina en Unilever zich te positioneren voor de toekomst. En met succes: de vraag is enorm. De Director Venture Building speelt daarop in door projecten te verkopen en de delivery te managen. Een rol die volledig draait om ondernemerschap en innovatie.

Over Innoleaps

Nieuwe technologieën en innovatieve businessmodellen volgen elkaar razendsnel op. Met disruptie als het nieuwe normaal is de traditionele manier van strategieontwikkeling achterhaald. Deze tijden vragen om snelle, agile businessplanning met de blik op overmorgen.

Innoleaps helpt bedrijven om zich opnieuw uit te vinden, hun portfolio radicaal te vernieuwen en nieuwe disruptieve ventures op te zetten. De scale-up faciliteert innovatie, duurzame groei en langetermijnwaarde. Het bedrijf richt zich met name op FMCG en CPG en werkt voor toonaangevende multinationals als FrieslandCampina, Nestlé en Unilever.

“Ondernemerschap is de basis van ons werk. Zo hebben we in de afgelopen jaren, samen met grote internationale bedrijven, meer dan 200 corporate ventures gelanceerd en opgeschaald.” – Peter van Grinsven, Managing Partner & CEO

Innoleaps is nauw betrokken bij de wereld van start-ups en scale-ups en weet precies wat daar gebeurt. Het bedrijf benut die kennis om disruptieve kansen te identificeren, nieuwe consumentenbehoeften te doorzien en partnerschappen op te zetten voor haar klanten.

De scale-up is allesbehalve een traditioneel adviesbureau. De professionals van Innoleaps werken intensief samen met klanten om innovatie te versnellen en producten naar de markt te brengen. Typische trajecten duren zes tot twaalf maanden en omvatten het hele proces van ideeëngeneratie tot het neerzetten van een productprototype met een bewezen product-market fit, klaar om op te schalen. Benieuwd hoe zo’n traject gaat? Lees dan de casestudy over Philips OneBlade.

Vacature: Director Venture Building

De indrukwekkende klantenportefeuille doet misschien anders vermoeden, maar Innoleaps is – met haar snelle groei en team van zo’n 50 medewerkers – nog een scale-up. De propositie heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en genereert meer vraag dan het bedrijf aankan. Om de kansen optimaal te benutten en een volgende stap te zetten in haar ontwikkeling, voegt Innoleaps een Director Venture Building aan het team toe. Zij/hij wordt direct partner en lid van het MT.

“Bedrijven horen niet graag dat het roer om moet; maar dat is vaak wel onze boodschap. De Director Venture Building inspireert directieleden van grote multinationals tot bold moves. Dat vergt lef, stevigheid en tact.” – Peter van Grinsven, Managing Partner & CEO

Sales en Business Development zijn de voornaamste onderdelen van de rol. De Director Venture Building richt zich op het binnenhalen van grote klanten en is eindverantwoordelijk voor project delivery. Samen met zijn/haar team, helpt zij/hij klanten te identificeren welke disrupties hun business zullen raken, waar de groeikansen liggen en hoe ze daar optimaal op in kunnen spelen.

De Director Venture Building blinkt met name uit in de communicatie met C-level klanten. Zij/hij overtuigt hen van de meerwaarde van Innoleaps en begeleidt het hele traject. De Director Venture Building weet inhoudelijk wat er in de verschillende projecten speelt, maar laat de details over aan haar/zijn teams. Die teams bestaan onder andere uit UX Designers, Lean Experts en Growth Hackers. Allemaal gepassioneerde en creatieve ondernemers die veel waarde hechten aan authenticiteit en autonomie. De Director Venture Building zet hen in hun kracht en zorgt dat de delivery van topkwaliteit is.

Ondernemerschap is het sleutelwoord voor deze functie: intern en richting klanten. Als de Director Venture Building energie krijgt van hands-on betrokken zijn, concrete resultaten behalen, cutting edge concepten ontwikkelen en businesses uitbouwen; en het daarbij niet schuwt om tegen de stroom in te zwemmen en het maximale te halen uit beperkte middelen, dan is er geen betere plek denkbaar dan Innoleaps.

 

Interesse?

Innoleaps werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch
via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.