Director Strategy

Director Strategy

 • Strategy
 • Consumer
 • Amersfoort
 • 974 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

FrieslandCampina is een wereldwijde zuivelgigant die haar leidende positie inzet om bij te dragen aan een betere maatschappij. Het bedrijf staat voor betere voeding, een duurzame manier van werken en nauwe betrokkenheid bij de melkveehouderij. Om haar leidende positie verder uit te bouwen, heeft FrieslandCampina een Strategy Team. Dat team bestaat uit senior strategiespecialisten met de ervaring nodig om de uitdagingen van het bedrijf echt te begrijpen en de senioriteit om een stevige sparring partner te zijn voor de Executive en Supervisory Boards.

FrieslandCampina: VOOR MILJOENEN CONSUMENTEN, IEDERE DAG

Miljoenen consumenten kopen dagelijks producten van FrieslandCampina. Het bedrijf heeft veel beroemde merken, zoals Campina melk, Mona toetjes, Chocomel, Fristi, Milner kaas, Friesche Vlag koffiemelk en Optimel drinkyoghurt. FrieslandCampina is ook succesvol in de professionele markt. De zuivelproducent bedient bedrijven zoals restaurants, hotels en (industriële) bakkerijen. Deze professionals vertrouwen op de hoge kwaliteit van FrieslandCampina’s room, boter en andere ingrediënten.

FrieslandCampina is één van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld. Het bedrijf heeft bijna 24.000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van zo’n 12 miljard euro.

GEEN GEWOON BEDRIJF

FrieslandCampina is niet zomaar een bedrijf. Het is een coöperatie. De 16.000 melkveehouders waar FrieslandCampina haar melk vandaan haalt, zijn niet alleen leverancier, maar ook aandeelhouder. Daardoor zijn het bedrijf en de boeren nauw met elkaar verbonden en zetten ze zich in voor wederzijds langetermijnsucces. Dankzij deze symbiose krijgen de melkveehouders een eerlijke prijs en is FrieslandCampina verzekerd van melk met een constante, hoge kwaliteit.

“We hechten veel waarde aan onze cultuur. We stimuleren win-wingedrag. Daarmee bedoelen we dat we zoeken naar mensen die gedreven zijn en onze waarden delen. Mensen die geobsedeerd zijn door commercie en vooruit willen, snel en besluitvaardig. En mensen die zich opstellen alsof ze mede-eigenaar zijn van het bedrijf. Die zich richten op wat goed is voor FrieslandCampina als geheel, het verschil willen maken en zorgvuldig omgaan met onze middelen.” – Hein Schumacher, CEO

ZORGEN ZIT IN ONZE GENEN

In een tijd waarin de wereldbevolking sneller groeit dan ooit, is het een enorme uitdaging om iedereen, op een duurzame manier, van gezond voedsel te voorzien. Met haar missie ‘nourishing by nature’ werkt FrieslandCampina hard om bij te dragen aan een oplossing voor deze uitdaging. Een centraal element in deze missie is om mensen overal ter wereld toegang te bieden tot betrouwbare, relevante en voedzame zuivelproducten, nu en in de toekomst. Een ander onderdeel van de missie is om goed voor de melkveehouders te zorgen. FrieslandCampina gebruikt haar 140 jaar ervaring met melkveehouderijen om boeren in Azië, Afrika en Oost-Europa te helpen zich te ontwikkelen. Het bedrijf besteedt ook veel aandacht aan duurzaamheid: klimaatneutraal verbouwen, duurzaam inkopen en produceren, en dierenwelzijn zijn daarin belangrijke uitgangspunten.

Een mooi voorbeeld van hoe FrieslandCampina haar missie in de praktijk brengt, is een programma dat het bedrijf uitvoert samen met het Viëtnamese Rode Kruis. Samen onderwijzen zij kinderen in Viëtnam over gezonde voeding en verzorgen ze lichamelijke opvoeding. Volgend jaar zullen 100.000 kinderen op 160 basisscholen deelnemen aan dit programma.

VACATURE: DIRECTOR STRATEGY

De Director Strategy richt zich op de strategische prioriteiten van de Executive Board en de Supervisory Board. Hij/zij werkt in een team met vier andere strategieprofessionals, waarvan de meeste een achtergrond hebben bij top-tier consultancy bureaus. Het team is het center of excellence waar het gaat om strategische capaciteiten en zet de standaard voor de rest van de organisatie.

Voor de uitvoering van projecten kan de Director Strategy de ene keer een team samenstellen van mensen uit de organisatie met de juiste capaciteiten en ervaring voor de specifieke opdracht. Andere keren vervult hij/zij een meer ondersteunende en coördinerende rol en doen anderen het werk. De Director Strategy heeft de flexibiliteit om effectief met verschillende teams en verschillende soorten mensen samen te werken, en om zowel uitvoerend als coördinerend waarde toe te voegen.

De Director Strategy rapporteert rechtstreeks aan de CEO en de Executive Board. Daarnaast heeft hij/zij veel zichtbaarheid naar het gehele senior leiderschap, zoals bijvoorbeeld naar de Business Group Presidents, de Corporate Director R&D, de Corporate Director HR en de Corporate Director Supply Chain.

STRATEGISCHE PROJECTEN OP EXECUTIVE BOARD NIVEAU

FrieslandCampina heeft recent de overkoepelende bedrijfsstrategie voor de komende jaren gedefinieerd. De Director Strategy speelt een centrale rol in het ten uitvoer brengen van deze strategie. Hij/zij werkt aan projecten op verschillende niveaus en verschillende aandachtsgebieden. De Director Strategy werkt nauw samen met de Executive Board op de strategisch belangrijkste projecten.

De Director Strategy is ook betrokken bij projecten die verschillende Business Groups raken en waar additionele ondersteuning en een holistisch, FrieslandCampina-breed perspectief nodig is. Op die projecten werkt hij/zij samen met de vier Business Group Presidents, verantwoordelijk voor Consumer Dairy, Specialized Nutrition, Ingredients en Dairy Essentials. Een andere manier waarop de Director Strategy de strategie in de praktijk brengt is door het ondersteunen, monitoren en rapporteren van de bedrijfsbrede implementatie.

De Director Strategy richt zich ook op M&A. Hij/zij werkt samen met het Corporate M&A team en met de relevante Business Group stakeholders om interessante M&A-kansen te identificeren en te analyseren.

“De Director Strategy werkt aan veel verschillende onderwerpen. Daarmee krijgt hij/zij inzicht in alle aspecten van de business en leert veel mensen in de organisatie kennen. Dat maakt deze rol ideaal om het bedrijf en de industrie beter te leren kennen, ter voorbereiding op een stap naar de lijn.” – Giacomo Tortora, Director Strategy

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • 8+ jaar werkervaring
 • Ervaring als Project Leider of Principal bij een top-tier strategy consultant
 • Ervaring in FMCG food of B2B ingrediënten is een pre
PERSOONLIJKHEID
 • Strategisch
 • Pragmatisch
 • Niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken
 • Team player
 • Ondernemend
 • People manager
 • Energiek

FrieslandCampina werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met
 Roland Vetten,
 via roland@topofminds.com

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.