Director Product Management

Director Product Management

  • General Management
  • Industrial
  • Varsseveld
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2708 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kramp vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kramp is de Europese marktleider op de markt voor agrarische onderdelen met meer dan 500.000 producten in de online webshop. Dit brede assortiment is een van de belangrijkste concurrentievoordelen voor Kramp. Om de ontwikkeling te kunnen voortzetten, is Kramp nu op zoek naar een Director Product Management.

Over Kramp

Kramp is de grootste agrarische groothandel in Europa, met een assortiment van meer dan 500.000 verschillende onderdelen. Kramp heeft elke bout en moer die iemand ooit nodig zou kunnen hebben, en wanneer er vandaag besteld wordt, staat de bezorger de volgende ochtend al voor de deur van de klant. Het is deze toewijding aan de klant die garandeert dat geen enkel landbouwbedrijf zich zorgen hoeft te maken over downtime, waardoor Kramp de ultieme one-stop-shop is voor elke landbouwdealer.

Maar Kramp is zoveel meer dan alleen een leverancier van onderdelen. Sinds 2001, toen Kramp voor het eerst een B2B e-commerce oplossing lanceerde, zijn digitalisering en e-commerce de sleutel tot de groei en het succes van Kramp geworden. Door de voortdurende innovatie van diensten en digitale oplossingen heeft Kramp een leidende positie in de markt verworven en zijn ze de aangewezen partner voor het Europese dealernetwerk geworden.

Kramp groeit jaar in jaar uit snel, zowel autonoom als door strategische acquisities. Met 10 distributiecentra, 24 verkoopkantoren verspreid over Europa en meer dan 3.000 medewerkers bedroeg de omzet in 2019 bijna € 900 miljoen. Er ligt een sterk plan klaar om op korte termijn de grens van € 1 miljard in omzet te doorbreken.  Als toonaangevende innovatieve speler in deze ijzersterke niche is Kramp perfect gepositioneerd om die ambitie waar te maken.

“Kramp voelt nog steeds als de startup die we 70 jaar geleden waren. Onze bedrijfscultuur is nuchter, open en coöperatief. We hebben de sfeer van een familiebedrijf en het internationale succes van een grote multinational.” – Eddie Perdok, CEO

Vacature: Director Product Management

Het doel van de Director Product Management is het behalen van maximaal rendement en winstgevendheid voor het ruime productassortiment van Kramp. De Director Product Management bouwt aan een strategie die een winstgevend en concurrerend assortiment oplevert door de ontwikkeling van een sterke productlevenscyclus, best-practice productmanagement en -optimalisatie, hetgeen een positieve impact zal hebben op de zakelijke P&L van de organisatie.

De Director Product Management, die rapporteert aan Chief Commercial Officer Mario Babic, zal de vrijheid hebben om zelf de rol vorm te geven en het team van ongeveer 35 FTE op te bouwen. Op deze manier sluit alles naadloos aan op zijn/haar eigen stijl zodat de bedrijfsdoelstellingen van Kramp optimaal kunnen worden gerealiseerd. De Product Group Managers voor de twee productgroepen, een International Pricing Manager, een Project Manager, een BI-specialist en een Process Expert rapporteren allemaal rechtstreeks aan de Director Product Management.

“Ik ben op zoek naar iemand die sterk in zijn/haar schoenen staat, een eigen visie heeft en niet bang is om het met mij oneens te zijn. Ik wil dat ze me uitdagen, zodat we samen de beste ideeën kunnen bedenken.” – Mario Babic, CCO

De Director Product Management bewaakt de gehele levenscyclus van het product. Hij/zij zorgt ervoor dat Kramp altijd de juiste, hoogwaardige en winstgevende productmix heeft die het beste past bij de markt van Kramp. Met behulp van datagestuurde beslissingen wordt extra aandacht besteed aan de introductie van nieuwe producten die passen bij de markttrends en de behoeften van de klant.

Leiderschap is voor de Director Product Management van groot belang. Je stuurt een groot team aan, verspreid over Europa, waaronder Nederland, Denemarken, Frankrijk en Polen. De Director Product Management zal uitzonderlijke leiderschapsvaardigheden moeten tonen om structuren en processen in te richten die nodig zijn voor de ontwikkeling van het team en door ze te voorzien van de juiste ondersteuning en ‘smart goals’.  Een professionele en open benadering van de communicatie is essentieel.

De Director Product Management zal nauw samenwerken met de verkooporganisaties in het hele bedrijf. Zij zullen regelmatig contact houden om inzicht te krijgen in de specifieke lokale behoeften welke vervolgens worden weerspiegeld in het productassortiment. De Director Product Management zal ook nauw samenwerken met Marketing en Procurement.

De combinatie van strategische en functionele expertise, het leiden van een groot team en het bekleden van een sleutelrol in het aanhoudende internationale succes van Kramp maken van deze positie een unieke kans met fantastische zichtbaarheid en mogelijkheden voor een volgende stap.

 

Interesse? 

Kramp werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.