Director Operations

Director Operations

 • General Management
 • Harderwijk
 • 1099 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Reukema werkgeverspagina voor andere vacatures

Reukema is een familiebedrijf voor het verwerken en recyclen van non-ferro metalen en papier. Het is een duurzame onderneming die kostbare materialen een tweede leven geeft. De ambitie voor 2020 kan omschreven worden als ‘de haven van Rotterdam, maar dan voor het verwerken van afval’. Om zo’n centrale distributie-hub te realiseren zijn efficiëntie en operational excellence dé toverwoorden. De Director Operations heeft een cruciale rol in het dagelijks aansturen van de operationele teams (48 fte) en zodoende in het realiseren van het doel voor 2020.

Reukema Recycling

Reukema is een innovatief recyclingbedrijf gevestigd in Harderwijk. Jaarlijks wordt zo’n 220.000 ton aan non-ferro metalen en papier verwerkt waarmee de organisatie bijdraagt aan het recyclen van kostbare materialen. Het schroot en afval wordt ingekocht bij lokale metaalhandelaren in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en West-Afrika en verkocht aan (metaal)verwerkers en smelters in onder andere Europa, China, India, Pakistan en Zuid-Korea. Op de Nederlandse markt is Reukema marktleider.

“Dit jaar verwerken we ruim 220.000 ton materiaal. Dat kopen we in bij ruim 600 collega schrootbedrijven. We doen zo transparant en helder mogelijk zaken. Via onze app ReukemaDirect kunnen klanten op elk moment van de dag zien wat de prijzen zijn en vervolgens alle zakelijke stappen volgen: van offerte tot eindafrekening. De klant heeft real-time inzicht in het hele traject. Wij ook. We zijn nu bezig de data over de markt en onze klanten op een slimme manier te verwerken en in te zetten voor verdere groei.” – Martijn van de Poll, Managing Director

Vacature voor Director Operations

De metaalindustrie verandert en nieuwe ontwikkelingen en kansen op het gebied van duurzaamheid, kostenbesparing en efficiëntie bieden zich aan. Operational Management is voor Reukema cruciaal om de voorsprong te bewaren. De Director Operations speelt daarin een belangrijke rol en is lid van het MT.

Aansturen operationeel team

Bij Reukema werken meer dan negentig professionals. De helft daarvan zijn (in)direct reports van de Director Operations. De Director Operations stuurt drie operationele teams aan (48 fte): Werf & Equipment (30 fte), Customer Service (15 fte) en IT (3 fte). De uitdaging voor de Director Operations is het optimaal inzetten en vormgeven van de organisatie. Hij/zij heeft daarin een sterk sturende projectmanagementfunctie.

De Director Operations heeft een zichtbare en vooral verbindende positie. Zowel binnen de teams als tussen de teams. Daarnaast heeft hij/zij een belangrijke rol binnen het MT en schakelt wanneer nodig direct met de aandeelhouders. Dat betekent dat deze persoon beschikt over sterke communicatievaardigheden, overtuigingskracht én daadkracht.

Strategie: omnichannel customer journey & big data

Toen Reukema honderd jaar geleden opgericht werd, bestond het begrip customer journey nog lang niet. Nu zijn alle professionals bij Reukema doordrongen van de nut en noodzaak van een vloeiende omnichannel customer journey. Een voorbeeld van een nieuwe innovatie binnen die journey is de app ReukemaDirect. Het doel van de app is om handel en werken met Reukema supermakkelijk te maken, op elk moment, overal, op elk device.

Niet alleen de klant heeft met innovaties als ReukemaDirect direct inzicht in het hele traject van inkoop tot verkoop,  Reukema zelf ook. Dat biedt kansen voor optimalisatie achter de schermen. Doordat de Director Operations vraag en aanbod beter kan voorspellen, kan hij/zij daar ook beter op inspelen met bijvoorbeeld voor een optimale bezetting, inkoop, opslag, transport en kwaliteitsbewaking.

“Het materiaal mag niet langer dan 15 dagen op onze werf liggen. Die strakke ‘asset conversion’ is mogelijk door inkoop en verkoop perfect op elkaar af te stemmen.” – Martijn van de Poll, Managing Director Reukema

Een rondgang door het bedrijf maakt onmiddellijk duidelijk dat hier wordt gezocht naar de balans tussen de wereld van de big data en de traditionele schroothandel. Op kantoor zoeken de collega’s op schermen naar de laatste relevante informatie over prijzen, markt en klanten en verbinden die data: inkoop en verkoop moeten immers naadloos op elkaar aansluiten. Op de werf zorgen ervaren collega’s dat alle grondstofstromen efficiënt worden verwerkt en in schepen geladen voor transport.

Kandidaatsprofiel

De Director Operations heeft zijn/haar sporen verdiend en is bereid zich te committeren aan Reukema. De ideale kandidaat is een ervaren professional die bevlogen is over zijn/haar vak en operationele doelstellingen én de kracht van verbinding kent.

Ervaring

 • Minimaal 10 jaar
 • Operational Management
 • Key Account Management
 • Project Management
 • Leiderschap

Persoonlijkheid

 • Conceptueel denkvermogen
 • Vertalen van concepten naar plannen
 • Resultaatgericht
 • Gestructureerd
 • Analytisch

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.