Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Director of Marketing & Communications

Director of Marketing & Communications

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 4029 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de McDonald’s werkgeverspagina voor andere vacatures

De Director of Marketing & Communications is verantwoordelijk voor alle Nederlandse marketingactiviteiten: van consumer insights tot productontwikkeling en van campagnes tot media. Een unieke kans om met extreem veel vrijheid te werken aan een van ’s werelds grootste merken.

Over McDonald’s

Vraag in Baku, Quito, Tokyo, Casablanca, Praag of Sydney naar de dichtstbijzijnde McDonald’s en je wordt moeiteloos de weg gewezen. Met meer dan 37 duizend vestigingen in 100 verschillende landen is de grootste restaurantketen ter wereld letterlijk overal. Ook in ons land zijn er ruim 250 restaurants met de iconische Golden Arches.

Het recept voor succes? Een internationaal merk dat haar gelijke niet kent en de lokale vrijheid om daar het maximale uit te halen. Ieder land heeft een eigen eetcultuur waar McDonald’s op inspeelt met unieke producten, bij ons bijvoorbeeld met de oer-Hollandse McKroket en de HomeStyle Crispy Chicken. Aangevuld met Hall-of-Famers als de Big Mac en de Quarter Pounder biedt de restaurantketen een aansprekend menu van versbereide producten waar alleen al in Nederland elke week zo’n drie miljoen gasten van genieten.

“Onze schaal geeft ons de kans en verantwoordelijkheid bij te dragen aan een betere wereld. We zetten ons in voor minder afval, duurzame producten, minder CO2-uitstoot, verantwoorde voeding en goed werkgeverschap.” – Michele Boudria, Managing Director McDonald’s Nederland

De lokale vrijheid gaat bij McDonald’s veel verder dan bij veel andere internationale organisaties. Amerika geeft richtlijnen voor het logo en de menuklassiekers en laat de marketingteams in de landen verder volledig vrij. Van strategie tot campagnes en van eerste onderzoek tot de lancering van nieuwe producten, het wordt allemaal uitgedacht in Amsterdam-Zuidoost (en vanaf april 2022 in Utrecht).

Om marktleider te blijven, legt McDonald’s de lat hoger en hoger. De restaurantketen ontwikkelt steeds aansprekendere producten, zoals de Maestro Burger met truffel, en vooruitstrevende marketingcampagnes, zoals het Good Times Island. Ook werkt het bedrijf aan vegetarische en zoutarme menuopties, recycling en digitale innovaties. Al deze vernieuwingen hebben duidelijk effect: de jaarlijkse omzet is in ons land gegroeid naar bijna 900 miljoen euro, McDonald’s trekt meer gasten die ook nog eens vaker terugkomen en de NPS is flink gestegen. Nu is het tijd voor de volgende stap: het meest geliefde merk van Nederland worden.

Vacature: Director of Marketing & Communications

De Director of Marketing & Communications is verantwoordelijk voor alle Nederlandse marketingactiviteiten. Zij/hij rapporteert aan de Chief Marketing Officer (CMO) en leidt twee teams – Food Development & Consumer Insight en Campaigns & Media (in totaal zo’n 9 fte). Daarnaast managet de Director Marketing & Communication de inzet van externe bureaus waar het bedrijf intensief mee samenwerkt en die grote dedicated McDonald’s teams hebben.

“We nemen ons werk ontzettend serieus, en onszelf met een flinke korrel zout. Er wordt veel gelachen en je kan hier helemaal jezelf zijn. Maar we leggen de lat wel enorm hoog, voor onszelf en voor elkaar.” – Annemarie Swijtink, CMO

Een van de uitdagingen voor de Director of Marketing & Communications is de enorme scope. Zij/hij ontwikkelt, test en introduceert nieuwe producten en maakt miljoenen Nederlanders enthousiast over deze productinnovaties. Tegelijkertijd zorgt de Director of Marketing & Communications ook voor een nog grotere fanbase voor McDonald’s klassiekers. Voor nieuwe ideeën over producten en campagnes maakt zij/hij volop gebruik van consumenteninzichten. De bijna 600.000 followers op sociale media en ruim een miljoen appgebruikers zijn daarvoor een logische bron, net als de franchisenemers en de gasten in de restaurants.

Als de uiteindelijke budgethouders zijn de franchisenemers een essentiële stakeholder. Het marketingbudget is afhankelijk van hun omzet en zij zijn degenen die de campagnes mede beoordelen op basis van hun kennis van de consument en hun markt. Director of Marketing & Communications krijgt er energie van om deze wederzijdse afhankelijkheid op zowel op strategisch als campagneniveau zo goed mogelijk te behartigen. Andere belangrijke stakeholders zijn onder andere de mede-directieleden en externe bureaus.

De Director of Marketing & Communications krijgt bij McDonald’s de unieke mogelijkheid om met extreem veel vrijheid te werken aan een wereldmerk. Zij/hij komt terecht in een campagnemachine met dagelijkse exposure in de media en mag daar haar/zijn eigen stempel op drukken. Een uitdagende rol met enorme impact.

 

Interesse?

McDonald’s werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.