Director Logistieke Strategie

Director Logistieke Strategie

 • Operations
 • Consumer
 • Utrecht
 • 922 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com groeit duizelingwekkend hard. Dat zie je terug in omzet, aantal klanten, assortiment en aantal bestellingen. Een van de grotere uitdaging is om de logistieke operatie snel genoeg op te schalen, terwijl ook het serviceniveau toeneemt. Denk bijvoorbeeld aan same-day-delivery. Soms is herontwerp van een hele keten onvermijdelijk.  Dat staat garant voor ingrijpende wijzigingen, die geleid worden door de Director Logistieke Strategie.

Over bol.com

Bol.com is met meer dan 8 miljoen regelmatige bezoekers de populairste winkel van Nederland en België. Het assortiment van de e-tailer bestaat uit ruim 15 miljoen artikelen. Bol.com is niet alleen winkel, maar ook een platform. Zo’n twintig duizend externe verkopers bieden hun producten aan via bol.com.

Tussen 2011 en 2017 is de omzet van bol.com bijna vervijfvoudigd. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Het bedrijf wil de business blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt het bedrijf voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het opschalen van de logistiek en het aantrekken van nieuw talent.

Logistiek is het fundament van bol.com. Het bedrijf werkt met vooruitstrevende logistieke concepten, zoals same-day-delivery. En dat terwijl het volume explodeert en bol.com nog steeds nieuwe productgroepen toevoegt aan haar assortiment. Groei over drie assen dus.

“De Director Logistieke Strategie moet feilloos aanvoelen wat de volgende logistieke revolutie wordt, en in staat zijn het team daarvoor klaar te stomen. Daarbij is deze rol een uitstekende eerste stap binnen bol.com, zeker vanuit strategy consulting, omdat je ervaring opdoet met lijnmanagement en één van onze belangrijkste processen door en door leert kennen.” – Olaf van den Brink, Chief Operating Officer

Vacature: Director Logistieke Strategie

De logistiek optimaliseren met de huidige technologie en gericht op het volume van vandaag is een flinke puzzel. Laat staan bedenken hoe bol.com in 2025 logistiek voorop kan lopen, gebruikmakend van de state-of-the-art mogelijkheden die de techniek dan biedt en aansluitend bij toekomstige volumes en klantwensen. Het oplossen van dit complexe en uitdagende vraagstuk is waar de Director Logistieke Strategie zich op richt. Zij draagt deze strategie overtuigend uit binnen de organisatie, zowel richting andere afdelingen als naar de directie.

In het uitwerken van die strategie richt zij zich ook op het uitstippelen van de weg daarnaartoe: hoe moet bol.com zich organiseren om logistieke innovaties optimaal te ontwikkelen en te implementeren, terwijl de operationele logistieke oplossingen op ieder moment passen bij de actuele volumes.

De Director Logistieke Strategie leidt het Logistieke Strategie Team (3 medewerkers) en bouwt dat team verder uit. Ze rapportert aan Olaf van den Brink, Chief Operation Officer en is lid van zijn MT.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • Strategy consulting op ten minste Project Leader niveau
 • Projectervaring binnen retail of logistiek
 • Een technische Masteropleiding en Supply Chain ervaring zijn een pre
PERSOONLIJKHEID
 • Sterk in stakeholder management, dit is een ketenfunctie
 • Verbinder: je gaat niet in isolatie stroomschema’s tekenen maar heel veel samenwerken
 • Praktisch: een langetermijnvisie die niet op korte termijn te implementeren valt, is weinig waard
 • Creatief: veel van wat bij bol.com gebeurt, is nog niet eerder gedaan. Daarom is dit bij uitstek een pioniersrol, wat een creatieve en ondernemende mentaliteit vergt

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters, via imke@topofminds.com

Contact

Director Logistieke Strategie Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.