Director Logistieke Strategie

 • Consulting Exit
 • Logistiek
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 28 november 2018

Bol.com groeit duizelingwekkend hard. Dat zie je terug in omzet, aantal klanten, assortiment en aantal bestellingen. Een van de grotere uitdaging is om de logistieke operatie snel genoeg op te schalen, terwijl ook het serviceniveau toeneemt. Denk bijvoorbeeld aan same-day-delivery. Soms is herontwerp van een hele keten onvermijdelijk.  Dat staat garant voor ingrijpende wijzigingen, die geleid worden door de Director Logistieke Strategie.

Over bol.com

Bol.com is met meer dan 8 miljoen regelmatige bezoekers de populairste winkel van Nederland en België. Het assortiment van de e-tailer bestaat uit ruim 15 miljoen artikelen. Bol.com is niet alleen winkel, maar ook een platform. Zo’n twintig duizend externe verkopers bieden hun producten aan via bol.com.

Tussen 2011 en 2017 is de omzet van bol.com bijna vervijfvoudigd. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Het bedrijf wil de business blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt het bedrijf voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het opschalen van de logistiek en het aantrekken van nieuw talent.

Logistiek is het fundament van bol.com. Het bedrijf werkt met vooruitstrevende logistieke concepten, zoals same-day-delivery. En dat terwijl het volume explodeert en bol.com nog steeds nieuwe productgroepen toevoegt aan haar assortiment. Groei over drie assen dus.

“De Director Logistieke Strategie moet feilloos aanvoelen wat de volgende logistieke revolutie wordt, en in staat zijn het team daarvoor klaar te stomen. Daarbij is deze rol een uitstekende eerste stap binnen bol.com, zeker vanuit strategy consulting, omdat je ervaring opdoet met lijnmanagement en één van onze belangrijkste processen door en door leert kennen.” – Olaf van den Brink, Chief Operating Officer

Vacature: Director Logistieke Strategie

De logistiek optimaliseren met de huidige technologie en gericht op het volume van vandaag is een flinke puzzel. Laat staan bedenken hoe bol.com in 2025 logistiek voorop kan lopen, gebruikmakend van de state-of-the-art mogelijkheden die de techniek dan biedt en aansluitend bij toekomstige volumes en klantwensen. Het oplossen van dit complexe en uitdagende vraagstuk is waar de Director Logistieke Strategie zich op richt. Zij draagt deze strategie overtuigend uit binnen de organisatie, zowel richting andere afdelingen als naar de directie.

In het uitwerken van die strategie richt zij zich ook op het uitstippelen van de weg daarnaartoe: hoe moet bol.com zich organiseren om logistieke innovaties optimaal te ontwikkelen en te implementeren, terwijl de operationele logistieke oplossingen op ieder moment passen bij de actuele volumes.

De Director Logistieke Strategie leidt het Logistieke Strategie Team (3 medewerkers) en bouwt dat team verder uit. Ze rapportert aan Olaf van den Brink, Chief Operation Officer en is lid van zijn MT.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • Strategy consulting op ten minste Project Leader niveau
 • Projectervaring binnen retail of logistiek
 • Een technische Masteropleiding en Supply Chain ervaring zijn een pre
PERSOONLIJKHEID
 • Sterk in stakeholder management, dit is een ketenfunctie
 • Verbinder: je gaat niet in isolatie stroomschema’s tekenen maar heel veel samenwerken
 • Praktisch: een langetermijnvisie die niet op korte termijn te implementeren valt, is weinig waard
 • Creatief: veel van wat bij bol.com gebeurt, is nog niet eerder gedaan. Daarom is dit bij uitstek een pioniersrol, wat een creatieve en ondernemende mentaliteit vergt

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Auke Bijnsdorp, via auke@topofminds.com

Contactpersoon

Auke Bijnsdorp Mail

Download het uitgebreide functieprofiel (PDF)

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Director Logistieke Strategie

Ben je nu nog niet klaar om te solliciteren op deze functie maar wil je wel weten of deze vacature bij jou past? aarsel niet en laat je e-mailadres achter

Solliciteer op deze functie

Director Logistieke Strategie

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
Stel een vraag

Director Logistieke Strategie

Vraag over deze vacature? Vraag het Auke Bijnsdorp

volgen

Director Logistieke Strategie

Wanneer je bol.com volgt ontvang je nieuwe vacatures via Top of Minds. Je kan de notificatie emails altijd uit zetten.

Aanmelden nieuwsbrief