Finance & Control Director

Finance & Control Director

 • Finance
 • Technology
 • Rotterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1387 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Intermax werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf tien jaar ervaring
 • Met een leidinggevende financerol
 • Binnen de IT- of techsector
 • Ervaring met automatiseren financeprocessen
 • Verandermanagementskills

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Intermax verzorgt het IT-landschap voor organisaties in vitale sectoren zoals de zorg, openbare orde en veiligheid. De Finance & Control Director heeft als missie het financeteam naar een volgend niveau te tillen. Door procesverbeteringen door te voeren, systemen te integreren en relevante data beschikbaar te maken, vergroot zij/hij het inzicht en de strategische slagkracht van de hele organisatie.

Over Intermax

Intermax is als IT-dienstverlener actief in sectoren met een groot maatschappelijk belang, zoals de zorg, het havenwezen, de waterschappen en de energievoorziening. Het bedrijf richt zich op de Nederlandse markt en draagt significant bij aan de veiligheid, performance en beschikbaarheid van IT op plekken waar dat van levensbelang is – soms zelfs letterlijk. Als Intermax niet alert is, kunnen operaties in ziekenhuizen niet doorgaan. Als het bedrijf niet innoveert, stagneert onderzoek naar medische aandoeningen. Deze verantwoordelijkheid motiveert de medewerkers van Intermax om het beste uit zichzelf te halen, iedere dag weer.

Intermax richt zich onder andere op het beschikbaar stellen van veilige virtuele werkplekken, het uitrollen en beheren van applicaties met bijbehorende dataplatformen en het bouwen en onderhouden van cloudinfrastructuur en -platformen. Zo beheren medewerkers van Intermax voor zorginstellingen de infrastructuur van elektronische patiëntendossiers en faciliteren ze de beelduitwisseling – van echobeelden, CT-scans en röntgenfoto’s – tussen ziekenhuizen. Om de continuïteit en veiligheid van dit soort essentiële functies te garanderen, zet Intermax nadrukkelijk in op samenwerking met klanten, partners en medewerkers en streeft het bedrijf naar duurzame oplossingen die gemakkelijk en overzichtelijk zijn in gebruik.

Intermax opereert nog altijd zelfstandig zonder inmenging van private equity. De ongeveer honderd medewerkers krijgen daardoor alle ruimte om zich te richten op de lange termijn. Intermax legt veel nadruk op sociaal verantwoord ondernemen. Het bedrijf ondersteunt uitsluitend klanten met een grote maatschappelijke waarde, voert een actief duurzaamheidsbeleid en zorgt uitstekend voor alle medewerkers. Intermax heeft voor de komende jaren een groeiagenda geformuleerd omdat het bedrijf zijn expertise graag breder inzet om de maatschappij te verbeteren. Dit brengt ook nieuwe kansen voor medewerkers met zich mee.

Vacature: Finance & Control Director

De Finance & Control Director heeft als missie finance binnen Intermax verder te professionaliseren, zodat de groeiambities kunnen worden waargemaakt. Zij/hij rapporteert aan de Managing Director van Intermax, Sander Winthagen.

Om de rol van business partner beter te kunnen vervullen, zal de finance-organisatie moeten professionaliseren. Hiervoor is het noodzakelijk om eerst een toekomstbestendig fundament neer te zetten. Op het gebied van accounting gaat het vooral om procesverbeteringen en automatisering zodat het order to cash-proces versnelt en een geconsolideerde maandrapportage mogelijk wordt. Op het gebied van planning en control gaat het om het creëren van inzicht via maandrapportages met essentiële KPI’s en actuals versus budget, zodat de organisatie beter kan forecasten en budgetteren. Hierbij hoort ook het vergroten van de business intelligence capability bij. Dit kan door een Data Warehouse met financiële en niet financiële informatie op te zetten en door dashboards met belangrijke stuurinformatie te ontwikkelen. Dit alles moet ertoe leiden dat finance vaker de regie neemt en data beschikbaar maakt als basis voor strategische keuzes.

“Voor deze rol zoeken we een proactieve finance professional die als sparringpartner voor de organisatie fungeert. Iemand die over de teams heen verbeterslagen kan doorvoeren en een toekomstbestendige visie kan ontwikkelen.” – Sander Winthagen, MD Intermax

Deze rol vraagt om een leider met ervaring op het gebied van finance en business transformatie. Iemand met focus op processen, automatisering en controls, die daarnaast in staat is mensen mee te krijgen om veranderingen door te voeren. Een stevige gesprekspartner op directieniveau, die over analytische vaardigheden beschikt om complexiteit terug te brengen tot concrete acties en inzichten. Momenteel bestaat de financeafdeling uit vijf medewerkers maar gezien de ambities ontwikkelt de Finance & Control Director ook een visie hoe een schaalbaar team te bouwen. Zij/hij krijgt alle ruimte om invulling te geven aan haar/zijn ambities en – samen met de rest van het MT – het bedrijf op een duurzame manier te laten groeien.

 

Interesse?

Intermax werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijnnijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.