Director Digital SME

Director Digital SME

  • Strategy
  • Logistics
  • Almere
  • Vanaf 12 jaar werkervaring
  • 1862 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Leaseplan werkgeverspagina voor andere vacatures

LeasePlan Nederland is een innovatieve speler op de mobiliteitsmarkt. Het was de eerste partij die autoleasing op de Nederlandse markt bracht en had later opnieuw de primeur met private leasing. SME is een van de grootste groeimarkten voor de komende jaren. Om die markt aan te boren is online marketing en digitalisering van het gehele sales proces essentieel. Daarom trekt LeasePlan Nederland een Director Digital SME aan.

LeasePlan

LeasePlan is een van de Nederlandse multinationals met een rijke historie en wereldwijd marktleiderschap. Al meer dan vijftig jaar ontzorgt LeasePlan klanten volledig als het gaat om leaseauto’s – van aanschaf en verzekering tot en met onderhoud. Inmiddels in meer dan 32 landen, met een wagenpark van 1,8 miljoen auto’s, 7000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van ruim 10 miljard euro.

Naast het beproefde Car-as-a-Service-model (CaaS) jaagt LeasePlan digitale innovatie van de sector aan. Denk bijvoorbeeld aan Carnext.com, een Europese online marktplaats voor high-end occasions. Het platform werd ontwikkeld door LeasePlan Nederland en is inmiddels een internationale autonome entiteit.

LeasePlan Nederland
Als de thuisbasis blijft Nederland een bijzondere positie innemen binnen LeasePlan. De Nederlandse organisatie is verantwoordelijk voor een significant deel van de wereldwijde omzet en is voorloper in cruciale transformaties op het gebied van onder meer performance excellence en digitalisering.

LeasePlan Nederland is marktleider in de corporate markt voor leaseauto’s, en vanuit dat succes zijn ook de groeimarkten SME (tot tien auto’s) en Private Lease aangeboord. Nu deze business units tractie krijgen worden de verschillen met het corporate segment steeds duidelijker. Daarom is besloten tot een autonomere organisatie met eigen, meer schaalbare processen. Digitalisering is daarbij het sleutelwoord.

Vacature: Director Digital SME

De Director Digital SME staat aan het hoofd van de afdeling SME (30 FTE) en is P&L-verantwoordelijk voor één van de snelst groeiende klantsegmenten binnen LeasePlan wereldwijd. Het is een strategische leiderschapsrol die deel uitmaakt van het Extended Management Team van LeasePlan Nederland.

De Director Digital SME rapporteert aan Jan Mostert (ex-McKinsey), directielid LeasePlan Nederland. Vanwege het strategische belang geniet deze rol ook op internationaal niveau veel exposure. Hij/zij schakelt bijvoorbeeld rechtstreeks met de Global Director Direct SME/Private Lease & Transformation.

De nieuwe Director Digital SME speelt het gehele commerciële spel voor het klantsegment SME. Van propositie en pricing tot sales en retentie, wat samenkomt op www.leaseplandirect.nl. Naast het P&L-resultaat wordt gekeken naar KPI’s zoals traffic, conversie, retentie, CLV, CPO en NPS.

De afdeling SME bestaat uit ongeveer 30 mensen, onderverdeeld in vier disciplines: E-commerce, Online Sales & Account, Partner Sales en Client Services. In samenwerking met de Director Digital Transformation verandert en optimaliseert de Director Digital SME processen over de hele linie op basis van ervaring en cijfers. Hij/zij inspireert en coacht het team om deze veranderingen te omarmen.

“SME vraagt om een fundamenteel ander proces dan onze grootzakelijke klanten. Je krijgt hier de kans om te pionieren binnen LeasePlan. Van marketing tot en met service, de customer journey wordt volledig digitaal waarbij de klant centraal staat.” – Jan Mostert

LeasePlan Nederland werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via 
marlies.hoogvliet@topofminds.com.

 

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.