Director Digital Product Development

Director Digital Product Development

 • General Management
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
 • 3024 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DPG Media werkgeverspagina voor andere vacatures

De Director Digital Product Development ontwikkelt digitale producten voor een miljoenenpubliek. Hij/zij leidt het digitale productcluster (130fte) van DPG Media en zet een inspirerende technologische visie neer. De Director Digital Product Development rapporteert rechtstreeks aan de CDO en bepaalt daarmee mede de koers van een succesvol en ambitieus mediatechbedrijf.

Over DPG Media

Vrijwel iedereen in Nederland en België leest, kijkt en luistert regelmatig content van DPG Media. De 6000 medewerkers van het bedrijf verrijken het leven van mensen met informatie, inspiratie en entertainment.

DPG Media is het grootste mediabedrijf van Nederland en is ook actief in België en Denemarken. In ieder segment heeft het bedrijf een portfolio van aansprekende titels, waaronder: de Volkskrant, het Parool en Nu.nl voor landelijk nieuws; BN DeStem, De Gelderlander en Tubantia voor de regionale actualiteit; Qmusic op de radio; VTM op tv; magazines als Autoweek, Donald Duck en vtwonen; en online services als Independer, Tweakers en Intermediair. Daarmee bereikt DPG Media miljoenen mensen per dag.

Nu de digitale consumptie van media snel toeneemt, verandert het speelveld. Het zijn niet langer alleen landelijke kranten en omroepen die om onze aandacht vechten, maar ook internationale spelers als YouTube, Spotify en Netflix. Om mee te kunnen in dit wereldwijde mediageweld, zet DPG Media vol in op digitale versnelling. Zo investeert het bedrijf jaarlijks ruim 130 miljoen in IT en ontwikkelt het zich van mediaconglomeraat naar volwaardig mediatechbedrijf.

Vacature: Director Digital Product Development

De Director Digital Product Developmentstaat enerzijds midden in de operatie en leidt het grootste van de vier tech clusters in de DevOps organisatie, met name bestaande uit development en IT teams. Anderzijds levert de Director Digital Product Development een bijdrage aan de ontwikkeling van de visie en strategie op Product. De strategische en operationele helften van deze dubbelfunctie worden hieronder verder toegelicht.

“DPG Media groeit hard en blijft zich ontwikkelen. Daarmee evolueert deze functie voortdurend: steeds meer producten, meer consumenten en meer verantwoordelijkheden.” – Kris Vervaet, Chief Digital Officer

Strategisch
De Director Digital Product Development draagt de technologische visie uit waarmee hij/zij de teams een inspirerend perspectief geeft op waar DPG Media op technologisch vlak naartoe beweegt. De strategische en visionaire capaciteiten van de Director Digital Product Development komen ook nadrukkelijk naar voren in de intensieve interactie met de CDO, waaraan hij/zij rapporteert en die onderdeel is van de ExCo. De Director Digital Product Development is de brug tussen business en IT. De Director Digital Product Development helpt de koers van het bedrijf te sturen op basis van technologische ontwikkeling en geeft input voor strategische discussies met de CDO. De Director Digital Product Development is ook lid van de Digitale Steerco waarin zo’n tien top Directors de digitale agenda van DPG Media neerzetten.

Behalve met de CDO werkt de Director Digital Product Development ook nauw samen met de Directors van de grote businesses, zoals AD, de Volkskrant of Nu.nl. Met hen bouwt de Director Digital Product Development aan digitale producten, apps, platformen en kanalen die elkaar versterken en waarmee DPG Media haar ambitieuze groeiplannen kan realiseren.

Operationeel
Het cluster Digital Products ontwikkelt de technologie waarop de volgende business area’s draaien, waarbij business objectives zijn gedefinieerd voor iedere area.

 

 • Freemium Bouwen en onderhouden van een mediaplatform meteen groot bereik en sterke engagement, om zo de advertentie-
  inkomsten te maximaliseren.
 • Selectives Het aantal digitale abonnementen verhogen met onafhankelijke journalistiek van hoge kwaliteit waar lezers bereid
  zijn voor te betalen.
 • Entertainment Ontwikkelen van korte filmpjes, audio, puzzels en spelletjes op online kanalen (websites en apps) voor DPG Media’s
  nieuwsmerken en haar partners.
 • Video Opzetten van een topkwaliteit videoplatform, relevant voor adverteerders en (betalende) abonnees.
 • Magazines Digitale oplossingen ontwikkelen voor de magazines van DPG Media.
 • Nu.nl Neerzetten van een onovertroffen gebruikerservaring voor Nu.nl en andere digital-only merken.

Operationeel zorgt de Director Digital Product Development ervoor dat de delivery van deze teams op orde is, dat de digitale producten zonder problemen draaien en dat ze voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen. Zo borgt hij/zij dat de ambitieuze product roadmaps worden gerealiseerd.

 

Interesse? 

DPG Media werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.