Director Digital & Marketing

Director Digital & Marketing

  • Marketing
  • Consumer
  • Oosterhout
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2784 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Brand Masters werkgeverspagina voor andere vacatures

Brand Masters is actief in heel Europa en groeit al jaren met tientallen procenten. De foodspecialist die non-food retailers helpt hun assortiment uit te breiden, staat voor een digitale transformatie. De Director Digital & Marketing leidt die transformatie en bouwt from scratch een sales en marketing platform waarmee Brand Masters haar indrukwekkende groei verder kan versnellen.

Over Brand Masters

Brand Masters helpt non-food retailers om food en home & personale care producten – onder andere koek, chocola, frisdrank en andere levensmiddelen – aan hun assortiment toe te voegen. Winkelketens waar de foodspecialist voor werkt, zijn onder andere Action, Zeeman en de grote bouwmarkten en tuincentra. Dankzij de expertise, het netwerk en de uitgebreide service van Brand Masters kunnen deze winkels hun productaanbod laagdrempelig uitbreiden.

Van inkoop tot distributie, Brand Masters beheert de hele keten en ontzorgt de retailers volledig. Het bedrijf biedt voor iedere winkel een passend assortiment van eigen ontwikkelde producten, private labels en gerenommeerde merken als Mars, Milka, Red Bull, Lipton, Lay’s, Pringles, Robijn, Finish en Dove. Vanuit haar strategische positie tussen fabrikant en verkoper ontwikkelt Brand Masters aantrekkelijke concepten en voert ze tot achter de komma uit. Zo levert het bedrijf extra omzet zonder gedoe of risico.

“Voor Covid groeiden we autonoom met 20 procent per jaar. Door creatief te kijken naar nieuwe kanalen en assortimenten blijft de omzet nu – ondanks gesloten winkels – toch op peil. Dat geeft ons een sterke basis om straks onverminderd hard door te groeien.” – Paul Broersen, CEO

Sinds haar oprichting in 2012 heeft Brand Masters veel bereikt. De ruim 100 werknemers van het bedrijf (een participatie van Avedon Capital) bedienen inmiddels heel Europa en realiseren een totale omzet van, naar verwachting, ruim 150 miljoen euro. Om de volgende stap te zetten, zet Brand Masters in op een digitale transformatie. Het bedrijf werkt aan een geïntegreerd digitaal platform om onder andere klanten efficiënter te bedienen en (online) marketing te versterken. Een stap die met Brand Masters’ internationale schaal zo tientallen miljoenen kan opleveren.

Vacature: Director Digital & Marketing

De Director Digital & Marketing leidt de ontwikkeling van het digitale platform. De eerste stap daarin is het lanceren van een (B2B) e-commerce-oplossing, samen me de E-commerce Manager die aan haar/hem rapporteert. Daarnaast is zij/hij verantwoordelijk voor het formuleren en implementeren van de marketing- en communicatiestrategie.  Ook speelt de Director Digital & Marketing – als MT-lid en rapporterend aan de CEO – een belangrijke rol in het vormgeven van Brand Masters’ algemene strategie.

“De Director Digital & Marketing is een ervaren marketeer die onze organisatie naar het digitale tijdperk gaat leiden. Zij/hij zet een inspirerende visie neer en zorgt voor enthousiasme bij de collega’s uit andere disciplines.” – Paul Broersen, CEO

Het vormgeven van de digitale transformatie is de belangrijkste verantwoordelijkheid van de Director Digital & Marketing. Eindpunt is een geïntegreerd ‘Enterprise Business Platform’ waarin alles samenkomt: e-commerce, productinformatie, CRM, publishing, campagnemanagement, marketing automation en alle on- en offline kanalen (webshops, websites, e-mail, apps, mobile, social, print, etc.). Daarbovenop bouwt zij/hij de digitale organisatie die nodig is om het maximale uit het platform te halen, bijvoorbeeld door experts op het gebied van e-commerce, contentmanagement, (web)communicatie, datamanagement en lead generation aan te trekken.

De tweede verantwoordelijkheid van de Director Digital & Marketing is het krachtig positioneren van het merk Brand Masters. Zij/hij ontwikkelt daarvoor aansprekende uitingen, marketingcommunicatie (o.a. branding en customer journey) en trade marketing (o.a. promoties en activaties), over alle kanalen heen en voor heel Europa. De Director Digital & Marketing geeft hiervoor leiding aan een E-commerce Manager en een Junior Trade Marketeer. Zij/hij krijgt de ruimte om het team verder uit te breiden en ontwikkelt – in samenwerking met HR – Brand Masters als werkgeversmerk.

Wat de rol bijzonder maakt, is de combinatie van uitgebreide marketingverantwoordelijkheden en het leiden van een digitale transformatie. Daarmee krijgt de Director Digital & Marketing de kans om een significante versnelling aan te brengen in een pan-Europees bedrijf dat nu al indrukwekkende prestaties neerzet.

 

Interesse?

Brand Masters werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Janko Klaeijsen via Janko.Klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.