Directeur

Directeur

  • General Management
  • Deventer
  • 813 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Larex werkgeverspagina voor andere vacatures

Larex is één van de grote personeelsbemiddelaar van buitenlandse vakmannen aan Nederlandse klanten in de bouw, techniek en industrie. Larex heeft een zeer succesvol businessmodel in een robuuste markt, waar voortdurend vraag naar extra capaciteit is. Het bedrijf is op zoek naar een nieuwe Directeur, die de operationele backbone gaat professionaliseren om vanuit daar het bedrijf commercieel verder te laten groeien.

Capaciteit op maat via een ijzersterke dienstverlening

Larex, onderdeel van DIT Holding, is het beste te omschrijven als een bouw- en techniekbedrijf met het businessmodel van een interim-bureau. Het salesteam van Larex verkoopt, vanuit het kantoor in Deventer, capaciteit op projectbasis aan klanten actief in de bouw, industrie en installatie. Het recruitmentteam – met onder andere Poolse, Roemeense en Hongaarse native speakers – werft geschoolde vaklui binnen Europa (onder andere via social media), en haalt deze professionals binnen op basis van een telefonische kennismaking en screening. Dit team benadert voornamelijk vanuit Deventer de vakman in zijn thuisland, maar sinds kort gebeurt dit ook vanuit de eerste vestiging in Roemenië. Nadat de vakman is geworven gaat de operationele back-office van Larex aan de slag, om het verblijf in Nederland van a tot z te faciliteren. Hieronder vallen onder andere het efficiënt regelen van vervoer en huisvesting voor de werknemers, maar bijvoorbeeld ook alle fiscale en juridische aspecten die horen bij het werken buiten het thuisland. De vakman komt in dienst bij Larex en wordt door de salesteams verbonden aan projecten met een duur van een aantal weken of maanden. Larex is dus de daadwerkelijke werkgever en positioneert zichzelf ook als dusdanig. Deze dienstverlening garandeert flexibiliteit voor de opdrachtgever en zekerheid voor de werknemer. Momenteel heeft Larex circa 500 vakmannen in dienst.

Durfinvesteerder H2 Equity Partners heeft onlangs zijn investering in DIT Holding gecontinueerd, met als doel het bedrijf de komende jaren verder te laten groeien. De markt is zeer gunstig; de vraag naar gekwalificeerde vakmannen blijft de komende jaren toenemen. De tekorten van vakmannen in Nederland en de ruime beschikbaarheid in het buitenland resulteert in een enorm groeipotentieel.

Voor Larex zit de crux in het verder professionaliseren van de backbone in combinatie met commerciële scherpte. De finesse zit in het maximeren van kwalitatieve werving en de juiste balans tussen de commerciële ‘push’ en voldoende bezettingsgraad van de assets. Met het unieke en succesvolle business model van Larex is verdubbeling van de omzet goed mogelijk. De uitdaging zit in het juiste afstemmen van de commerciële, operationele en culturele complexiteit. De basis is op orde – nu is het tijd voor ‘from good to great’.

Vacature: Directeur

‘From good to great’ wordt dus de taak van de nieuwe Directeur van Larex. Hij/zij zal het bedrijf aansturen met een sterke focus op het optimaliseren van alle processen. Dit betekent allereerst het runnen van business as usual, en daarbij de processen verbeteren– bijvoorbeeld in de samenwerking tussen sales en recruitment.

De Directeur is P&L verantwoordelijk en is de drijvende kracht achter het verdubbelen van Larex’ omzet en het zeker stellen van Larex’ commerciële succes in de komende jaren.

Daarnaast wordt van de nieuwe Directeur een sterk probleemoplossend en organiserend vermogen verwacht, om Larex in staat te stellen haar operationele en commerciële processen uit te breiden en aan te vullen. Hierbij valt te denken aan het openen van meer lokale wervingskantoren in de relevante landen; het creëren van lokale opleidings- en certificeringsmogelijkheden; het creëren van voldoende beschikbare huisvesting voor de arbeidsmigranten; het optimaliseren van administratieve processen; of het vergroten van de effectiviteit van de sales teams.

De Directeur snapt hoe de hazen lopen en staat tegelijkertijd boven de materie, zodat hij of zij uitstekend overzicht kan behouden en tegelijk snel kan schakelen tussen verschillende situaties die om aandacht vragen. Dit betreft zowel dagdagelijkse vraagstukken in de operatie, als aansturen van projecten die op de lange termijn waarde creëren. Daarnaast heeft de Directeur de nodige culturele gevoeligheid. Hij of zij ziet de charme in van de complexe cultuur in deze sector en weet daarin de juiste toon te vinden.

De ideale kandidaat heeft daarnaast nog capaciteit over om een uitdaging op een dieper niveau aan te gaan: het verbeteren van de perceptie van de werknemers als het gaat om hun carrière en levensgeluk.

‘Onze vakmannen genieten van het werk, we hebben complexe projecten bij mooie klanten. Tegelijkertijd lijkt het hebben van een leuk sociaal leven buiten de zakelijke uren geen prioriteit voor de buitenlandse vakmannen. Ze halen eer uit de projecten, zijn blij met het geld dat ze in Nederland verdienen, maar ervaren het werken in Nederland toch als een extreme opoffering. Mijn droom is dat we dit veranderen, we gaan ook het sociale leven van de vakman ‘great’ maken.’ – Marcel van Kesteren, CEO DIT Holding

Kandidaatprofiel

  • Ervaring met P&L-verantwoordelijkheid
  • WO-opleiding
  • Uitstekende staat van dienst in het managen van operationele processen en het boeken van resultaten op commercieel gebied
  • Ervaring in het leiden van teams en/of organisaties
  • Gepaste aandacht en voelsprieten voor cultuurverschillen en taalbarrières in een op het oog simpele, ruwe omgeving
  • Kennis van en ervaring met (de HR-kant van) detachering en/of recruitment is een pre, mits in een no-nonsense omgeving

Larex werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivian@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.