Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Directeur Corporate Development

Directeur Corporate Development

  • Consulting Exit
  • Vianen
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2484 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VolkerWessels werkgeverspagina voor andere vacatures

De Directeur Corporate Development van VolkerWessels – een toonaangevend, internationaal bouwconcern – leidt strategische programma’s gericht op infra, bouw & vastgoed, energie en telecom. Zij/hij leert de organisatie goed kennen, heeft veel exposure en stuurt een eigen team aan. Een mooie kans voor een oud-strategieconsultant om de transitie naar de lijn te maken.

Over VolkerWessels

Met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving speelt VolkerWessels een sleutelrol in onze samenleving. Het bouwbedrijf ontwikkelt, ontwerpt, bouwt en beheert de gebouwde omgeving. Er werken in totaal zo’n 16.000 mensen en het concern heeft een omzet van pakweg 6 miljard euro per jaar, waarvan het grootste deel uit Nederland. Ook is het bedrijf actief in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland.

Bouw, vastgoedontwikkeling, telecom, installatietechniek, wegen, energie, civiele techniek, spoorbouw en mobiliteit; de portefeuille van VolkerWessels is breed en divers. De onderneming heeft een cruciale rol in de grote maatschappelijke vraagstukken van vandaag, zoals het woningtekort en de energietransitie.

Een van de unieke eigenschappen van VolkerWessels is de hoge mate van decentralisatie: het ’think global, act local’-principe. Het concern is opgebouwd uit meer dan 130 lokale werkmaatschappijen. Elke werkmaatschappij is verantwoordelijk voor haar eigen operatie en strategie, binnen de kaders die de groep hen meegeeft.

De werkmaatschappijen krijgen veel vrijheid om te ondernemen. Ze hebben een sterke lokale focus en staan daardoor dicht bij hun klanten. Vrijheid en ondernemerschap zijn ook het uitgangspunt bij de centrale groepsfuncties. De organisatie is plat en erg toegankelijk. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen na te jagen en onderwerpen proactief op te pakken.

Vacature: Directeur Corporate Development

De Directeur Corporate Development leidt grote strategische programma’s. Als ervaren strategieconsultant heeft zij/hij de organisatie veel te bieden. Tegelijkertijd kan de Directeur Corporate Development veel leren van het pragmatisme binnen VolkerWessels. Zij/hij werkt veel samen met de top van het bedrijf en rapporteert rechtstreeks aan de CEO, met wie zij/hij wekelijkse contactmomenten heeft.

Leidinggeven is een belangrijk onderdeel van de rol. De Directeur Corporate Development stuurt een team aan van acht mensen: zes Programmamanagers, een M&A-specialist en een Analist. Zij werken samen met de divisies en werkmaatschappijen aan de strategische programma’s. De Directeur Corporate Development coacht hen, spart met hen over de inhoud en stuurt bij waar nodig. Het team is voor VolkerWessels een kweekvijver voor talent. Daarom besteedt de Directeur Corporate Development veel tijd aan persoonlijke ontwikkeling en helpt zij/hij teamleden intern door te stromen naar nieuwe posities in het concern.

Het Corporate Development Team werkt aan zo’n tien tot vijftien strategische programma’s tegelijkertijd. Deze programma’s zijn met name gericht op de vier Nederlandse divisies: infra, bouw & vastgoed, energie en telecom. Typische onderwerpen zijn:

• Operationele verbeteringen – bijvoorbeeld door marktfocus te verleggen; afdelingen, vestigingen of assets samen te voegen; of risico’s beter te beheersen.

• Opschaling van nieuwe initiatieven – bijvoorbeeld het opschalen van industrieel bouwen (kant-en-klare woningen uit de fabriek in één dag plaatsen) en het uitbouwen van de eigen vakschool met werken/leren-trajecten voor het MBO.

• Fusies en overnames. De programma’s volgen uit de strategieën van de divisies van VolkerWessels. De Directeur Corporate Development speelt – met haar/zijn team – een cruciale rol in het herijken en vaststellen van die strategieën. Daarvoor werkt zij/hij intensief samen met de directies van de divisies, de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.

De rol is een uitstekende tussenstap van consulting naar lijn- en P&L-verantwoordelijkheid. De Directeur Corporate Development leert de hele organisatie door en door kennen, heeft veel exposure naar senior management en krijgt de kans te zien welke impact haar/zijn strategische oplossingen hebben op de business.

 

Interesse?

VolkerWessels werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Directeur Corporate Development Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.