Digital & Media Manager

Digital & Media Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2016 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

Door verschuiving in het media- en retaillandschap is de communicatieplanning voor de merken van JDE veel complexer geworden. JDE ziet een kans om de media & digital-strategie te optimaliseren en zal zich in deze snel veranderende markt voortdurend moeten aanpassen. De Digital & Media Manager speelt een centrale rol in het verzilveren van deze kansen.

Over JDE

In 1753 begon Egbert Douwes kruidenierswinkel ‘De witte os’ in Joure, Friesland. Nu, 268 jaar later, is Jacobs Douwe Egberts (JDE) van een lokale winkelier uitgegroeid tot een wereldleider met voet aan de grond in meer dan honderd landen en een portfolio van meer dan vijftig merken.

Elke dag zetten duizenden JDE-medewerkers zich vol overgave in om ervoor te zorgen dat mensen overal ter wereld de koffie kunnen drinken die ze lekker vinden. Met het bekende spaarpuntenplan van Douwe Egberts speelt JDE al jarenlang een rol in vele huishoudens. Want naast een enorme drive tot innovatie heeft JDE ook de diepgewortelde wens om impact te maken. In de samenwerking met voedselbanken en de burendag ‘tegen eenzaamheid’ neemt JDE ook een uitdrukkelijke maatschappelijke rol in.

JDE is onderdeel van JDE Peet’s, het grootste ‘pure-play’ koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Utrecht. De business unit Jacobs Douwe Egberts (JDE) Retail is de verkooporganisatie gericht op het supermarktkanaal en marktleider op het gebied van koffie en thee in Nederland. Deze markt is enorm in beweging, een aantal jaar geleden kon je op veel plekken alleen een koffie met melk en suiker bestellen maar tegenwoordig kun je bijna overal een latte macchiato krijgen. De Digital & Media Manager zal binnen JDE de drijvende kracht zijn om in een voortdurend transformerende wereld de merken Douwe Egberst, Senseo, L’Or Espresso en Pickwick blijvend te maximaliseren.

Kenmerkende sleutelwoorden voor de werkcultuur van de high-paced organisatie zijn: ambitieus, ondernemend en dynamisch. Daar hoort ook team spirit bij: bij JDE steunen collega’s elkaar waar het kan en viert men successen samen.

Vacature: Digital & Media Manager

De Digital & Media Manager is de aanjager binnen JDE om het bedrijf de cruciale volgende stap te laten maken in de digitale transformatie. Zij/hij leidt het Digital & Media team (4fte) en een team van specialisten (zowel intern als extern), is eindverantwoordelijk voor het Media-budget (+10 miljoen) en heeft een zeer impactvolle rol in de digitale transformatie van JDE. Het Media & Digital team van JDE Retail bestaat uit de Media & Digital Manager, Media Channel Manager, Digital Product Owner, CRM manager en de Junior Online Marketeer.

Een zwaartepunt voor de Digital & Media Manager wordt het bouwen van de roadmap voor het digitale platform en de implementatie van AVG in samenwerking met global IT & Digital stakeholders. Daarnaast ontwikkelt de Digital & Media Manager de digitale marketingstrategie en heeft hiervoor de eindverantwoordelijkheid. Zij/hij houdt de doelstellingen voortdurend in de gaten.

De ideale kandidaat is analytisch, gestructureerd en beschikt over een flinke digitale bagage. Zij/hij werkt met plezier samen, niet alleen met haar/zijn eigen team, maar ook met teams als IT, Brands en Sales en onderhoudt duurzame relaties met de Agency Partners. Van de online-marketingstrategie tot datagedreven adverteren; van brand engagement tot platformoptimalisatie: het doel van de Digital & Media Manager is om klanten zo effectief mogelijk te bereiken en te activeren op alle relevante kanalen (online en offline; earned, owned en paid).

De Digital & Media Manager is een geboren people manager die er plezier in heeft kennis te delen en over te dragen aan het brede marketingteam en dit ook te faciliteren. Om op deze manier niet alleen de merken maar ook de werknemers van JDE future-proof te maken.

“Naast duurzaamheid, is ook het future-proof maken van de marketingorganisatie een belangrijke doelstelling. In deze wereld in verandering kun je als Digital & Media Manager bij JDE een grote stempel drukken.” -Jetske Bouma, Marketing Director Netherlands

 

Interesse?

JDE werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via 
gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.