Digital Marketing Manager

  • Business Development
  • Marketing
  • Oudekerk aan de Amstel
  • Gepubliceerd op: 5 februari 2019

House of Sports heeft een scherp oog voor de rol die sport kan spelen in de doelstellingen van merken. Het sportmarketingbureau brengt bedrijven en sport actief bij elkaar in slimme en commercieel interessante partnerships. De nieuwe Digital Marketing Manager tilt die partnerships met innovatieve toepassingen naar een nieuw niveau. Daarnaast ontwikkelt hij/zij de digitale strategie die van House of Sports het meest datagedreven sportmarketingbureau van Nederland maakt.

OVER HOUSE OF SPORTS

House of Sports is een fullservice sportmarketingbureau. Het begint bij het ontwikkelen van een visie op hoe sport en merken elkaar kunnen versterken. Vervolgens richt House of Sports zich op het gehele proces: van strategie tot uitvoering. Exposure, creatieve activatie en volledige (digitale) executie staan daarin centraal.

House of Sports werkt in opdracht van sporters, sportclubs, sportbonden en het bedrijfsleven. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld ARAG, Univé en de Nederlandse Loterij. Daarnaast organiseert de sportmarketeer nationale en internationale evenementen, zoals het Holland Heineken House en De Coolste Baan van Nederland, wat House of Sports volledig bedacht en geëxploiteerd heeft.

House of Sports begeleidt daarnaast zo’n twintig (ex-)topsporters – waaronder Sven Kramer, Ireen Wüst, Ranomi Kromowidjojo en Tess Wester – en biedt onder de labels SportsSpeakers, Influencers of Sport en SportsExposure een aantal aanvullende proposities.

VAN FAN NAAR KLANT

Digitaal is niet meer weg te denken uit sportmarketing. Waar het vroeger vooral ging om naamsbekendheid, zetten merken sportsponsoring tegenwoordig in om van sportfans daadwerkelijk klanten te maken. Daarom zet House of Sports in contentcreatie en –distributie continu digitale tooling en datamarketing in. De ambitie is om het beste digitale sportmarketingbureau van Nederland te worden.

DE VACATURE: DIGITAL MARKETING MANAGER

De Digital Marketing Manager speelt een centrale rol in het realiseren van die ambitie. Hij/zij ontwikkelt de digitale strategie voor de lange termijn en ontwerpt innovatieve digitale campagnes.

“De Digital Marketing Manager moet ons echt verder brengen op digitaal gebied; weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn, de structuur neerzetten, het team aansturen en een sterke gesprekspartner zijn richting collega’s en klanten. Hij/zij moet die capaciteiten combineren met een winnaarsmentaliteit. We zoeken iemand die er vol voor gaat en de drive heeft overal het maximale uit te halen.” – Erik Romijn, Managing Partner

360 GRADEN CONTENTCREATIE

De Digital Marketing Manager geeft leiding aan een team dat bestaat uit content- en onlinemarketeers en campagne managers. Hij/zij begeleidt de ontwikkeling van alle digitale activatiecampagnes van House of Sports. De Digital Marketing Manager inspireert het team met inhoudelijke coaching en het ontwerpen van verrassende en vernieuwende campagneconcepten, bijvoorbeeld augmentend en virtual reality. Daarnaast deinst hij/zij er ook niet voor terug om zelf de handen uit de mouwen te steken en actief mee te werken.

De Digital Marketing Manager begeleidt het hele campagneproces: van creatie, tot distributie, analyse en evaluatie. Hij/zij zorgt dat House of Sports de juiste tools en dashboards heeft om de impact van campagnes inzichtelijk te maken. Deze data gebruikt de Digital Marketing Manager vervolgens om de campagnes te optimaliseren en nieuwe campagnes te ontwerpen.

DIGITALE STRATEGIE

De Digital Marketing Manager richt zich ook op de lange termijn. Hij/zij ontwikkelt de digitale data- en innovatiestrategie. Zo ontwerpt House of Sports bijvoorbeeld ticketingcampagnes voor de eigen evenementen. Dat is een potentiële bron van klantgegevens. De Digital Marketing Manager bedenkt hoe en welke data te verzamelen, en vervolgens hoe die gegevens op lange termijn strategisch te benutten.

ERVARING

  • HBO of WO niveau
  • 7+ jaar ervaring als (digital) marketeer, campagnemanager of digital specialist
  • Idealiter ervaring met digitale technologieën, al dan niet grote affiniteit.

Contact executive search

Suzanne Goedhart-Limmen Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Digital Marketing Manager

Ben je nu nog niet klaar om te solliciteren op deze functie maar wil je wel weten of deze vacature bij jou past? Aarzel niet en laat je e-mailadres achter

Solliciteer op deze functie

Digital Marketing Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

  • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
Stel een vraag

Digital Marketing Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Suzanne Goedhart-Limmen

Aanmelden nieuwsbrief