Digital Marketing Manager

Digital Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Zoetermeer
 • 825 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Danone werkgeverspagina voor andere vacatures

Danone

Danone werd in 1919 opgericht door dokter Isaac Carasso. Danone (vernoemd naar de zoon van Isaac, Daniel Carasso) was het eerste bedrijf ter wereld dat yoghurt commercieel op de markt bracht – daarvoor werd het vooral gebruikt als geneesmiddel. Aanvankelijk was Danone dan ook alleen verkrijgbaar bij de apotheek. In de loop der jaren heeft Danone de focus op de helende kracht van voeding niet verloren. De missie is ‘breng gezondheid door voeding naar zoveel mogelijk mensen’. Danone is actief in vier business units: zuivel, water, babyvoeding en medische voeding.

Nutricia: medische voeding

De divisie Nutricia Advanced Medical Nutrition (hierna: Nutricia) is sinds 2007 onderdeel van Danone en levert medische voeding voor het behandelen van verschillende ziektebeelden (ook wel Therapeutic Areas genoemd). Het menselijk lichaam heeft natuurlijk dag in dag uit goede voedingstoffen nodig, maar vlak voor of na een operatie, bij ernstig ondergewicht, bepaalde ziekten of allergieën is het nóg crucialer om precies de juiste samenstelling van energie, eiwitten, vetten, mineralen en andere voedingsstoffen binnen te krijgen. De producten van Nutricia helpen daarbij. Het assortiment bestaat uit drinkvoeding, sondevoeding, poedervoeding en medische voeding voor volwassenen, kinderen en zuigelingen. De producten worden altijd voorgeschreven door (medische) professionals zoals diëtisten, huisartsen, kinderartsen of oncologen.

De rol van online

Nutricia wil patiënten, verzorgers en medisch professionals zo goed mogelijk helpen bij het kiezen, nemen en monitoren van de juiste voedingsinname toegespitst op de verschillende aandoeningen. Online is een belangrijk kanaal om dit te realiseren. Danone heeft al geïnvesteerd in het ontwikkelen van verschillende online activiteiten, maar deze zijn inmiddels verouderd of irrelevant. Het resultaat? Twintig verschillende websites die niet met elkaar verbonden zijn. Op dit moment heeft het Management een aantal prioriteiten gedefinieerd voor het opzetten voor een digitale strategie, maar dat staat echt nog in de kinderschoenen. Een voorbeeld van een bestaand online product dat verder verbeterd kan worden is de website van Nutricia, waar medisch specialisten de producten voor hun patiënten kunnen bestellen. Of de NutriApp, waarin patiënt en diëtist met elkaar verbonden zijn zodat persoonlijke begeleiding bij een uitgebalanceerd dieet op afstand mogelijk wordt.

Vacature voor Digital Marketing Manager

De taak van de Digital Marketing Manager is het ontwikkelen van de overkoepelende online strategie voor Nutricia Benelux. Deze persoon start met de eerder genoemde prioriteiten vanuit het Management en definieert een Digital Strategic Roadmap voor de komende drie jaar. Hij/zij is actief betrokken bij de implementatie daarvan. Dit proces loopt synchroon met het Change Management traject dat van start is gegaan binnen Danone. Deze persoon draagt de ‘digital spirit’ uit zorgt dat het verankerd wordt in toekomstige initiatieven en strategische plannen.

Verbinden en nieuwe projecten opstarten

Bij Nutricia is iedereen overtuigd van de noodzaak van online. Het is de uitdaging van de Digital Marketing Manager om daarbinnen alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. De werkzaamheden van de Digital Marketing Manager bestaan uit het verzamelen van alle inzichten die er zijn op basis van eerdere projecten en best practices (met name vanuit Nutricia Global). Bovendien verkent deze persoon de mogelijkheden voor nieuwe services, bijvoorbeeld het ontwikkelen van apps of specialistische websites.

Team

De Digital Marketing Manager stuurt een Digital Content Manager aan en rapporteert zelf direct aan Cedric de Thysebart, Marketing Director Nutricia Medische Voeding. De Digital Marketing Manager krijgt ondersteuning van de recent aangenomen en ervaren Digital Content Manager. Er zijn nog drie Marketing Managers – de Digital Marketing Manager ondersteunt en adviseert hen op onderwerpen gerelateerd aan digital en e-commerce. Deze persoon werkt nauw samen met de Brand Managers om de strategie adequaat te implementeren en waar nodig bij te sturen, zodat de juiste resultaten behaald worden. Voor het bouwen van online applicaties werkt de Digital Marketing Manager nauw samen met externe bureaus. Daarnaast werkt hij/zij samen met de Sales Manager en het Commercial Excellence team. Daarnaast bouwt het team aan customer relationship management richting medische professionals.

Persoonlijkheid

 • Overtuigend
 • Communicatief sterk
 • Enthousiast en energiek
 • Strategisch

Ervaring

 • Minimaal vijf jaar ervaring met digital marketing en/of e-commerce
 • Track-record in change management

Groeimogelijkheden

 • Doorgroeien naar Nutricia Global
 • Marketing Manager van andere divisie

Contact

Digital Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.