Digital Marketing Manager

Digital Marketing Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 811 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Catawiki werkgeverspagina voor andere vacatures

In korte tijd is Catawiki uitgegroeid tot een van de meest geliefde en snelst groeiende marktplaatsen van Europa. Ruim 15 miljoen gebruikers kopen en verkopen via Catawiki een enorm scala aan bijzondere en unieke objecten: van vintage auto’s tot horloges en edelstenen. De Digital Marketing Manager ontwikkelt een ijzersterke digitale content strategie waarmee Catawiki in heel Europa een onmisbaar begrip wordt.      

CATAWIKI: HOUDT VAN IEDER UNIEK MENS EN OBJECT

Het kleinste boek ter wereld, een deel van een T. Rex skelet of een stukje van de maan: slechts een greep uit de unieke objecten die op Catawiki worden geveild. De succesvolle Nederlandse scale-up startte in 2011 als een van de eerste ter wereld met publieke online veilingen voor unieke objecten. Al snel daarna kregen bieders ook de mogelijkheid om zelf producten via het platform te veilen. Daarbij staat Catawiki in voor de kwaliteit, dus ieder aangeboden object wordt door experts gecheckt op waarde en echtheid. Een unieke propositie waarmee het platform in vijf jaar tijd is uitgegroeid tot de meest geliefde marktplaats van menig hobbyist en verzamelaar.

Explosieve groei

Door een zeer succesvolle programmatic marketingstrategie werd Catawiki binnen no-time een wereldwijd fenomeen. Het platform groeide explosief door via online kanalen feilloos de juiste potentiële gebruikers te identificeren, benaderen én (re)activeren. Ondanks de sterke groei heeft Catawiki haar start-up DNA weten te behouden. Een platte organisatiestructuur zorgt voor korte lijntjes tussen de 450 professionals. Zij zetten snelheid en lerend vermogen centraal in de organisatie, om zo continue innovatie, verbetering en groei te realiseren.

In 2018 brak voor Catawiki een nieuwe fase aan, waarin het bedrijf – naast de programmatic campagnes – ook sterk inzet op het uitbouwen van het merk. Inspirerende campagnes en content zorgen dat iedere liefhebber van bijzondere spullen het platform kent én gaat gebruiken. De Digital Marketing Manager vertaalt het Catawiki merk naar verrassende content en campagnes voor digitale kanalen en draagt actief bij aan de verdere groei van de succesvolle scale-up.

VACATURE: DIGITAL MARKETING MANAGER

De Digital Marketing Manager ontwikkelt een onderscheidende digital brand & content strategie om de organische groei van Catawiki via alle online en social kanalen te accelereren. Hij/zij geeft de Digital Brand afdeling zelfstandig vorm en richt een team in dat de strategie vertaalt naar creatieve concepten en campagnes. Daarmee speelt de Digital Marketing Manager een cruciale rol in het realiseren van groei in bestaande markten en het succesvol ontginnen van nieuwe markten zoals Italië en Frankrijk.

De Digital Marketing Manager legt het fundament voor organische groei en zorgt dat er een volledig gevulde digital content kalender staat. Voor de uitrol stuurt de Digital Marketing Manager het Digital Brand Team aan dat bestaat uit Content Developers en Digital Brand Creatives. Zij creëren vernieuwende en relevante content om potentiele klanten te inspireren én activeren. Denk bijvoorbeeld aan tutorials die je vertellen hoe je een echte Rolex herkent of een eigen “Kunst & Kitsch” programma. Maar ook het aangaan en uitbouwen van samenwerkingen met influencers en bloggers staat op de planning.

In het vormgeven van de campagnes werkt het Digital Brand team nauw samen met de verschillende Category teams. Samen met hen ontwikkelt het Digital Brand team maatwerk campagnes en content voor verschillende productcategorieën, om zo de brand awareness en engagement bij potentiële bieders te vergroten. De Digital Marketing Manager stuurt daarbij sterk op effectiviteit en geeft executie zo agile mogelijk vorm: campagnes worden op kleine schaalt getest en bij succes opgeschaald. Daarmee verzamelt de Digital Marketing Manager continu data-driven inzichten over de digitale roadmap. Deze kennis zet de hij/zij actief in om de meest effectieve online groeistrategie en structuur voor Catawiki te bepalen en realiseren.

De Digital Marketing Manager werkt binnen Catawiki intensief samen met de Senior Brand Manager, met wie hij/zij samen de toevoegde waarde van Brand Marketing op de kaart zet. Daarnaast schakelt de Digital Marketing Manager direct met verschillende teams, waaronder PR-, Communication- en Programmatic. Samen met hen richt hij/zij de juiste processen en structuren in om consistentie in alle uitingen te garanderen en zorgt zo dat campagnes en kanalen elkaar versterken. De Digital Marketing Manager rapporteert direct aan de Head of Brand Marketing. Jarron Jannink.

ERVARING

  • WO-opgeleid
  • Minimaal 8 jaar ervaring met een brede marketing/brand building scope, idealiter opgedaan binnen zowel een corporate omgeving als start/scale-up
  • Ervaren in het inrichten van complexe structuren en processen
  • Ondernemende persoonlijkheid, digital savy en een sterk ontwikkelde business sense zijn een must

Catawiki werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contact

Digital Marketing Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.