Digital Lead

Digital Lead

  • Marketing
  • Consumer
  • Oudekerk aan de Amstel
  • 753 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de House of Sports werkgeverspagina voor andere vacatures

House of Sports brengt topsport, bedrijven en media actief bij elkaar in slimme en commercieel interessante partnerships. Het sportmarketingbureau snapt precies hoe topsport en het bedrijfsleven elkaar kunnen versterken. De nieuwe Digital Lead tilt de partnerships, campagnes en events – met innovatieve digitale toepassingen – naar een nieuw niveau. Hij/zij ontwikkelt de digitale strategie die van House of Sports het meest datagedreven sportmarketingbureau van Nederland maakt.

Over: House of Sports

House of Sports is een fullservice sportmarketingbureau met een sterke visie op hoe merken en sport elkaar kunnen versterken. House of Sports richt zich op het gehele proces: van strategie tot uitvoering. Exposure, creatieve activatie en volledige (digitale) executie staan daarin centraal.

House of Sports werkt in opdracht van sporters, sportclubs, sportbonden en het bedrijfsleven. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Unilever, ARAG, Univé en de Nederlandse Loterij. De sportmarketeer organiseert nationale en internationale evenementen, zoals het Holland Heineken House en De Coolste Baan van Nederland, wat House of Sports volledig bedacht en geëxploiteerd heeft.

Daarnaast begeleidt House of Sports zo’n twintig (ex-)topsporters – waaronder Sven Kramer, Ireen Wüst, Ranomi Kromowidjojo en Tess Wester – en biedt onder de labels SportsSpeakers, Influencers of Sports en SportsExposure een aantal aanvullende proposities. De brede scope van House of Sports zorgt voor een dynamische, ondernemende en veelzijdige werkomgeving waarin de verschillende expertises elkaar versterken.

Sportmarketing wordt met de dag meer digitaal. Waar het vroeger vooral ging om naamsbekendheid, gebruiken bedrijven sportsponsoring tegenwoordig om sportfans daadwerkelijk te converteren tot klanten. House of Sports begrijpt dat als geen ander en ontwikkelt de optimale digitale, data gedreven proposities om bedrijven precies de exposure te geven die ze zoeken.

Vacature: Digital Lead

Om het meest data gedreven sportmarketingbureau van Nederland te worden, ontwikkelt de Digital Lead, samen met het Brand Activation Team, de digitale langetermijnstrategie en bedenkt hij/zij innovatieve digitale concepten, campagnes, formats en tooling.

De Digital Lead geeft leiding aan een team van campagne managers, content marketeers en online marketeers. Hij/zij inspireert het team met inhoudelijke coaching en het ontwerpen van verrassende en vernieuwende campagneconcepten, bijvoorbeeld met augmented en virtual reality. Daarnaast deinst hij/zij er ook niet voor terug om zelf de handen uit de mouwen te steken en actief mee te werken.

“De Digital Lead moet ons echt verder brengen op digitaal gebied; op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, de structuur neerzetten, het team aansturen en zich opstellen als een sterke gesprekspartner richting collega’s en klanten. We zoeken iemand met de drive om het voortouw te nemen in onze 24/7 business en iemand die overal het maximale uit wil halen.” – Erik Romijn, Managing Partner

De Digital Lead verbetert en structureert het hele campagneproces: van creatie tot distributie, analyse en evaluatie. Hij/zij denkt creatief mee over de vorm – bijvoorbeeld video, apps, visuals, animaties, gamificatie, stories, en copy – en zorgt dat House of Sports de juiste data verzamelt en de juiste tools en dashboards bouwt om de impact van campagnes te voorspellen en te verbeteren.

Ervaring

  • Minimaal HBO niveau
  • 7+ jaar ervaring als digitale marketeer of project manager.
  • Idealiter ervaring met digitale tooling en activatiemogelijkheden.

House of Sports werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Digital Lead Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.