Digital Development Manager

Digital Development Manager

  • IT
  • Rijswijk
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2020 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Euro Pool System werkgeverspagina voor andere vacatures

Euro Pool System geldt als onbetwiste pionier op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf ontstond 25 jaar geleden vanuit de overtuiging dat verpakkingen van groenten en fruit efficiënter en duurzamer gebruikt konden worden. De Digital Development Manager is een belangrijke aanjager van de verdere digitale transitie van de organisatie. 

Over Euro Pool System

Circulariteit is het sleutelwoord binnen Euro Pool System. Het bedrijf werd in 1992 opgericht door drie Europese verpakkingspools die af wilden rekenen met de inefficiënte wijze waarop groenten en fruit verpakt werden. De wens om verpakkingen te hergebruiken en zo duurzaam mogelijk te laten zijn, is nog altijd de drijvende kracht achter de organisatie.

De herbruikbare kratten zijn vanaf het begin een groot succes. Niet verwonderlijk, want naast duurzaam, zijn ze sterk, stapelbaar, schoon en altijd op tijd beschikbaar in een van de vele servicecentra in Europa. Euro Pool System maakt samen met La Palette Rouge (LPR) deel uit van de Euro Pool Group (EPG). De afgelopen jaren groeide Euro Pool System in razend tempo door.

Vandaag de dag gelden de kratten en pallets als de standaard die tientallen retailers in heel Europa voor hun versproducten gebruiken. Daarmee optimaliseert het bedrijf niet alleen de distributieketen, maar bouwt het tegelijkertijd aan een betere, duurzamere toekomst.

Innovatie en digitalisering als voorwaarde voor (verdere) groei

Returnable packaging is het duurzame antwoord op de uitdaging waar veel retailers in deze tijd volop mee worstelen. Als toonaangevende logistieke dienstverlener in Europa liggen er voor Euro Pool System daardoor legio kansen voor groei. Verdere digitalisering in dienstverlening is de belangrijkste voorwaarden van transitie om de groei te realiseren. Om bestaande digitale- en nieuwe innovatieprojecten uit te rollen, trekt het bedrijf een Digital Development Manager aan.

Vacature: Digital Development Manager

De Digital Development Manager is verantwoordelijk voor het coördineren van projecten betreffende digitale dienstverlening en het succesvol integreren van innovatie trajecten hierin. Door innovatieve ideeën en slimme IT-oplossingen aan te dragen, is de Digital Development Manager een drijvende kracht achter de digitale transitie waarin de organisatie zich bevindt. Technologieën zoals IoT en AI inpassen in nieuwe concepten waardoor de kratten van Euro Pool System nog slimmer, duurzamer en efficiënter te gebruiken zijn, is dé manier om concurrentie voor te blijven.

Ownership over ideeën

De kandidaat beschikt over gedegen kennis van dit soort technologieën en heeft een strategische visie om verdere digitalisering aan te jagen. Traceability van de kratten en deze optimaal connecten en integreren met de klanten staat daarin centraal. Euro Pool System wil niet alleen een handige, duurzame krat leveren, maar een heel ecosysteem met geïntegreerde, connected oplossingen bieden. Hierdoor kan het bedrijf de toegevoegde waarde voor klanten verder vergroten.

De Digital Development Manager vertaalt ideeën door naar gevalideerde prototypen om binnen en buiten de organisatie draagvlak te creëren, om uiteindelijk volledig ontwikkelde digitale service concepten in de markt te realiseren. Gedurende het hele traject – vanaf het bedenken van het concept, het begeleiden van een pilot tot aan de executie – neemt de Digital Development Manager ownership over het concept.

“De impact die je in deze rol kunt maken, is ongekend. Datgene wat je ontwikkelt en op de markt brengt wordt echt gebruikt, ontzorgt klanten en heeft impact voor mens en milieu.” 

Projectmanagement en stakeholdermanagement
Naast het ontwikkelen van concepten op het digitale vlak, ligt de focus van de Digital Development Manager nadrukkelijk op projectmanagement. Zij/hij leidt multidisciplinaire teams en houdt de digitale roadmap nauwlettend in de gaten. Voor alle innovatieprojecten – die zeer complex kunnen zijn – is de Digital Development Manager voor interne en externe stakeholders het directe aanspreekpunt. Dankzij sterke inhoudelijke kennis en overtuigende communicatie skills slaagt zij/hij erin om betrokken personen, partijen en management te alignen. Sterke communicatieve vaardigheden, een proactieve mindset en een lange adem zijn in deze rol onmisbaar.

Voor de rol is kennis van IT-(ontwikkel)processen een must, en vooral de gave om de IT-taal helder te kunnen doorvertalen aan niet-IT afdelingen. Om in deze rol succesvol te zijn is een zelfstandige, proactieve mentaliteit een must-have, net als mensen kunnen verbinden en overtuigen. Plus: een gepassioneerde drive om écht het verschil te willen maken voor Euro Pool System, haar klanten en de wereld.

 

Interesse?

Euro Pool System werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.