Digital Business Consultant

Digital Business Consultant

  • Operations
  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2328 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DCSA werkgeverspagina voor andere vacatures

De Digital Business Consultant van DCSA geeft met zijn/haar passie voor digital en IT de toekomst van de wereldwijde container-shipping-industrie vorm. Het is een rol met enorme impact in een betrokken en bevlogen startup.

Over DCSA

De container-shipping-industrie wordt geconfronteerd met uitdagingen als digitalisatie, complexe regelgeving, cyberveiligheid en duurzaamheid. Uitdagingen die individuele bedrijven overstijgen en vragen om structurele samenwerking. Daarom legt de Digital Container Shipping Association (DCSA) de basis voor industrie-brede informatie-uitwisseling.

DCSA is een neutrale non-profitorganisatie, opgericht door de grootste spelers uit de sector: MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd, ONE, Evergreen, Yang Ming, HMM and ZIM. De initiatieven van DCSA zijn erop gericht de transportindustrie transparanter, betrouwbaarder, gebruiksvriendelijker, veiliger en milieuvriendelijker te maken. Zo ontwerpt DCSA open-source standaarden en frameworks die het versturen en ontvangen van data stroomlijnen. Daarmee faciliteert DCSA structurele digitale innovatie, over disciplines en landsgrenzen heen. Zo heeft DCSA recent een track-and-trace-standaard gepubliceerd die geïmplementeerd gaat worden door de shipping-lines, havens, terminals en alle andere partijen in de logistieke keten.

Het team van DCSA bestaat nu uit ruim tien mensen. De cultuur op kantoor is enorm ondernemend en inclusief. Daarmee voelt het bedrijf als een echte startup, maar wel een met de potentie om een industrie waar duizenden miljarden in omgaan ingrijpend te veranderen.

De vacature: Digital Business Consultant

De Digital Business Consultant van DCSA werkt aan grote internationale programma’s, met name gericht op uitwisseling en standaardisatie van data. Hij/zij is onderdeel van een team van consultants aangestuurd door een van de twee Program Directors. De Digital Business Consultant krijgt alle ruimte en verantwoordelijkheid om zelfstandig aan projecten te werken en strategische impact te realiseren.

“We zijn nu nog een kleine organisatie. Dat geeft de Digital Business Consultant alle kans om hands-on veel naar zich toe te trekken en mee te bouwen aan DCSA. Als je er een kick van krijgt jouw ideeën op wereldschaal uitgerold te zien worden, dan ben je hier helemaal op je plek.” – Niels Nuyens, Program Director

DCSA heeft een aantal belangrijke programma’s gedefinieerd, zoals: data en interface standaarden, cyberveiligheid, blockchain en optimalisatie van de communicatie tussen de 6000 schepen van de partners van DCSA en de 400 tot 500 grote havens in de wereld.

Dat laatste is cruciaal om de laad- en losprocessen logistiek te stroomlijnen en tegelijkertijd duurzaamheid te verbeteren. Dankzij geoptimaliseerde communicatie en planning kunnen schepen bijvoorbeeld hun snelheid aanpassen om zo op precies het juiste moment bij de haven aan te komen. Aangezien containerschepen al bij minder dan een halvering van de snelheid hun brandstofverbruik met meer dan de helft terugdringen, is daar klimaat-technisch veel te winnen.

De Digital Business Consultant heeft een actieve rol binnen een of meer programma’s. Hij/zij analyseert bestaande info, ontwikkelt concepten, bereidt meetings voor, begeleidt workshops en werkt documenten uit voor afstemming met de shippingpartners.

Stakeholdermanagement is een belangrijk onderdeel van de rol. De Digital Business Consultant werkt nauw samen met experts vanuit de shippingpartners. Daarvoor organiseert hij/zij één-op-één-calls, live meetings en gezamenlijke workshops. De Digital Business Consultant werkt het grootste deel van zijn/haar tijd vanuit Amsterdam (en zelfs parttime thuiswerken is een optie), maar het schakelen met experts van over heel de wereld maakt de rol bijzonder internationaal.

 

Interesse?

DCSA werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.den.dekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.