Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Data & Automation Engineering Lead

Data & Automation Engineering Lead

  • Analytics
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 532 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HelloFresh werkgeverspagina voor andere vacatures

De Data en Automation Engineering Lead speelt een cruciale rol in het slimmer gebruiken van data (organisatie-breed) en het optimaliseren van workflows en tools. Hiermee maakt deze gedreven Lead de weg vrij voor de ambitieuze groeiambities van HelloFresh, de  werelwijde marktleider in maaltijdpakketten.

Over HelloFresh

HelloFresh is een toonaangevende wereldwijde leverancier van maaltijdboxen die de voedselvoorzieningsketen en de voedingsmiddelenindustrie van een frisse wind voorziet. Het bedrijf levert via hun online platform verse, gezonde ingrediënten en smakelijke recepten voor thuis te bereiden maaltijden, rechtstreeks aan consumenten.

HelloFresh, opgericht in 2011, is de afgelopen jaren enorm gegroeid en is momenteel actief in 14 markten met meer dan 5000 medewerkers. In Q1 2019 leverde het bedrijf 66 miljoen maaltijden aan 2,5 miljoen actieve klanten wereldwijd. HelloFresh zet in op verdere kwalitatieve groei van het bedrijf.

Het bedrijfsconcept is gebaseerd op een lidmaatschapsmodel. De kern van het succes is het uitgebreide datagestuurde technologieplatform, dat wordt gebruikt om de touchpoints van klanten te benutten, om supply chains te beheren en om de klantervaring en de bedrijfseconomische aspecten te optimaliseren.

Het Benelux-team is divers en internationaal, op alle niveaus van senioriteit. Mensen zijn jong en gemotiveerd; ze werken hard zonder dat dit ten koste gaat van het plezier in het werk zelf.

Vacature: Data & Automation Engineering Lead

HelloFresh zoekt een Data & Automation Engineering Lead die binnen de hele Benelux-organisatie workflows optimaliseert, schaalbaar maakt en versnelt. Daardoor kan er op veel vlakken meer efficiency behaald worden door de businessprocessen slimmer te maken en te automatiseren. Data engineering en data science spelen hierbij een cruciale rol, want data-gedreven werken zit in de haarvaten van deze organisatie. De impact van deze rol ligt daardoor op zowel data-engineering als op proces- en workflow optimalisatie in de business.

De Data & Automation Engineering Lead valt binnen het Operational Excellence team en rapporteert aan Mark Sugirtharajah, Team Lead Operational Excellence. Dit jonge en gedreven team van 5 personen richt zich op data, BI en marktonderzoeken en is onderdeel van Business Development & BI. Binnen dit team neemt de Data & Automation Lead het engineering-deel voor diens rekening en stuurt daarbij twee (junior) data engineers aan. De Data & Automation Lead is eigenaar van de architectuur, het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie en de werking van de workflows en tools. Dit team werkt voor de hele organisatie aan een heel divers portfolio van projecten. Goede projectmanagement-skills zijn daarom van groot belang.

“Het mooie van deze rol is dat je werkelijk het hele bedrijf doorkruist; van het verbeteren van de HR employee journey, het stroomlijnen van marketing analytics tools tot aan het verbeteren van financiële processen. Voor iemand met visie die houdt van veel verschillende automatisering uitdagingen is dit een rol waar je heel veel impact kunt maken”.  – Mark Sugirtharajah, Team Lead Operational Excellence

Het team en deze rol zijn relatief nieuw, waardoor de Data & Automation Engineering Lead een enorme impact kan maken binnen deze data-gedreven organisatie. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat deze Lead continu het initiatief neemt om slim gebruik van data & workflows verder te optimaliseren.

Het team kent diverse nationaliteiten en er is veel contact met het internationale hoofdkantoor in Berlijn. Uitstekende mondelinge en schriftelijke Engelse vaardigheden zijn daarom een must.

HelloFresh werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.