CRM Manager

CRM Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 848 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Talpa Network vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De veilingplatformen van Talpa E-commerce maken online winkelen spannender en leuker door het model van bieden en winnen. Via Vakantieveilingen in Nederland en België en Vavabid in België en Frankrijk dingen miljoenen gebruikers iedere dag mee naar de leukste dagjes uit, weekendjes weg en de nieuwste gadgets.

Over Talpa E-commerce

Met zeven miljoen nieuwsbrief abonnees en meer dan vijf miljoen klanten hoort Talpa E-commerce bij de grootste e-commerce spelers van Nederland en timmert het bedrijf hard aan de weg om dat ook te bereiken in België en Frankrijk. Eind 2017 kocht Talpa Network Emesa, het bedrijf achter de e-commerce labels, om onderdeel uit te maken van de full-funnel mediastrategie waarbij verschillende kanalen elkaar versterken om verdere groei van de platformen te realiseren.

De kracht van data

De user-data van miljoenen bezoekers en geregistreerde gebruikers leveren een schat aan informatie op over de voorkeuren en interesses van (potentiële) veiling-bieders. Die data wordt door Talpa ingezet om nieuwe verrassende veilingen te ontwikkelen, zoals uitjes waar opa en oma gratis mee mogen, maar ook om klanten met relevante content te benaderen en te activeren met bijvoorbeeld een gepersonaliseerde nieuwsbrief. Geavanceerde data-analyse ligt hieraan ten grondslag en het is aan het CRM-team om de klantcontactstrategie die daaruit voortkomt uit te voeren.

Vacature: CRM Manager

De CRM Manager ontwikkelt een strategie die zich richt op het bouwen van een base met ambassadeurs die actief betrokken worden en daardoor vaker de platformen bezoeken en meebieden op veilingen. Hij/zij stuurt daarbij een team van 7 fte aan dat bestaat uit twee CRM Marketeers, twee Database Marketeers, een Emailspecialist en twee Data Analisten. Samen met hen ontwikkelt, test en automatiseert de CRM Manager diverse multi-channel, touchpoint- en klantcontactstrategieën, waarbij verdere personalisatie hoog op de agenda staat. Daarbij maakt het team gebruik van diverse kanalen en touchpoints, waarvan email, push-notifications en de platformen zelf de belangrijkste zijn.

Om genoemde personalisatie verder te automatiseren werkt Talpa E-commerce op dit moment aan de uitrol van next-best-action marketing. Daarbij ligt de focus op het vergroten van de customer-lifetime-value door het inzetten van een unieke customer journey voor iedere bezoeker. Geen enkele gebruiker is gelijk, en dus wordt op klantniveau bepaald welke uitingen wanneer relevant zijn voor bezoekers uit welke segmenten. Zo bepaalt bijvoorbeeld inzicht in reisbereidheid van gebruikers of de veiling voor een dagje dierentuin in Emmen interessant is voor een specifieke klant uit Utrecht. En daarom krijgt een gebruiker uit Amsterdam geen veiling voor een hotel, maar wel voor een sauna in Amsterdam te zien in de nieuwsbrief.

De CRM Manager is verantwoordelijk voor de integratie en optimalisatie van deze en vergelijkbare campagnes om retentie- en klantwaarde verder te verhogen. KPI’s daarbij zijn: marge, NPS en active user base.

Naast de focus op automatisering en personalisatie is begin 2018 Vavabid in Frankrijk gelanceerd. De CRM Manager speelt een sleutelrol in de uitrol van zowel de Franse als Europese groeistrategie. Daarnaast is de CRM Manager ook intensief betrokken bij de overkoepelende datamanagementprojecten van Talpa Network, waaronder de ontwikkeling en integratie van een kanaaloverstijgend DMP.

De CRM Manager vormt samen met de Brand & Communicatie Manager, Online Marketing Manager, Customer Care Manager en Data Analytics Manager het Marketing MT van Talpa E-commerce en rapporteert direct aan de Marketing Director Harry Bruijnis. Het CRM-team werkt daarbij nauw samen met de andere teams.

Reasons to join

Talpa E-commerce groeit en data staat centraal in de groeistrategie. Daardoor heeft de CRM Manager een zeer cruciale en zichtbare positie in de organisatie. De internationale groei en diverse labels en kanalen binnen Talpa Network bieden een perfecte uitgangspositie voor doorgroei.

Kandidaatsprofiel

Persoonlijkheid

 • Ondernemend
 • Commercieel en resultaatgericht
 • Analytisch sterk
 • Pragmatische visie
 • Sterk in stakeholdermanagement
 • Creatief en oplossingsgericht

Ervaring

 • Academisch opgeleid
 • Minimaal vijf jaar in CRM
 • Waarvan minimaal twee jaar in een leidinggevende rol en met ervaring met het inrichten van multi-channel user journeys
 • Ervaring in het automatiseren van multi-touchpoint campagnes en kanalen is een pre
 • Kennis van data- en campagnemanagementsystemen als Selligent, Relay42 of Tealium is een pre

Talpa E-commerce werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Jessica Lim via jessica@topofminds.com.

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.