CRM Manager

CRM Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 649 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de CRM Manager werkgeverspagina voor andere vacatures

Bijna de helft van alle mensen die bij Ace & Tate een bril hebben gekocht, bestellen hun volgende bril ook bij Ace & Tate. Dat is een interessante ontwikkeling, maar het is nog niet genoeg. Camiel de Lange van Bergen (Founder en CMO): “Re-order is een cruciaal onderdeel van ons business model. Dat naar een hoger level tillen is essentieel voor ons succes.” 

Over Ace & Tate

Het optimaliseren van het aantal re-orders sluit volledig aan bij het business model van Ace & Tate. Het bedrijf is opgericht vanuit de gedachte dat het heel vreemd is om twintig paar schoenen in de kast te hebben en maar één bril. Terwijl een bril toch het meest in het oog springende accessoire is dat er bestaat. Voor Ace & Tate is dat heel duidelijk: een brildrager zou meerdere brillen moeten hebben en dat maakt het bedrijf meer een lifestyle-merk dan een uitgever van brillen. Hoe zich dat uit? Ze brengen hun eigen magazine uit, plaatsen inspirerende content op social media, geven geen kortingen, doen niet aan opdringerige campagnes en ze werken alleen samen met partijen waarmee de brand-synergie overduidelijk is. “Ze bewaken de identiteit van het merk met hun leven,” zegt Marlies Hoogvliet (Partner bij Top of Minds):

“Ace & Tate heeft een heldere strategie: ze verkiezen fans boven klanten. Als je dat als brillenmerk voor elkaar krijgt, dan weet je dat je goed bezig bent.”

Vacature voor CRM Manager

Vanaf dag één kwamen de orders al binnen, op dat moment nog vooral van vrienden. Mark de Lange (Founder en CEO): “De eerste dagen vroegen we elkaar steeds, kennen we deze? Telkens was het antwoord ja. Totdat we na een dag of vier een order kregen van iemand die we niet kenden. Dat was het eerste feestmomentje.” Inmiddels is Ace & Tate in een totaal andere volgende fase beland. De orders stapelen zich op. Het bedrijf groeit hard. Maar de hamvraag is: komen mensen ook terug voor een tweede bril? Bestellen ze ook een zonnebril? Komen de klanten die in de winkel een bril hebben gekocht ook op de website? Dit zijn voorbeelden van vragen waar CMO Camiel de Lange van Bergen wel een antwoord op heeft, maar deze antwoorden heeft hij nog niet volledig uitgewerkt in een werkbare strategie. Laat staan dat dit proces van retentie marketing succesvol geïmplementeerd is in de organisatie. De CRM Manager gaat proactief aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van deze retentie strategie. Camiel de Lange van Bergen:

“We willen inspireren. Mensen naar onze webshop en winkels toe halen omdat ze dat zelf willen, niet omdat ze naar binnen geduwd worden. Bijvoorbeeld iemand die alleen maar brillen met ronde glazen koopt op de hoogte houden van de nieuwe collectie met ronde glazen. Of juist iemand die altijd bij veilige kleuren blijft vertellen wat voor sprankelende kleuren we dit seizoen in de collectie hebben.”

Camiel haalt hier twee verschillende strategieën aan. Beide zijn gericht op inspireren, maar met een andere benadering. Welke werkt het beste? De CRM Manager duikt in de data, experimenteert met verschillende boodschappen, brengt de hele customer journey in kaart en weet na een paar sprints wat de hoogste conversie oplevert.

Online Marketing team

Ace & Tate is een start-up en de functie voor CRM Manager is nieuw. De CRM Manager zoekt het allemaal zelf uit en wordt een van de eerste specialisten op dit gebied. Bepaalt de retentie-strategie en geeft sturing aan het team. Hij/zij weet wat de beste tijd is om klanten te benaderen, op welk moment in de customer journey, met welke boodschap en via welk medium. Kortom, iemand die alles weet van het (her)benaderen van klanten om de hoogste conversie te halen. De CRM Manager deelt zijn/haar kennis met de rest van het team en gaat linea recta aan de slag met de implementatie. In samenwerking met de Senior Online Marketeer worden online campagnes ontwikkeld en uitgezet, de Email Marketeer personaliseert de e-mails en nieuwsbrieven, de Copywriter schrijft effectieve en inspirerende content en met behulp van het Business Intelligence team komt elke boodschap bij de juiste ontvanger terecht. De CRM Manager werkt nauw samen met de Online Marketing Manager, Copywriter, Email Marketeer en Designer en heeft intensief contact met Camiel de Lange van Bergen.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.