CRM Lead

CRM Lead

 • Diemen
 • Gepubliceerd op 7 november 2019
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 111 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Randstad werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Vanaf 5 jaar relevante werkervaring bij een bureau en/ of in een A-merk-omgeving
 • Sterk analytisch vermogen en ervaring met datagedreven outside-in-denken
 • Schakelt makkelijk van strategie naar actie en weer terug
 • Een zelfstarter die graag kennis deelt
 • Uitstekende stakeholdermanagementskills
 • Heeft een agile-mindset

Baanzoekenden komen vaak bij Randstad uit. Dit geldt overigens niet alleen in Nederland. Het bedrijf mag zich sinds 2018 namelijk ’s werelds grootste HR-dienstverlener noemen. Sinds Randstads oprichting in 1960 is er veel veranderd op het gebied van werk. De technologische, economische en sociologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat het speelveld van Randstad verandert. Momenteel transformeert het bedrijf zich tot een agile-organisatie. Hierin is een cruciale rol voor een gedreven CRM Lead weggelegd.

Over Randstad Group

Het legendarische verhaal van een van de bekendste HR-dienstverleners start in de Amsterdamse studentenkamer van oprichter Frits Goldschmeding. Samen met medeoprichter Gerrit Daleboudt ontwikkelde hij hier het concept voor de nog niet bestaande uitzendmarkt. Zijn allereerste uitzendkracht bracht hij op de fiets naar haar werk. Zo kwam ze op tijd bij haar nieuwe werkplek aan én wist ze voortaan precies waar ze moest zijn.

Randstad Group is inmiddels actief in 39 landen en bekend met merken als Randstad, Yacht en Tempo-Team. Ook runt het de HR-zaken onder lokale namen als Expectra en Appel Medical (FR), Gulp (DE), Twago en Spherion (US). Randstad heeft een ambitieus doel: in 2030 speelt het bedrijf een rol in het werkende leven van 500 miljoen mensen. Om dit te bereiken transformeert Randstad zich tot een agile-organisatie.

“Om onze innovatiekracht te versnellen moet onze change-organisatie transformeren. Outside-in-denken, met customer journeys werken, scherpere keuzes maken – de Nederlandse organisatie ontdekt wat werkt. Wij bepalen de standaard.” – Mariette Leenhouts, Director Marketing & Communications Randstad Groep Nederland

Een organisatie in beweging

Met datagedreven outside-in-denken wil het uitzendbureau duurzame impact maken. Hierdoor gaan niet alleen de bekendheid en conversie omhoog, maar verbeteren op de lange termijn ook de NPS/tevredenheid, voorkeur, loyaliteit en het marktaandeel. Om dit alles waar te maken, bouwt het bedrijf één overkoepelende visie en strategie voor de hele Randstad Groep Nederland.

Randstad Groep Nederland beweegt van een puur faciliterende naar een strategisch partner. Om dit proces te ondersteunen, is er meer expertise op het gebied van o.a. branding, positionering, contentcreatie en data-analyse nodig. Met dit idee in het achterhoofd gaan de brandteams van Randstad, Tempo-Team en Yacht/ BMC met expertfuncties werken.

Vacature: CRM Lead

Binnen het bedrijf staat CRM nog in de kinderschoenen, maar met de vele beschikbare data zet deze strateeg dit vakgebied met gemak op. Aansprekende customerjourneys, customer-onboardingprocessen en loyaliteitsactiviteiten ontwikkelen, zijn voor deze persoon een koud kunstje.

Optimale een-op-een-relaties met de doelgroep creëren, dat is waar de CRM Lead in excelleert. Een groot inlevingsvermogen zorgt ervoor dat iedere klant, kandidaat of consultant zich persoonlijk aangesproken voelt. Op basis van inhoudelijke kennis en eerdere werkervaringen tuigt deze persoon krachtige CRM-campagnes via verschillende kanalen op. Om ze daarna nauwkeurig te volgen, te meten en te evalueren.

De liefde voor data en kennis van procesautomatiseringen is binnen deze rol van wezenlijk belang. Data is het nieuwe marketingbudget. De ideale kandidaat weet daarom precies hoe hij of zij alle data het beste voor zich laat werken. De inhouse-systemen en owned-mediamiddelen worden hierbij optimaal benut. Overigens duren CRM-trajecten vaak lang, wat vraagt om een geduldige en volhardende mentaliteit.

De CRM Lead is zowel strategisch als uitvoerend werkzaam en zit in het team van de Brand Manager Yacht/ BMC. Deze CRM-rol vormt de proefkamer van Randstad Group Nederland. Pakt een bepaald concept goed uit, dan kan dit worden uitgerold bij de andere merken: Randstad en Tempo-Team. Dit is gelijk de meerwaarde van deze rol, want de CRM Lead werkt dus indirect voor alle labels.

Als laatste beschikt de CRM-expert over een flinke hoeveelheid stakeholdermanagementskills. Hij of zij inspireert, informeert en deelt graag kennis met de andere merken binnen Randstad Groep Nederland. Dit gebeurt trouwens niet alleen intern, ook bij externe bureaus krijgt deze doorzetter de CRM-neuzen dezelfde kant op.

Randstad Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com.

 

Carrièreadvies van Dominique Hermans en Mariëtte Leenhout

Contact

Vivian den Dekker Mail

Neem contact op

Match

CRM Lead

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

CRM Lead

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

CRM Lead

Vraag over deze vacature? Vraag het Vivian den Dekker

Volgende vacature
Chief Digital OfficerBeveiligd: ERIKS

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.