Creative Marketing Manager

Creative Marketing Manager

  • Marketing
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2593 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sony Music Entertainment werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf zes jaar ervaring waarvan minimaal twee jaar als leidinggevende
  • Met het bedenken en laden van campagnes met een sterk digitaal profiel
  • Creatief
  • Innovatief
  • Datagedreven

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Sony Music Entertainment is een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Het bedrijf vertegenwoordigt de succesvolste internationale en nationale artiesten, onder wie Suzan & Freek, Travis Scott, Beyoncé, Nielson, Adele en Bruce Springsteen. De Creative Marketing Manager overziet de marketingcampagnes in Nederland van alle lokale en internationale artiesten van Sony Music en is verantwoordelijk voor de hele digitale- en contentstrategie.

Over Sony Music Entertainment

Van de honderdduizend nieuwe liedjes die er wekelijks (!) uitkomen op alle streamingplatforms, is een groot deel afkomstig uit de ‘stal’ van Sony Music. Werken bij Sony Music betekent werken met en voor de grootste artiesten ter wereld en Nederlandse sterren als Suzan & Freek, Nielson en Racoon. Het bedrijf heeft meerdere labels onder zich, waarvan Columbia Records, Epic Records en RCA Records de grootste zijn. De internationale en lokale labels vertegenwoordigen samen een breed scala van artiesten en muziekgenres.

De afgelopen jaren zorgden de opkomst van platforms als YouTube, Instagram, TikTok en Snapchat voor een enorme verschuiving in de muziekindustrie. Binnen de continu veranderende markt geldt Sony Music als innovatieve koploper. De razendsnelle ontwikkelingen en trends dwingen het bedrijf om goed met veranderingen mee te gaan en altijd voorop te blijven lopen. Innovativiteit en out-of-the-box denken, daar zijn ze bij Sony Music ongelooflijk goed in.

‘Ze’ zijn de 45 medewerkers op de elfde en twaalfde verdieping van het kantoor van Sony Music in de iconische A’DAM Toren in Amsterdam. Zij zetten zich – in nauwe samenwerking met zo’n twintig Belgische collega’s in Brussel – elke dag gepassioneerd in om hun artiesten optimaal over de bühne te krijgen. Die enorme passie voor muziek, artiesten en de industrie is de grootste drijfveer van iedereen die er werkt.

Vacature: Creative Marketing Manager

Het succes van de nationale en internationale artiesten valt of staat bij succesvolle digitale marketingcampagnes. Daar spelen verschillende factoren een rol in, waaronder snelheid, emotie en de ‘viral’ potentie van de content. In een ideale wereld creëert Sony Music non-stop originele content die naadloos bij de doelgroep aansluit. Aan de Creative Marketing Manager en haar/zijn team om die wereld te creëren.

Om de digitale strategie te optimaliseren en het succes van de campagnes te vergroten, heeft de Creative Marketing Manager heel veel data beschikbaar. Zij/hij verzamelt deze zelf uit de geavanceerde tools waar Sony Music mee werkt. Zijn/haar zorgvuldige analyse van alle data vormt een van de bouwstenen van de te ontwikkelen campagne. Daarnaast let de Creative Marketing Manager goed op ontwikkelingen in de industrie en de nieuwste trends in het digitale landschap. Daar speelt zij/hij snel en effectief op in, en zet ze om in kansen voor de artiesten van Sony Music. Out-of-the-box denken en innovatief durven zijn, is in deze rol een must. ‘Bij twijfel doen’, luidt hier het motto. In deze dynamische industrie is het cruciaal om snel keuzes te durven maken.

De Creative Marketing Manager is het creatieve, innovatieve brein achter de day-to-day campagnes; de productie en uitvoering liggen in handen van het team dat zij/hij gedeeltelijk aanstuurt. In dit team (7 fte) zitten onder meer een Streaming Manager, Project Managers en Content & Community Managers. Met een digital-first mindset, veel energie en vooral heel veel innovatieve ideeën zorgt de Creative Marketing Manager dat het team elke dag de meest verrassende, creatieve campagnes neerzet. Om de teamteamleden daarbij te helpen, deelt de Creative Marketing Manager met hen nieuwe inzichten en best practices rondom social platforms als TikTok, YouTube, Meta en Snapchat. De Creative Marketing Manager onderhoudt direct contact met interne stakeholders zoals het datateam, de Artist & Repertoire afdeling, het promotieteam, finance en de internationale labels van Sony Music.

Strategische denktank
De Creative Marketing Manager rapporteert direct aan Bart Wismans, Marketing Director. Samen met hem en een aantal andere collega’s vormen zij een denktank die continu brainstormt over nóg betere, nóg innovatievere en nóg succesvollere manieren om campagne te voeren. Als inhoudelijk sterke sparringpartner durft de Creative Marketing Manager de andere leden van de denktank te challengen en komt zij/hij zelf altijd met vernieuwende concepten en plannen die digitaal het verschil maken.

“Als Creative Marketing Manager ben je verantwoordelijk voor het creëren van content die onze artiesten nóg beter promoten. Als echte early adopter wil je altijd de eerste en de beste zijn. Het tempo ligt hoog en soms – vaak – gebeuren dingen heel ad hoc.” – Bart Wismans, Marketing Director

Deze functie is een mooie kans voor een datagedreven professional met aantoonbare ervaring in het bedenken van succesvolle digitale campagnes. In die campagnes bewees zij/hij een zeer innovatieve en creatieve denker te zijn, die altijd nét een stapje vooruit liep op de rest. Tot slot is passie voor muziek geen keiharde eis, maar in de praktijk wel een voorwaarde om elke dag met veel plezier naar kantoor te komen.

Interesse?

Sony Music Entertainment werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Creative Marketing Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.