Creative Designer

Creative Designer

 • Marketing
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 1495 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bedrijven concurreren meer dan ooit om schaars talent. Employer marketing is de doorslaggevende factor in die race. Het bedrijf dat haar employer story het meest helder en inspirerend over weet te brengen, wint. Top of Minds gaat bedrijven daarbij helpen. Daarvoor zoekt Top of Minds een Creative Designer die met de juiste beelden employer stories nog inspirerender en aantrekkelijker maakt.

TOP OF MINDS: JONG, AMBITIEUS EN SNELGROEIEND

Top of Minds is een Executive Search bureau gehuisvest in een mooie villa in Amsterdam-Zuid. Het bedrijf is de laatste drie jaar verdubbeld in omvang. Het team bestaat inmiddels uit dertig consultants, researchers en marketeers, van gemiddeld zo’n 30 jaar oud. De sfeer is positief en ongedwongen, maar ook prestatiegericht.

Content marketing en employer branding vormen de kern van het succes van Top of Minds. Zo zijn de vacatureteksten op de website met zorg geschreven en omkleed met interviews, achtergrondverhalen en inspirerend beeldmateriaal. Alles om het verhaal achter de bedrijven en de vacatures zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk weer te geven.

“Recruitment is all about stories. Met een goed verhaal werf je goede mensen. Met een beter verhaal werf je betere mensen. In de huidige war for talent is er slechts één manier om je te onderscheiden. Als werkgever moet jouw verhaal beter zijn dan dat van je concurrent.” – Esther de Kruijk, Managing Director Employer Marketing bij Top of Minds

Recent is Top of Minds gestart met het aanbieden van een nieuwe propositie. Een propositie waarin Top of Minds haar expertise op het gebied van content marketing en employer branding niet alleen inzet in combinatie met werving en selectie, maar ook als losstaande dienst.

Meer informatie over Top of Minds en de introductie van deze nieuwe propositie kun je teruglezen in dit recente interview op consultancy.nl.

DE ROUTE NAAR EEN KRACHTIGE EMPLOYER STORY

Top of Minds gaat onder leiding van Esther de Kruijk, Managing Director Employer Marketing, bedrijven helpen met het ontwikkelen van een krachtige employer story. Een employer story vertelt kort, krachtig en inspirerend waar het bedrijf voor staat, wat het precies doet en waarom het bedrijf voor professionals een interessante werkgever is.

Als buitenstaander weet Top of Minds snel door te dringen tot de kern. Dankzij de uitgebreide ervaring in executive search is het bedrijf in staat om die kern door te vertalen naar de arbeidsmarkt. Daarmee stelt Top of Minds bedrijven in staat kandidaten aan te trekken die de organisatie naar een hoger plan weten te tillen.

De aanpak die Top of Minds voor ogen heeft, is om eerst de bestaande employer story kritisch onder de loep te nemen en waar nodig aan te scherpen. Daartoe begint Top of Minds met het verzamelen van informatie van werknemers over hoe zij naar hun werkgever kijken. Dit gebeurt bijvoorbeeld middels een survey waarin vragen aan bod komen als: “Wat vind je leuk aan je werk en had je vooraf niet verwacht?” en “Wat kan je huidige werkgever verbeteren om je werk leuker te maken?”.

De tweede stap bestaat uit een of meer workshops met het management van het bedrijf om de resultaten van de survey te bespreken en te komen tot een aangescherpte employer story.

De specialiteit van Top of Minds ligt in het aanspreken van high-performing kandidaten die snel kunnen en willen doorgroeien, bijvoorbeeld voormalige consultants, managers binnen FMCG of COO’s van start-ups. Een energieke doelgroep met hoge verwachtingen. Om te toetsen of de geformuleerde employer story aansluit bij deze doelgroep, legt Top of Minds deze voor aan de high-potentials binnen het bedrijf.

DE EMPLOYER STORY IN ACTIE

Met alleen een goed doordachte employer story ben je er nog niet. De sollicitatiebrieven stromen pas binnen zodra de employer story is omgezet naar het juiste concept dat de juiste kandidaten op de juiste momenten en via de juiste kanalen bereikt.

Top of Minds vertaalt de employer story van haar klanten naar teksten, beelden en video’s. Denk hierbij aan materiaal voor op de bedrijfswebsite, aan vacatureteksten en aan posts op social media. Top of Minds ontwikkelt deze materialen samen met haar klanten. Ook adviseert of ontzorgt het bedrijf bij het verspreiden van de boodschap, om zo de employer brand te versterken bij precies die doelgroep die voor hen relevant is.

DE VACATURE: CREATIVE DESIGNER

Het Employer Marketing team van Top of Minds is in opbouw. Na tien jaar ervaring en bewezen succes in werving en selectie, gaat Top of Minds middels dit team nu doorschalen en de opgebouwde employer marketing expertise gericht inzetten binnen en buiten Top of Minds.

Een van de te vervullen vacatures is die van Creative Designer. De kern van de rol is het visualiseren van employer stories. De Creative Designer is in feite de eindredacteur op het gebied van beeld. Juist omdat het team nog in opbouw is, heeft de Creative Designer de mogelijkheid om de functie (bijvoorbeeld het exacte takenpakket en aantal uren per week) en de opzet van het team als geheel mede vorm te geven.

EÉN BEELD ZEGT MEER DAN DUIZEND WOORDEN

De Creative Designer is verantwoordelijk voor de doorvertaling van een employer story naar een uitgewerkt concept en de middelen. De visuele weergave is een niet te onderschatten onderdeel. Het is het eerste dat potentiële kandidaten zien en moet hen ertoe bewegen zich er verder in te verdiepen. Vervolgens is het beeldmateriaal rond de tekstuele content mede bepalend voor het gevoel dat de tekst bij de lezer oproept.

Met haar employer story wil het bedrijf specifieke doelgroepen van kandidaten bereiken. Iedere doelgroep en ieder communicatiekanaal vergt een andere aanpak, zowel tekstueel als visueel. Het is aan de Creative Designer om hier inventief mee om te gaan. Daarbij heeft de Creative Designer de vrijheid om nieuwe, innovatieve concepten te ontwikkelen rond het visualiseren van de employer story. Zo wil Top of Minds in de toekomst meer gebruik gaan maken van video. Een visie die de Creative Designer door kan ontwikkelen en in de praktijk kan brengen.

Het triggeren van de juiste doelgroepen is een essentieel onderdeel van het werk van de Creative Designer. Esthetiek en effectiviteit moeten hierin hand in hand gaan: het moet er prachtig uitzien, maar het moet ook (meetbaar) de juiste kandidaten aanspreken.

Samenwerking is in deze rol belangrijk. Zo werkt de Creative Designer nauw samen met de rest van het Employer Marketing team, zoals met de Managing Director Employer Marketing, met de Chief Editor en met de Online Marketeer. Samen werken zij aan een zo inspirerend mogelijke employer story, van inhoud tot tekst en van beeldmateriaal tot kanaalstrategie.

Voor het uitwerken van bepaalde visuele concepten gebruikt Top of Minds ook freelancers, zoals fotografen, videografen, een beeldredacteur en visual designers. De Creative Designer stuurt deze freelancers aan en borgt de kwaliteit van de eindproducten.

ERVARING & COMPETENTIES

 • Ervaring met grafisch vormgeven, bijv. bij reclamebureau of marketing bureau
 • Bedreven in InDesign en Photoshop
 • Affiniteit met fotografie

PERSOONLIJKHEID

 • Conceptueel vermogen
 • Creatief
 • Energiek
 • Goed gevoel voor sfeer en beeld

Neem voor meer informatie contact op met Esther de Kruijk via esther@topofminds.com.

Contact

Creative Designer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.