Country Manager

Country Manager

  • General Management
  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 840 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Your Special Delivery Service (YSDS) werkgeverspagina voor andere vacatures

Your Special Delivery Service (YSDS) is een internationale logistieke scale-up met kantoren in zeven landen. De vestiging in Amsterdam groeit, maar kan nog harder groeien. De Country Manager combineert een passie voor service en het uitbouwen van een business met een evenzo grote passie voor sales, en verveelvoudigt daarmee de Nederlandse omzet van YSDS.

Over Your Special Delivery Service (YSDS)

Special to you, Delivery by us: dat is de slogan van Your Special Delivery Service. Als een bedrijf of persoon iets wil versturen dat ‘gevoelig’, uitzonderlijk duur of op een andere manier bijzonder is, kloppen ze bij YSDS aan. Net als wanneer de bestemming niet gemakkelijk te bereiken is via de gangbare routes, maar deze toch zo snel mogelijk bereikt moet worden. Eigen vliegtuigen hebben ze niet; wel een enorm netwerk in de logistiek waaruit ze voor klanten de snelste en meest efficiënte oplossing destilleren, om vervolgens het hele traject van A tot Z te coördineren. Van pickup tot packaging, papierwerk (zoals douane documentatie), labeling, shipping, handling en tracking: YSDS neemt de klant alles uit handen.

Passie voor dienstverlening
De van oorsprong Zweedse scale-up begon in 2006 met het aanbieden van logistieke services voor verschillende industrieën. Ook al is de core business de afgelopen jaren hier en daar bijgeschaafd; de passie voor dienstverlening is altijd leidend gebleven. De extra mile lopen ze bij YSDS regelmatig; alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat de bestelling op tijd de juiste bestemming bereikt.

Nichemarkt: op maat gemaakte transportoplossingen
De focus van YSDS is de afgelopen jaren steeds meer toegespitst op een logistieke nichemarkt: bijzondere verzendingen. Variërend van kunstobjecten tot farmaceutische producten, corporate items (de laptop van de CEO), kostbare IT-producten (drones, een hololens) – en alles daartussenin.

YSDS is een relatief klein bedrijf waar, verspreid over twaalf vestigingen in zeven landen, in totaal 110 mensen werken, aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Stockholm. Het Amsterdamse kantoor staat in Amsterdam-Noord en telt zes enthousiaste, jonge medewerkers. Elk land wordt geleid door een Country Manager – waarvan er in totaal zeven zijn – en die elk kwartaal bij elkaar komen voor overleg. Maar ook tussentijds is er veel contact: lijnen zijn kort binnen YSDS.

Ambitieuze groeiplannen
De ambities van YSDS zijn niet mals: de komende drie jaar wil de scale-up de omzet verdubbelen. Nieuwe markten aanboren en meer kantoren openen is onderdeel van de roadmap naar succes. In sommige landen groeit de organisatie al flink, terwijl de groei op andere plekken nog wat achterblijft. De Nederlandse tak groeide afgelopen jaar met 30 procent. Die stijgende lijn moet doorgetrokken worden – liefst zo steil mogelijk.

“De Nederlandse markt is niet de gemakkelijkste om te veroveren. Juist daarom hebben we een enorme sales-minded Country Manager nodig die onze ambities meer dan waar kan maken.” – Johan Skaar, CEO

Vacature: Country Manager (Netherlands)

De Country Manager gaat die lijn de hoogte in duwen en daarmee een substantiële bijdrage leveren aan de beoogde groei van YSDS. Als hoofd van YSDS Nederland is de taak duidelijk: meer hoogwaardige klanten aantrekken die een hogere order value garanderen. Het leeuwendeel van zijn/haar tijd besteedt de Country Manager aan het aantrekken van nieuwe partijen, terwijl hij/zij tegelijkertijd het bestaande klantenbestand blijft bedienen.

Strategische blik en hands-on aanpak
De Country Manager is over de gehele linie eindverantwoordelijk voor de Nederlandse tak van YSDS. Doelgericht verkent de Country Manager het speelveld, weet de juiste partijen aan tafel te krijgen en ze vervolgens moeiteloos te overtuigen van de ijzersterke propositie van YSDS. Een rol waarvoor een strategisch vizier nodig is, maar een hands-on attitude eveneens onmisbaar is. In een organisatie die zo jong, dynamische en ambitieus is als YSDS, staat – indien nodig – iedereen met de spreekwoordelijke poten in de klei.

De Country Manager stuurt een team van zes mensen aan, dat zij/hij elke dag optimaal weet te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. De Country Manager draagt volledige P&L verantwoordelijkheid en rapporteert direct aan CEO Johan Skaar. Een netwerk en ervaring in de logistiek is een pre, maar geen harde vereiste. Wat dat wél is, zijn business sense, een enorm salesgedreven mindset en een tomeloze dosis energie. Passie voor service is een must, net als zin hebben in een mooie uitdaging.

YSDS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.