Country Manager Duitsland

Country Manager Duitsland

 • General Management
 • Consumer
 • Standplaats in Duitsland in overleg
 • 928 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BuyBay werkgeverspagina voor andere vacatures

De start-up BuyBay biedt bedrijven een volledige oplossing voor retourproducten. In Nederland heeft BuyBay in korte tijd de grootste e-tailers in Nederland aan zich weten te binden. De Country Manager Duitsland brengt de succesformule voor het eerst naar het buitenland.

BuyBay: een nieuwe oplossing voor retourproducten

Gemiddeld 15% van alle producten die online worden verkocht, worden teruggestuurd. Dat is een enorme stroom aan producten met een grote diversiteit. Het kost bedrijven vaak veel geld en moeite deze producten te verwerken, omdat ze niet meer als nieuw te verkopen zijn en veel opslagruimte innemen. Retourproducten worden nu vaak opgekocht door handelaren voor de onderdelen of om ze als product met mankementen te verkopen. Sommige e-tailers proberen retourproducten met veel moeite alsnog zelf te verkopen. BuyBay biedt een nieuwe oplossing. Met slimme IT, ondersteund door professionele business intelligence, finance en customer service teams verwerkt BuyBay alle retourproducten van klanten. Hoe dat in z’n werk gaat? Na beoordeling en eventuele reparatie worden retourproducten via complexe zelf-ontwikkelde software automatisch op het platform waar de meeste waarde te halen is verkocht. Zo wordt voor elk product individueel de return geoptimaliseerd en zorgt de oplossing van BuyBay ervoor dat bedrijven een hoger percentage van de oorspronkelijke waarde kunnen genereren. Daarnaast blijven de producten zo hun oorspronkelijke functie vervullen en hun normale levensduur behouden.

Hoe het begon

BuyBay is een start-up, opgericht in 2014 door Thijs Bosgoed en zijn broer Erik Bosgoed. Beiden hebben een belangrijke rol gehad bij het opzetten en professionaliseren van Groupon in Europa. Ze openden het hoofdkantoor in Amsterdam en het distributiecentrum in Heteren, vlakbij Arnhem. Op beide locaties samen werken nu meer dan 50 medewerkers. Wegens sterke groei verhuizen ze het hoofdkantoor binnenkort naar ‘The Curve’, een modern kantoor op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Na de enorm snelle groei in Nederland is het een logische stap om het succes van BuyBay in het buitenland voort te zetten. BuyBay introduceren in Duitsland is stap één, de rest van Europa zal snel volgen.

Vacature: Country Manager Duitsland

BuyBay staat op het kantelpunt waar elke hard groeiende start-up op terecht komt: het punt van opschaling. De volgende tien mensen die worden aangenomen zullen voor een groot deel het succes van BuyBay gaan bepalen. De Country Manager Duitsland zal hiervan de eerste zijn. Na bewezen succes in Nederland, is het voor BuyBay tijd om over de landsgrenzen heen te gaan. De Country Manager Duitsland zal hierin een cruciale rol spelen, want een succesvolle introductie bij de oosterburen is een ticket voor verdere internationale groei. De Country Manager is dan ook nauw betrokken bij het Management Team in Nederland en rapporteert direct aan Thijs Bosgoed (CEO).

“Hoe ik besloot om naar BuyBay over te stappen? Dat ging eigenlijk heel snel. Maandag stelde Thijs (CEO van BuyBay) het idee voor. Hij had een goed verhaal. Dinsdag was het besloten en woensdag zat ik hier op kantoor. Dat is wel kenmerkend voor hoe we dingen doen hier bij BuyBay.” – Teun Kraaij (ex-McKinsey), CSO BuyBay

In de nabije toekomst zal BuyBay verder uitbreiden in Europa. Dat betekent dat er meer Country Managers worden aangenomen. De Country Manager Duitsland zal de opgedane kennis en ervaring met hen delen. Dat loopt uiteen van: het ontwikkelen van de beste pitch naar potentiële klanten en verdere aanscherping van het business model afhankelijk van de lokale markt, tot het neerzetten van een eigen team.

Persoonlijkheid

 • Co-founder spirit
 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Zelfstandig
 • Resultaatgericht

Ervaring

 • Commerciële ervaring
 • Achtergrond als Strategy Consultant
 • Ervaring in een start-up omgeving
 • Zakelijke ervaring in Duitsland
 • Spreekt vloeiend Duits

Interessant, want:

 • Een start-up opschalen in de meest zuivere vorm
 • Bouw het succes en deel mee in de benefits
 • Zelfstandig opzetten van Duitse commerciële organisatie

Nieuwe sales office in Duitsland

De Country Manager zet een sales office op in Duitsland. Het doel: op senior niveau langdurige B2B relaties ontwikkelen en onderhouden met de grote én kleine e-commerce partijen in Duitsland. In eerste instantie focust de Country Manager natuurlijk op de grote online retailers, zoals Amazon en Otto. Maar ook de kleinere retailers hebben retourproblemen en kunnen belangrijk zijn voor het opbouwen van business cases en de naamsbekendheid. De strategie is het starten van pilot-projecten bij potentiële klanten. Wanneer deze aantoonbaar succesvol zijn, is het zaak de relatie uit te breiden en intensiveren. De Country Manager is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en is in staat dat te vertalen naar mogelijkheden voor de klant van BuyBay. Deze functie is naast commercieel en strategisch, ook heel pragmatisch. De Country Manager is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor het openen van een kantoor, het aannemen van medewerkers, het managen van lokale partners, en het bouwen van de lokale sales organisatie. Omdat de Country Manager veel schakelt met het Nederlandse hoofdkantoor omtrent strategie, groei, KPI’s, etc en ook veelvuldig kennis zal maken met potentiële klanten, reist deze persoon veel.

“Er wordt dus wel wat gevraagd. Maar als deze scale-up sleutelpositie goed wordt vervuld, ben je echt onderdeel van het succes.” – Thijs Bosgoed, CEO BuyBay

 

Contact

Country Manager Duitsland Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.