Corporate Recruiter

Corporate Recruiter

  • HR
  • Industrial
  • Rotterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1163 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Anthony Veder werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Ten minste 5 jaar ervaring
  • In recruitment
  • Hands-on
  • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Anthony Veder zet zich in voor een duurzame toekomst van de maritieme industrie. De rederij, onderdeel van HAL Investments en een particuliere familie, richt zich uitsluitend op het transport van gas. De Corporate Recruiter is verantwoordelijk voor het werven van medewerkers voor het Rotterdamse hoofdkantoor. Een uitgelezen kans voor een inhoudelijk sterke en hands-on recruitmentprofessional.

Over Anthony Veder

In de maritieme wereld geldt Anthony Veder als een pionier die de industrie wil veranderen. Sinds de oprichting in 1937 bouwde het bedrijf nationaal en internationaal een sterke reputatie op, waarin innovatie, veiligheid en duurzaamheid de boventoon voeren. In 1969 exploiteerde Anthony Veder de eerste gastanker. Sindsdien heeft het bedrijf zijn kennis en expertise op dat gebied flink uitgebreid.

Vandaag de dag heeft Anthony Veder een technisch geavanceerde vloot van meer dan dertig gas- en Liquefied Natural Gas (LNG) -tankers, waarmee het zich richt op petrochemische gassen (Petchems), LNG, ammoniak en koolstofdioxide (CO2). De rederij wil klanten en leveranciers wereldwijd helpen om gas op een duurzame manier te vervoeren. Door hun oplossingen te bieden die beter zijn voor mens en milieu, levert het bedrijf een bijdrage aan een duurzamere scheepvaartindustrie en een betere wereld. Om de positie als rolmodel te verstevigen, moet de eigen operatie uiteraard volledig klimaatneutraal zijn. Die ambitie wil Anthony Veder uiterlijk in 2035 gerealiseerd hebben.

Werken bij Anthony Veder betekent werken in een snelgroeiende organisatie die continu zoekt naar nieuwe manieren om de status quo uit te dagen, en naar nieuwe technologische en logistieke oplossingen om klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Vacature: Corporate Recruiter

De HR-organisatie van Anthony Veder is opgedeeld in twee takken die zich respectievelijk op kantoorfuncties en op zeevarenden richten. De Corporate Recruiter is verantwoordelijk voor het wervingsproces voor nieuwe medewerkers – van junior tot C-level-functies – voor het kantoor in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, waar momenteel ongeveer 110 mensen werken.

De verantwoordelijkheid van de Corporate Recruiter behelst het hele proces: van de vacature-aanvraag, het schrijven van de vacaturetekst en het opzetten van de wervingscampagne, tot het inplannen van afspraken, het voeren van interviews, het afnemen van assessments en het opstellen van de arbeidsovereenkomst – en alles daartussenin.

Naast het operationele aspect speelt de Corporate Recruiter ook op inhoudelijk en conceptueel vlak een belangrijke rol. Als eerste aanspreekpunt voor de organisatie kan zij/hij/hen op hoog niveau meepraten en adviseren over allerhande HR-vraagstukken. De Corporate Recruiter denkt out-of-the-box, durft collega’s op elk niveau te challengen en stelt de juiste vragen, maar is ook sensitief voor interne dynamieken. Zij/hij/hen is onderdeel van het HR-team – dat naast de Corporate Recruiter uit een HR Officer, een HR-projectmedewerker, een Employer Branding Specialist en twee office managers bestaat – en rapporteert direct aan Iris van Dongen, HR Manager.

Hoewel de key focus van de Corporate Recruiter op recruitment ligt, houdt zij/hij/hen zich ook bezig met andere HR-thema’s. Deze projecten zijn onder meer gericht op diversiteit en inclusie, beter gebruik van data en employer branding. In de dagelijkse praktijk werkt de Corporate Recruiter nauw samen met de hiring managers, het communicatieteam en externe bureaus. In lijn met de ondernemende cultuur van Anthony Veder zoekt de Corporate Recruiter altijd naar manieren om processen efficiënter en effectiever in te richten. Proactiviteit is bij Anthony Veder geen nice-to-have, maar een must.

“Als Corporate Recruiter ben je verantwoordelijk voor het hele recruitmentproces. Je bent de gesprekspartner die op het hoogste niveau met afdelingsmanagers en directieleden meedenkt over recruitment en HR in onze organisatie. Een HR-professional met een pure passie voor recruitment kan hier operationeel én inhoudelijk excelleren.” – Iris van Dongen, HR Manager

Anthony Veder is een ondernemende organisatie waarin medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen. Naast het internationale karakter van de business bestaat ook de medewerkerspopulatie uit verschillende nationaliteiten. Daarom is naast vloeiend Nederlands beheersing van het Engels een must.

Interesse?

Anthony Veder werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emmadewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.