Corporate Development Associate

Corporate Development Associate

 • Consulting Exit
 • Sustainability
 • Utrecht
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 2018 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fudura werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf drie jaar ervaring
 • In investment banking, corporate finance of corporate development, private equity of strategieconsulting
 • Ervaring met het opzetten, analyseren en onderhouden van business case modellen
 • Analytisch
 • Sterke communicatie, project- en stakeholdermanagementskills
 • Affiniteit met de energietransitie
 • Uitstekende beheersing van het Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met hun infrastructure-as-a-service model helpt Fudura ondernemingen te verduurzamen. Dat doet het bedrijf al voor 25.000 klanten, en dat aantal moet de komende jaren flink toenemen. De Corporate Development Associate is een van de drijvende krachten achter de uitbouw van corporate development-gerelateerde activiteiten, en daarmee een actieve aanjager van de groei van Fudura.

Over Fudura

Zo’n vijfentwintigduizend organisaties legden het afgelopen decennium hun duurzame energie-infrastructuur in handen van Fudura. Met de juiste hardware, meetdiensten, intelligent databeheer en kundig advies op maat helpt Fudura klanten om hun energieprestaties te verbeteren. Zo stelt Fudura deze partijen – onder meer ASML, Philips, NS en ProRail – in staat om hun klanten beter van dienst te zijn en bouwt het bedrijf proactief mee aan een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat.

Fudura bestaat officieel elf jaar, maar bouwt op decennialange ervaring in de energietransitie. Sinds de oprichting wist het bedrijf elk jaar stevig uit te breiden. Vandaag de dag is er sprake van een heuse groeispurt, mede versterkt door het instappen van investeringspartijen PGGM en DIF. Intussen telt de organisatie bijna vierhonderd medewerkers, die vanuit het hoofdkantoor in Utrecht of een van de vijf andere vestigingen verspreid over Nederland werken.

De komende jaren wil Fudura zijn leidende rol in de energietransitie verstevigen en verder uitbouwen, onder meer door zich niet langer als productgedreven organisatie, maar meer als provider van integrale oplossingen te positioneren. Die transitie heeft niet alleen impact op het productportfolio, maar vraagt ook om nieuwe capabilities, een cultuurverandering en een waardegedreven aanpak waarbij men naar organische en anorganische groei kijkt.

Vacature: Corporate Development Associate

De Corporate Development Associate speelt een cruciale rol in het realiseren van Fudura’s grote groeiambities. Daarbij ligt de focus zowel op organische als op niet-organische groei. De Corporate Development Associate bepaalt, volgt en bewaakt acquisitiedoelstellingen om de M&A-pipeline uit te breiden. Zij/hij ondersteunt het M&A-team bij de uitvoering van fusies en overnames en daaropvolgende integratieprocessen. De taken die de Corporate Development Associate uitvoert zijn divers, zoals het uitvoeren van financiële modellering en waardering en dealstructurering. Zij/hij voert samen met (externe) adviseurs due diligence-onderzoek uit en informeert en adviseert senior leiderschap en de Raad van Commissarissen over alle bevindingen.

De focus van de Corporate Development Associate reikt verder dan M&A; zij/hij kijkt ook naar strategisch interessante partnerships en buigt zich over uitdagende financieringsvraagstukken. De Corporate Development Associate is nauw betrokken bij het opzetten van nieuwe businessproposities en berekent of deze (financiële) waarde toevoegen. In de dagelijkse praktijk werkt zij/hij nauw samen met onder meer de Corporate Development Manager – aan wie zij/hij direct rapporteert – en met de CFO, CEO, Strategy Director en de Finance Manager.

We hebben het vandaag de dag veel over purpose-gedreven functies. De rol van Corporate Development Associate is dat bij uitstek. Je bent echt onderdeel van de oplossing waarmee de energietransitie significant versneld kan worden.” – Beert Wassenaar, CFO

De rol is een kans voor een gedreven Corporate Development Associate die graag haar/zijn kennis en expertise inzet bij een organisatie die in het hart van de energietransitie opereert. In deze rol heeft zij/hij niet alleen de kans een cruciale bijdrage te leveren aan de toekomst van Fudura, maar tevens aan het versnellen van de energietransitie in Nederland en bij te dragen aan een betere, duurzame wereld.

Interesse?

Fudura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.