Corporate Communication Manager

Corporate Communication Manager

  • Marketing
  • Energy
  • 's-Hertogenbosch
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 820 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent is de Nederlandse marktleider in (duurzame) energie en gas en wil haar nummer 1-positie graag behouden. De missie, visie en kernwaarden van het merk moeten zowel intern als extern helder én op elkaar aangesloten zijn. En precies dít gaat de Corporate Communication Manager realiseren.

Over Essent

Al jaren is Essent de grootste speler in de Nederlandse energiemarkt. En als onderdeel van het Europees leidende E.ON werkt Essent inmiddels – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – in multinationaal verband. De organisatie levert energie en gas aan miljoenen consumenten en ondernemers. Maar dit is niet alles, want ook in de vorm van slimme apparaten voor thuis, decentrale opwekkingsmogelijkheden en financieringsoplossingen bedient het haar klanten. Dit alles met een duidelijk doel voor ogen: betaalbare en duurzame energie voor iedereen.

Vandaag de dag zit de energiesector midden in de energietransitie: de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen naar volledig groene energie. Een impactvolle verandering die veel voeten in de aarde heeft en ook op communicatievlak vraagt om veel expertise. Hoe zet je alle inzichten op de juiste manier neer om de positionering van Essent continu te verstevigen? Dat is de cruciale vraag waar de ervaren Corporate Communication Manager antwoord op gaat geven.

Team Corporate Communication
De Corporate Communication Manager komt terecht in het team Corporate Communication, dat onderdeel is van de afdeling Corporate Affairs. Onder leiding van Robin Janszen – Head of Corporate Communication – bouwt het vijfkoppige team verder aan de ijzersterke reputatie van Essent en haar merken. De ideale kandidaat is op het gebied van zowel interne als externe communicatie in topvorm.

Vacature: Corporate Communication Manager

Een sparringpartner en trusted advisor voor de energiebusiness, dat is de ideale Corporate Communication Manager van Essent. Op basis van enkele profileringsthema’s werkt zij/hij aan een nog sterkere merkpositionering. Van de internal engagement vergroten tot ‘klantkampioen’ van Nederland worden, deze enthousiaste persoonlijkheid helpt Essent aan de status van sociaal geëngageerde high value brand.

Met haar/zijn goed ontwikkelde smart business attitude weet de Corporate Communication Manager precies wanneer iets impact maakt. Of juist niet. Zij/hij is een snelle denker die nieuwe communicatiestrategieën ontwikkelt, uitzet en vertaalt naar concrete acties. Om vervolgens de effectiviteit ervan te meten en weer te verbeteren. De gewenste kandidaat is een doorzetter, weet waar zij/hij voor staat en kan makkelijk “nee” zeggen. Bovendien is deze allround corporate-communicatieprofessional een kei in issuemanagement en crisiscommunicatie.

De combinatie van strategisch denken en hands-on mentaliteit is op het lijf van deze Corporate Communication Manager geschreven. Zij/hij stuurt niemand hiërarchisch aan, maar wel functioneel. Deze kartrekker is proactief en werkt samen met collega’s aan interne en externe communicatieprojecten. En om tot een volledig geïntegreerde communicatiestrategie te komen, betrekt zij/hij ook de andere afdelingen/merken erbij.

“Essent voelt als een professionele familie waarin fouten maken mag – mits je ervan leert. Bovendien is er veel ruimte om initiatief te nemen en dingen op te pakken. Er heerst een heel positieve dynamiek, collega’s zijn enorm betrokken en sterk resultaatgericht.” – Robin Janszen, Head of Corporate Communication

Als sparringpartner praat de Corporate Communication Manager mee over de inhoud van zaken en onderhoudt tegelijkertijd goede mediarelaties. Daarnaast draait zij/hij mee in de piketdienst, dus een talent voor woordvoering is mooi meegenomen. Het werkgebied is dynamisch. Het kenmerkt zich door grote politieke, maatschappelijke en commerciële belangen, maar dankzij goede communicatieve- en stakeholdermanagementskills, een flinke dosis overtuigingskracht én tact creëert zij/hij eenvoudig commerciële kansen.

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.