COO

COO

 • Operations
 • Technology
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1928 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de True werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring
 • In C-level operations management
 • Met cloud managed services en eventueel professional service
 • Sterk ontwikkelde change management, leadership, en people skills
 • Organisatiesensitief

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De Amsterdamse cloud hosting en managed services provider True bouwde de afgelopen 24 jaar een sterke reputatie en een robuust klantenportfolio op. Nu staat het bedrijf klaar voor de volgende groeifase, met een verschuiving van focus naar een full-service, cloud-native IT-partner. De nieuwe Chief Operations Officer zal die veelomvattende verandering op het gebied van operations in goede banen leiden.

Over True

Ready, set, scale. Het in Amsterdam gevestigde True helpt klanten op eigenwijze manier met hosting-, Kubernetes- en cloudoplossingen. True heeft een natuurlijke drang om het altijd simpeler, beter, efficiënter en vooral slimmer te doen. De organisatie bepaalt haar eigen standaard, in middelen, mensen en mentaliteit. Alleen de beste oplossing telt, voor klanten, partners, maar ook voor True en haar Trueligans zelf.

True is onderdeel van The Digital Neighborhood (TDN), een groep technologiebedrijven gericht op AI en Microsoft Cloud, waar private equity-groep EMK een meerderheidsbelang in heeft. Deze groep heeft een buy and build-strategie die heeft geleid tot een aantal mooie overnamen in de afgelopen jaren, zoals Pink Elephant. Ook de komende jaren zullen er (internationale) overnamen plaatsvinden.

Voor de komende jaren zal de hybrid cloud strategisch het belangrijkst worden voor True. Dankzij een verdere verdieping van de samenwerking met een belangrijke strategische partner ontstaat komend jaar een robuust full-service, cloud-native bedrijf, met de unieke propositie en positionering die daarbij hoort.

Dat betekent nogal wat voor de operatie. Van Consultancy tot Managed Services en Continuous Improvement: dit zal allemaal onder de nieuwe Chief Operations Officer (COO) vallen. En op deze gebieden wordt heel wat verandering en verbetering verwacht.

Vacature: Chief Operations Officer

De nieuwe COO zet diens visie, kennis, ervaring en besluitvaardigheid in om vanuit Operations True’s nieuwe, cloud-native propositie vorm te geven. Hierbij is zij/hij de drijvende kracht achter een stevige professionaliseringsslag van de gehele operatie, en daarmee van het volledige team. De ambitie is om binnen de komende twee jaar te groeien naar meer dan honderd fte’s. De focus ligt hierbij op kwaliteit, security en efficiëntie.

De verschuiving richting een full-service, cloud-native organisatie betekent niet alleen dat er goed moet worden nagedacht over de vraag “Hoe zetten we dat neer in de markt?” Het betekent ook dat de operatiekant van proposities en delivery zo efficiënt mogelijk moet worden ingericht, met een frisse en klantgerichte visie.

De COO bijt zich daarom vast in de uitdaging om de kwaliteit en stabiliteit van de operatie sterk te verbeteren, onder andere door de operatie meer data-driven te maken, strategischer te sturen op volume en value van het klantenportfolio en een top-fit toolingportfolio neer te zetten dat dit alles ondersteunt. Er bestaat binnen True veel drive en positieve energie, maar zowel bestaande als nieuwe processen en werkwijzen moeten een flinke stap maken naar het volgende volwassenheidsniveau om de groeiambities waar te maken.

De COO weet met haar/zijn people skills en ervaring in change management het enthousiasme en de drive van de Trueligans in te zetten om de grote ambities van True verder vorm te geven. Zij/hij is in staat om het Operations-team te inspireren en mee te krijgen in deze grote, belangrijke veranderingen.

Team en cultuur
De COO zal onderdeel uitmaken van de directie, met naast zich een HR Manager, CFO, CCO en CEO. Zij/hij zal direct leidinggeven aan vijf teammanagers en een tweekoppig delivery-team. De COO zal deze managers zowel coachen en ondersteunen in het optimaal uitvoeren van hun rol, als in hun eigen groei.

True verenigt het beste van twee werelden: de cultuur van een startup en het klantenportfolio van een corporate. Er leeft een diepgewortelde cultuur, waarbij de liefde voor tech als bindmiddel fungeert. De eigen bar ‘Truebadour’ en de koosnaam ‘Trueligans’ zijn uitvloeisels daarvan.

“True staat aan de vooravond van een cruciale nieuwe richting in de bedrijfsstrategie. Met inmiddels 24 jaar op de klok heeft True al de nodige pivots gemaakt om relevant te blijven in de markt. Het is echt ongekend om een financieel gezonde organisatie te hebben met zoveel ervaring, en tegelijkertijd met de cultuur en drive van een startup.” – Marilou van Doorn, CEO

Dit is een mooie kans voor iemand met de nodige ervaring in en een ontwikkelde visie op cloud operations om een sterk, financieel gezond bedrijf met een unieke cultuur te helpen de volgende stap te maken. En om met behulp van haar/zijn people en leadership skills de organisatie te begeleiden naar de volgende periode van groei en succes, op alle vlakken.

Interesse?

True werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.