COO

COO

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 2 april 2020
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pricewise werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Strategisch en analytisch denker
 • >7 jaar werkervaring
 • In strategieconsulting
 • Met kennis van E-commerce en Development

Pricewise vindt dat iedereen de beste deal verdient voor grote of moeilijke uitgaven, zoals energie en financieringen. Inmiddels is het bedrijf een van de grootste onafhankelijke vergelijkingssites van Nederland, en regelt het deals die de consument nergens anders krijgt. Pricewise zoekt een COO om de juiste focus en structuur aan te brengen en het team te helpen professionaliseren.

Over Pricewise

Pricewise is in 2007 opgezet door twee ondernemers pur sang, Hans de Kok en Niels Brölman. Zij zagen de potentie van prijsvergelijkingssites, schreven een pitch, en overtuigden daarmee ABN AMRO een flinke lening toe te kennen. Inmiddels heeft het bedrijf een gezonde omzet en EBIT.

Dit succes is te danken aan de ijzersterke ondernemersmentaliteit van de founders. Maar nu het bedrijf hard gegroeid is, is alleen ondernemerstalent niet meer voldoende om het naar de volgende fase te begeleiden. Er moet meer focus komen en een duidelijke strategie, en de operatie moeten worden geprofessionaliseerd.

Strategie en professionalisatie
De founders en het managementteam van Pricewise hebben zich onlangs op een nieuwe strategie gestort. Het bedrijf wil een adviseur zijn voor alle moeilijke uitgaven waar consumenten een beslissing in moeten nemen, en daartoe is een aantal doelen geformuleerd. De organisatie wordt opnieuw vormgegeven aan de hand van business units in plaats van functionele afdelingen; nieuwe categorieën moeten worden geïdentificeerd en ontwikkeld; en er komt een focus op het vergroten van direct traffic en op cross-sell mogelijkheden.

Tegelijk is er aan de achterkant behoefte aan professionalisering binnen de hele organisatie, en het stellen van prioriteiten en focus. De nieuwe COO gaat daar voor zorgen – te beginnen bij de afdelingen  software development, BI en customer care waar de COO direct verantwoordelijk voor is.

Vacature: COO

Bij Pricewise is de cultuur er één van doeners. Het is aan de COO om structuur en helderheid te brengen. Daarbij moet de juiste sturingsinformatie gezocht en gebruikt worden en moeten er duidelijke roadmaps worden ingezet. De COO gaat dat doen aan de hand van dienend leiderschap en vooral: het stellen van de juiste vragen. Hij of zij heeft reeds stevige ervaring met (het aansturen van) Business Intelligence en Software Development en is daardoor instaat direct impact te hebben en de teams te helpen met bijvoorbeeld prioriteren. Ook voor de andere relevante afdelingen is hij/zij uitstekend in staat te helpen door kritisch en analytisch te zijn. Welke data mag niet ontbreken in rapportages? Wat wordt de recruitmentstrategie en welke processen horen daarbij? Hoe behoud het Development team de connectie met de business?

Kortom, de COO brengt focus, ter ondersteuning en professionalisering van de afdelingen Software Development (25 FTE), Operations, Customer Care (15 fte), Business Intelligence, ICT, Facilities en HR (samen ~15 FTE).

Het profiel
De ideale kandidaat voor deze rol is in staat de juiste vragen te stellen en snel tot slimme inzichten te komen. Dat zit hem niet in een hoge mate van autoriteit of senioriteit, maar in het brengen van een analytische blik en sterk procesinzicht. Bij voorkeur heeft deze persoon een achtergrond als (strategie)consultant, en technische kennis vanuit ervaring bij een BI- of Development afdeling. In elk geval is hij of zij getraind in strategisch en analytisch denken, het opleveren van kwalitatief hoogwaardig werk, goed procesdenken, meedenken met technische vraagstukken, en omgaan met druk. Ervaring met E-commerce is daarnaast een pre.

De COO gaat een team aansturen van zo’n 50 mensen, inclusief 20 developers in het buitenland. Van deze 50 mensen heeft de COO 5 direct reports. Dit is een ideale rol voor een oud-(strategie)consultant die de stap naar een directiefunctie wil maken, in een succesvolle scale-up met grote potentie. Hij of zij gaat niet alleen carrière maken dankzij de rol zelf, maar kan ook flinke professionele groei verwachten dankzij de samenwerking met de succesvolle ondernemers achter Pricewise.

Pricewise werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

COO

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

COO

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

COO

Vraag over deze vacature? Vraag het Marlies Hoogvliet

Volgende vacature
Associate Financial ControlLOGEX

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.