COO

COO

 • Finance
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 29 maart 2024
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1620 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 7 jaar ervaring
 • Financiële achtergrond
 • Strategisch
 • Projectmanagement
 • Analytisch
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Toen Anna en Marlot in 2022 Maniac Nails startten, hadden ze heldere doelstellingen die ze in drie jaar hoopten te bereiken. Wat ze nooit hadden verwacht, gebeurde: binnen tien maanden waren de targets al gehaald. Binnen start-upland een unieke prestatie. Om de snelle groei in goede banen te leiden, trekt Maniac Nails een ervaren Chief Operations Officer aan.

Over Maniac Nails

Maniac Nails biedt een alternatief voor de tijdrovende, kostbare gelmanicure waarvoor mensen normaliter naar een nagelsalon gaan. Met de gellakstickers van Maniac heeft iedereen binnen een kwartier een hoogkwalitatieve gelmanicure die zij of hij gemakkelijk zelf kan aanbrengen. Ook zijn de stickers in tegenstelling tot veel andere nagellakmerken vegan en dierproefvrij. Met die propositie en de steun van een viertal angel investors betraden Anna de Koning en Marlot Meddens – die elkaar leerden kennen toen ze beiden bij Slingshot Ventures werkten – in de zomer van 2022 de Nederlandse markt.

Vanaf dat moment ging het hard. Binnen een jaar verkocht Maniac Nails meer dan honderdduizend producten en tikte de omzet de magische grens van een miljoen euro aan. Het succes dankt Maniac aan de combinatie van een ijzersterk product en succesvolle influencermarketing. Het team telt inmiddels twaalf vaste en freelance medewerkers die samen de Europese markt willen veroveren. Het momentum hebben ze mee: niets wijst erop dat de groei de komende tijd af zal nemen, integendeel. De Chief Operations Officer (COO) vertaalt de ambities naar concrete doelstellingen en legt daarmee een stevig fundament voor verdere groei.

Vacature: Chief Operations Officer

In de fase waarin Maniac zich bevindt, willen de founders hun vizier vol richten op strategie en verdere groei. De COO ontzorgt hen op zo’n manier dat zij dat kunnen doen, in het volste vertrouwen dat de operatie effectief wordt aangestuurd. Een mooie rol voor een kundige COO met ervaring in een snelgroeiende organisatie.

Maniac is een scale-up met een enorme groeipotentie, maar ook met behoefte aan meer structuur en procesoptimalisatie. Deze optimalisatiemogelijkheden liggen zowel op het financiële als op het operationele vlak. Zo bouwt de datagedreven COO dashboards om voortgang van de concrete doelstellingen te meten, voert financiële analyses uit en vertaalt inzichten naar de juiste strategische lijnen en processen. De rapportages, en facturatie- en payrollproces zijn uitbesteed bij een externe partij, die wordt aangestuurd door de COO.

Met een kritische blik neemt de COO de operatie van Maniac nauwkeurig onder de loep. Zij/hij richt nieuwe processen in, bekijkt waar mogelijkheden zijn voor verbetering van bestaande processen en implementeert deze hands-on in de organisatie. De voorraad en het beheer ervan heeft haar/zijn speciale aandacht: ook daar zoekt de COO naar optimalisatiemogelijkheden. Dat geldt ook voor de website en IT: de COO werkt nauw samen met de developer en designer om de website continu te verbeteren en nieuwe features toe te voegen.

In een organisatie die zo snel groeit als Maniac is het vanzelfsprekend dat het team op korte termijn zal uitbreiden. Ook in dat proces speelt de COO een sleutelrol. Zij/hij trekt de juiste mensen aan, bepaalt duidelijke KPI’s en zorgt ervoor dat het (groeiende) team onder alle omstandigheden optimaal blijft presteren.

“Maniac Nails bestaat pas anderhalf jaar, maar we hebben onze langetermijndoelen al meerdere keren bij moeten stellen. We zitten in een stroomversnelling. Na succes in Nederland en België, staat expansie in de rest van Europa op het programma. Als COO zorg je ervoor dat we die ambitie kunnen realiseren.” – Marlot Meddens, CEO

Om in deze rol succesvol te zijn, zijn een heldere strategische visie en financiële kennis onmisbaar. De ideale kandidaat is een finance professional of voormalige consultant die zich thuis voelt in een ambitieuze B2C-marketingorganisatie met een hoge snapsnelheid en dito werktempo. Zij/hij denkt in mogelijkheden en heeft een uitgesproken can-do mentaliteit. Bovenal ziet de COO de rol als een unieke kans om samen met twee gepassioneerde founders Maniac Nails nóg succesvoller te maken.

Interesse?

Maniac Nails werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emmadewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

COO

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.