COO & Co-founder

COO & Co-founder

  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring

Voor wie?

  • WO (technisch is een pre)
  • Minimaal 7 jaar ervaring in een combinatie van strategische en operationele functies, waarbij een aantal jaar in strategieconsulting
  • Affiniteit met en kennis van IT en Finance
  • Affiniteit met de energie en snelheid van een startup

Naduvi is het home & living platform waar een gecureerde selectie interieurmerken afgeprijsde producten direct aan consumenten verkoopt. De online outlet biedt een hoog kwaliteits- en serviceniveau, aan zowel haar klanten als haar zakelijke partners. E-commerce in Home & Living is een complex spel tussen commercie, logistiek, IT, BI en klantenservice. De nieuwe COO gaat dit, in een team met de huidige CEO en de CTO, realiseren.

Naduvi

Naduvi is een goed gefunde start-up van het beste soort: een goed idee dat een aantoonbaar gat in de markt opvult, bedacht en uitgevoerd door slimme mensen met veel ervaring in de sector. CEO Itai Gross heeft jarenlange ervaring in e-commerce en specifiek in home & living, en zag daar dat vrijwel elk interieurmerk te maken heeft met zo’n 20% onverkochte of stilliggende voorraad. Door de opkomst van online marktplaatsen zijn merken gaan investeren in de mogelijkheid om producten direct aan eindconsumenten te leveren. Naduvi combineert deze twee zaken. De e-tailer geeft mooie interieurmerken ruimte op haar platform om, tegen een transactie-fee, overstock met fikse kortingen te verkopen. Iedereen wint: de consument betaalt veel minder dan de hoofdprijs; de fabrikant verdient alsnog aan overtollige voorraad zonder er veel voor te hoeven doen; en Naduvi verdient aan de transactie.

“De home & living markt staat op een interessant kruispunt. Doordat merken steeds beter Direct to Consumer kunnen opereren, veranderen de regels van het spel aanzienlijk. Daar ziet Naduvi een kans.” – Itai Gross, CEO Naduvi

Het bedrijf wordt gerund door de CEO met om zich heen een sterk team van onder andere een CTO, een acting COO, en een Head of Growth. Eén van de grootste uitdagingen voor het bedrijf is nu het optuigen van een uitstekende operatie. Ten eerste moeten veel meer merken aan het platform worden gekoppeld. Daarnaast zijn logistiek en klantenservice essentieel om bij de bezorging, retournering en het contact met de consument de best mogelijke ervaring te bieden. Daarvoor zoekt het team een permanente COO, die zich bovendien gaat bezighouden met het stroomlijnen van betalingen, het runnen van BI en (samen met de CTO) het functioneren van de website.

Vacature: Coo & Co-founder

De nieuwe COO krijgt een belangrijke rol in het managementteam van Naduvi, want bij een online interieurplatform draait alles om de perfecte klantbeleving. Die wordt gevoed door een frictieloze logistiek, klantenservice, en een IT waardoor speuren, bestellen en betalen zo makkelijk mogelijk wordt. De prioriteit ligt bij het live krijgen van de merken en het onderhouden van de koppelingen tussen het Naduvi platform en de merken. Aangezien elk merk in een eigen omgeving opereert en de productinformatie elke keer anders geclusterd staat, is het van groot belang dat de COO zich focust (met een CTO naast zich) op de samenwerkingen met de merken.

Daarnaast ligt de uitdaging bij het optuigen van de (retour-)logistiek en klantenservice, want de startup heeft nu nog een bescheiden omvang maar zal snel groeien. Vervolgens moeten Business Intelligence en Finance onder handen worden genomen. Het handmatige oplossen van problemen moet zo snel mogelijk worden getransformeerd tot heldere, naadloze systemen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan vraagstukken zoals wie bestellingen bezorgt (een derde partij of in-house bezorgers); welke leverings- en ophaaltermijn Naduvi kan beloven en handhaven; hoe de kosten van een retournering worden opgevangen en geadministreerd; en hoe de klantenservice moet worden ingericht zodat consumenten snel en moeiteloos terechtkunnen met feedback of een retournering.

De IT achter het platform wordt deels kant-en-klaar ingekocht en verder aangevuld en aangepast door developers onder leiding van de CTO. Van de COO wordt verwacht dat hij of zij hierbij meekijkt en meedenkt, in grote lijnen de bouwstenen begrijpt en samen met de CTO vooruitdenkt over wat nodig is om de koppelingen, verkoop en betalingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Wat betreft betalingen zullen er vooral nieuwe uitdagingen komen zodra Naduvi in het buitenland actief wordt, en de website meerdere realiteiten moet reflecteren wat betreft prijzen en BTW.

Als succesvol COO & co-founder moet hij of zij in staat zijn op macroniveau naar de business te kijken, veel initiatief te nemen, en projecten van a tot z gedaan te krijgen. De ideale kandidaat voor deze rol heeft een technische achtergrond en een combinatie van meer dan 3 jaar ervaring als strategieconsultant en minstens evenveel industrie-ervaring in een (leidende) logistieke of operationele rol in een online consumentenomgeving. Affiniteit met finance is daarnaast een enorme pre.

“Het huidige team bestaat uit slimme individuen, sommige nog jong, maar allemaal met een scherp oog voor strategie in deze sector. Met dit team, en met de zojuist afgesloten en zeer succesvolle investeringsronde, gaan we in 2020 alles professionaliseren en dan groeien.” – Itai Gross, CEO Naduvi

Naduvi werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

COO & Co-founder

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

COO & Co-founder

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

  • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

COO & Co-founder

Vraag over deze vacature? Vraag het Marlies Hoogvliet

Social EntrepreneurCollAction
Volgende vacature
Head of StrategyRNHB

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.