COO

COO

 • General Management
 • Technology
 • Eindhoven
 • Gepubliceerd op: 02 mei 2024
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 1533 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 12 jaar ervaring
 • Met het opschalen van operaties
 • En met het bouwen van teams
 • Supply chain management
 • Ervaring met onderhandelen met grote, internationale corporates
 • Inspirerende, missiegedreven leider
 • Ervaring met VC

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Om klimaatverandering tegen te gaan is snelle actie vereist. De Nederlandse scale-up Carbyon kan met een unieke technologie CO2 uit de lucht halen. De technologie en de organisatie zijn volop in ontwikkeling. De Chief Operations Officer richt de organisatie zo in dat Carbyon – als de technologie zichzelf heeft bewezen – zijn missie kan verwezenlijken.

Over Carbyon

Als we de klimaatdoelen willen halen, moet onze CO2-uitstoot drastisch omlaag. De wereldwijde emissie van CO2 in de atmosfeer bedraagt een duizelingwekkende 35 miljard ton per jaar. Dit moet worden teruggebracht naar het pre-industriële niveau, of zelfs naar negatieve emissies. Dat is mogelijk door CO2 uit de lucht te halen en het met speciale technologieën onder de grond op te slaan. Momenteel kost dat nog zo’n zeshonderd euro per ton, maar met de technologie van Carbyon moet dat voor vijftig euro mogelijk zijn. Dat is – in a nutshell – de kern van de technologie van Carbyon, die het op termijn aan met name grote petrochemische bedrijven zal gaan verkopen.

De markt waarin Carbyon opereert is buitengewoon competitief. Wereldwijd zijn er meer dan honderd start-ups en scale-ups die zich bezighouden met de ontwikkeling van capture-technologie. Carbyon wordt internationaal gezien als een van de meest veelbelovende partijen. Zo was het bedrijf in 2022 een van de finalisten in de wereldwijde XPRIZE-competitie en is het geselecteerd om volgend jaar in Canada mee te doen aan een belangrijke benchmarkt-test.

In de vijf jaar dat Carbyon bestaat bereikte het al veel. De technologie ontwikkelt zich snel, net als het team, dat inmiddels 45 gepassioneerde, ambitieuze medewerkers telt. Een tastbaar product is er echter nog niet. Daar moet volgend jaar verandering in komen. Dan hoopt Carbyon de eerste drie prototypen te presenteren en daarna in rap tempo op te kunnen schalen. Tegelijkertijd is de organisatie zich ook bewust van de competitie en het risico dat het niet of te laat lukt. Kortom: haast, kennis en kunde zijn geboden.

Vacature: Chief Operations Officer

Hoewel Carbyon momenteel nog een R&D-gedreven scale-up is, is het essentieel de organisatie voor te bereiden op de volgende fase. Dat is de verantwoordelijkheid van de Chief Operations Officer (COO), die daarin nauw samenwerkt met de CFO en de CEO, Hans de Neve. Samen vormen zij de drijvende kracht achter de organisatie, waarbij de COO eindverantwoordelijk is voor de gehele operationele uitvoering.

Productie, logistiek, supply chain, service, IT, verkoop en after-sales: al deze aspecten vallen onder de verantwoordelijkheid van de COO. De COO heeft de vrijheid om alle processen en structuren naar eigen inzicht vorm te geven. Waar moeten de productielijnen worden geplaatst en hoe moet een internationale productielocatie opgebouwd worden? Met welke internationale partners moet Carbyon samenwerken en wat is kostenefficiënter om intern te beheren? Hoe kan de wereldwijde productie op termijn van tientallen systemen naar miljoenen systemen per jaar gaan en hoe moeten de verkoopcontracten worden opgesteld? Slechts enkele voorbeelden van belangrijke strategisch-commerciële vraagstukken waar de COO zich mee bezighoudt. Zij/hij bouwt met de juiste experts een sterk operationeel team op en stuurt zo de groei van Carbyons personeelsbestand van vijftig naar minimaal tweehonderd medewerkers.

“Wereldwijd zijn er nog zo’n honderd andere partijen die bezig zijn met deze air capture-technologie. Hoewel in deze wereld natuurlijk niets zeker is, zeggen experts dat Carbyon “in de top van het peloton zit”. Dit is een once in a lifetime opportunity om echt impact te maken.” – Hans de Neve, CEO en oprichter

Eerdere ervaring met het opschalen van een grootschalige operatie is voor deze rol essentieel. De wereld van massaproductie kent een eigen dynamiek, met langdurige salestrajecten en onderhandelingen op hoog niveau, waarin de COO uitstekend tot haar/zijn recht komt.

Dat geldt ook voor het dynamische team waar de COO zich bij voegt. Zoals het een scale-up betaamt, zijn processen en structuren niet altijd in beton gegoten. De COO brengt helderheid, structuur en een energieke can do-mentaliteit. Dat laatste is cruciaal. Iedereen bij Carbyon is er namelijk van overtuigd dat de scale-up de wereld voorgoed kan veranderen. Die overtuiging en een intrinsieke drive om die missie te realiseren vormen de kern van het leiderschap van de COO.

Interesse?

Carbyon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

COO

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.